Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Aναστέλλονται οι εργασίες μηχανημάτων έργου, λόγω έλλειψης καυσίμων


Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποίησε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων), με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 με απόφαση της Κυβέρνησης.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος και οι συνεργάτες του, βρίσκονται από το Σάββατο σε συνεχείς διαβουλεύσεις και επαφές, με στόχο να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης καταγράφηκε η δύσκολη αυτή συγκυρία η οποία οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας, ενώ την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα με την προμήθεια καυσίμων στα μηχανήματα του Δήμου, λόγω των προβλημάτων τροφοδοσίας που αντιμετωπίζουν τα πρατήρια.
Η Εκτελεστική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αποφάσισε ότι ο Δήμος μας αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να δώσει βαρύτητα στους δύο κεντρικούς τομείς: Την καθημερινότητα και τις κοινωνικές δομές. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι θα πραγματοποιείται κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών (σύμμικτα) χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, ενώ θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠμεΑ). Ωστόσο, αναστέλλονται οι εργασίες των μηχανημάτων έργου, λόγω της έλλειψης των καυσίμων που μπορεί να ενταθεί αν δεν υπάρξει εξορθολογισμός της χρήσης.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, έκαναν λόγο για ιστορικές στιγμές, χαρακτηρίζοντας όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες πρωτόγνωρα. Επιπλέον, ευχήθηκαν για τη χώρα μας να βγει γρήγορα από τις περιπέτειες στις οποίες έχει περιέλθει και δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα αντιμετωπίζοντας κάθε έκτακτη κατάσταση.
Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος στη δήλωσή του, «θα εργαστούμε όλοι απρόσκοπτα και θα σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στη διάθεση του κάθε πολίτη και συνεχίζει την μεγάλη της προσπάθεια. Αυτές τις δύσκολες μέρες για όλους μας, παρακαλούμε για την κατανόηση του κόσμου. Συνιστούμε ψυχραιμία γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες».
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε, ότι ο Δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον συντοπίτη μας Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη με τον οποίο υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ το κεντρικό μήνυμα που προέκυψε από τη συνομιλία ήταν η κοινή επιθυμία για θετικές εξελίξεις που θα βγάλουν τον τόπο μας από το τέλμα και θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.
Αύριο Τρίτη ο Δήμαρχος θα μεταβεί εκτάκτως στην Αθήνα για να παρευρεθεί σε συνάντηση των Δημάρχων που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.