Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας: Mπίνος προς Πασόη: "Nα πας σε οφθαλμίατρο"!


Ειρωνείες, συγγνώμες, ματιές! και μορφασμοί, αλλά και… ιατρικές συμβουλές του Δημάρχου Αλμωπίας προς τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Πασόη Δημήτρη,  ακούσθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή (18/5) απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Μετά την διαπίστωση απαρτίας, ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, δίνοντας τον λόγο στον Δήμαρχο, για την καθιερωμένη ενημέρωση του Σώματος. Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών, και ακολούθησε η συζήτηση στα ημερήσια θέματα που αναφερόταν στην  πρόσκληση.  Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

1.''Διπλόμισθος'' ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου:
Πριν δοθεί ο λόγος στον Δήμαρχο για την ενημέρωση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτηριάδης Σίμος, ο οποίος τυγχάνει και εκπαιδευτικός, προς τιμήν του ενημέρωσε το Σώμα  με αφορμή παλαιότερη δήλωσή του, ότι ως Δημόσιος Υπάλληλος  προτίμησε να λαμβάνει τον μισθό του, ότι  με πρόσφατη  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίοι έχουν και την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου, θα λαμβάνουν  εκτός από τον μισθό τους στην οργανική τους θέση και την εκ του Νόμου προβλεπόμενη αποζημίωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας:
Λαβών τον λόγο ο Δήμαρχος Αλμωπίας, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συνομιλίες που είχε με την εταιρεία ΜcCain  για δραστηριοποίησή της στην τ.κ Νότιας-Πέλλας, σχετικά με την παραγωγή και προώθηση της πατάτας από αυτήν, καθώς και σε τυχόν επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική και τα αποτελέσματά του, σχετικά με τα διαθέσιμα των Δήμων, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ''τα αποθεματικά όλων των Δήμων της χώρας,  ανέρχονται στα 400 εκ περίπου, τα οποία δεν λύνουν το θέμα''. Γνώρισε επίσης, ότι σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργού, στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η αύξηση των ήδη υπαρχουσών Δήμων στην επικράτεια. Αναφέρθηκε στην αύξηση των εσόδων του Δήμου, λόγω των τελευταίων  ρυθμίσεων (100 δόσεις) που εφάρμοσε  η Κυβέρνηση  και εντάχθηκαν αρκετοί δημότες. Ζήτησε συγγνώμη και την κατανόηση των κατοίκων του Δήμου, για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που έγιναν μέχρι σήμερα.

alt
3. Οι οφειλές του Δήμου στους εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς:
 Συνεχίζοντας την ενημέρωση, αναφέρθηκε τέλος και στο θέμα της δικαστικής δικαίωσης των -34- εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, για την διεκδίκηση του επιδόματος των 176,00 ευρώ και στην ευθύνη τις προηγούμενης Διοίκησης,  κατηγορώντας αυτήν  ότι δεν παραστάθηκε αρμοδίως  στο Δικαστήριο, για να υποστηρίξει και να διεκδικήσει τα συμφέροντα του Δήμου, εις βάρος των εργαζομένων! στους οποίους πρέπει να καταβληθούν περί τις 600.000,00 ευρώ περίπου, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

4. Οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις του Πασόη Δημήτρη:
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πασόης Δημήτρης, ο οποίος  χαρακτήρισε τον Δήμαρχο πραγματιστή και ρεαλιστή για τη συγγνώμη και κατανόηση που ζήτησε  από τους κατοίκους και δημότες του Δήμου, για τα  μέχρι τώρα λάθη και παραλείψεις του. Επισήμανε ότι ήταν λάθος η επιλογή της κοσμοπολίτικης Χαλκιδικής για το συνέδριο της ΚΕΔΕ,  ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο συνόδευσαν τον Δήμαρχο στο συνέδριο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ, Κετικίδης Γιάννης και Γεωργίου Χρήστος, αντίστοιχα, συμπληρώνοντας ότι πήγαν για τουρισμό και ταξίδι αναψυχής! Αναφέρθηκε στην απουσία έργων στον αγροτικό τομέα, στην απαξίωση των Προέδρων και Τοπικών Συμβούλων και ειδικότερα σε όσους δεν εκλέχθηκαν κάτω από τη.. σημαία του συνδυασμού του, ενώ αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα, κάτοχος τοπικής ιστοσελίδας, βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου!

5.Τοποθετήσεις-ερωτήσεις επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης και Δημοτικών Συμβούλων:
Ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, θεώρησε θετική την κίνηση της εταιρείας  McCain, ενώ πρότεινε να δοθούν από τους Δήμους τα διαθέσιμα στην Κεντρική Κυβέρνηση. Ο Κόγιος Ανδρέας πρότεινε να επεκταθεί η πρωτοβουλία της παραπάνω εταιρείας και σε άλλες καλλιέργειες και προϊόντα του Δήμου, και μάλιστα με ενέργειες του Δήμου. Την θεματολογία τους, μάλλον την άντλησαν από δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας οι Δημοτικού Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αφού η μεν Καλδερεμτζή Δέσποινα, αναφέρθηκε στην λακούβα επί της οδού Π. Μελά, ενώ ο Θεοδωρίδης Τάσος, αναφέρθηκε στα κενά κυτία των φυτοφαρμάκων, και την καταστροφή κατά τη διάρκεια εργασιών στο επαρχιακό δίκτυο των πινακίδων σήμανσης από τα μηχανήματα έργων του Δήμου.

Ο Χουρσόγλου Χρήστος, κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας, για την απουσία του από το συνέδριο της ΚΕΔΕ, αλλά και γενικότερα για την μη παρουσία του σε παρόμοιες εκδηλώσεις, ενώ αναρωτήθηκε γιατί σιωπά στο θέμα των Παιδικών σταθμών (βλέπε παραπάνω παραγ. 3), για το οποίο όμως απάντησε η Μπαγκή Κατερίνα, ως πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών την εποχή εκείνη, λέγοντας ότι ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο  (μη παράσταση του Δήμου  στην εκδίκαση της υπόθεσης), κατόπιν συμβουλής του Νομικού Συμβούλου του Δήμου.

6.Τοποθετήσεις-απαντήσεις επί των παραπάνω ερωτημάτων:
Απαντώντας ο Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης στις αιτιάσεις του Πασόη Δημήτρη, για την απουσία έργων στον αγροτικό τομέα, συμβούλεψε τον Πασόη,  να επισκεφθεί έναν οφθαλμίατρο! από τους πολλούς που έχει η Αριδαία για να δει την όρασή του! αφού δεν βλέπει το έργο που γίνεται καθημερινά στον τομέα αυτό. Για την απαξίωση των Προέδρων και των τοπικών συμβούλων, δικαιολογήθηκε ότι δεν απαντούν στα τηλέφωνα που τους καλεί!, ενώ για τον κάτοχο ιστοσελίδας που βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του, αρνήθηκε ότι γίνεται αυτό.

Για τις λακκούβες, τις κατεστραμμένες πινακίδες κλπ προβλήματα, απάντησε ότι είναι εν γνώσει τους!! και ότι σύντομα!! θα αποκατασταθούν οι όποιες ατέλειες. Για το θέμα των κενών κυτίων των φυτοφαρμάκων, ο Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης!! και όχι ο καθ΄ύλιν αρμόδιος Μπάτσης Χρήστος, απάντησε ότι ευθύνη έχουν και οι αγρότες για την κατάσταση αυτή, ενώ σύντομα! θα έλθουν σε συνεννόηση με εταιρεία για την διαχείριση και περισυλλογή των κενών κυτίων. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥ Αλμωπίας Κετικίδης Γιάννης, ανέφερε ότι γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα ελέγχου της ΔΟΥ Έδεσσας, από τα οποία προκύπτουν επίσημα πλέον οφειλές της ΔΕΥΑ από πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ το ποσό των 1.300.000,00 ευρώ περίπου.




7. Τοποθετήσεις στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα:
Προτάσεις-θέματα  έθεσε ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, σχετικά με την διάθεση των χώρων των Σχολείων κατά τα απογεύματα, αργίες και την θερινή περίοδο, να είναι προσιτά στα μικρά παιδιά για τις ασκήσεις και ψυχαγωγία τους, καθ΄όσον οι χώροι δεν επαρκούν και αναγκάζονται να παίζουν μέσα στους δρόμους. Ο Χουρσόγλου Χρήστος, ανέφερε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Έδεσσας, ύστερα από απαίτηση του αρμόδιου Υπουργού για την παραίτηση τόσο των Διοικητών, όσο και των Δ.Σ των Νοσοκομείων της χώρας, ενώ ζήτησε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και να σταλεί αρμοδίως, για το θέμα των αποζημιώσεων και των συμπύρηνων ροδάκιων, τα οποία έχουν  εξαιρεθεί! Επίσης ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από εργασίες που πραγματοποιεί εταιρεία για την τοποθέτηση οπτικών ινών, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της γέφυρας της Μηλιάς-Πέλλας.

8.Συζήτηση για τα  θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Ύστερα από δύο ώρες και τριάντα λεπτά περίπου! άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Τα περισσότερα θέματα ψηφίσθηκαν ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία. Ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του 1ου θέματος που αφορούσε την επιλογή (όπως αναφέρεται στην πρόσκληση), αλλά όπως ορθά επισήμανε ο Χουρσόγλου αφορούσε τους προτεινόμενους! υδρονομείς για την αρδευτική περίοδο από 01/6 έως 31/8. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκτός των άλλων, σημειώθηκε και αποχώρηση, (ομολογουμένως με τακτ) Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας! εκφράζοντας τη δυσφορία του, αφού διαφώνησε αρχικά με τοποθέτηση του Δημάρχου για συνεννόησή του με Πρόεδρο τ.κ σχετικά με προτεινόμενο υδρονομέα, στην τ.κ Μεγαπλατάνου-Πέλλας,  ενώ ο αποχωρών Δημοτικός Σύμβουλος υποστήριξε τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίσθηκε ο Δήμαρχος, διαψεύδοντας τον! στην κυριολεξία.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.