Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τελευταίο αντίο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον αείμνηστο Τρύφωνα Σιβένα


«Ο άνθρωπος που έζησε την απελευθέρωση της Έδεσσας δεν είναι πια κοντά μας. Ο Τρύφων Σιβένας, ο ισόβιος Πρόεδρος των Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας πέρασε στην αιωνιότητα. 

Ο Τρύφων Σιβένας υπήρξε πρώτα απ’ όλα υπόδειγμα οικογενειάρχη και νοικοκύρη. Αξίες οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας. Τα παιδιά του, σε ξεχωριστούς τομείς ο καθένας, διακρίθηκαν για το ήθος τους και την κοινωνική τους προσφορά.
Όλοι όσοι είχαμε την τιμή και την τύχη να τον γνωρίσουμε, θυμόμαστε την αρετή, τη μεγαλοθυμία, τη στωικότητα του, το μεγάλο πάθος του για τη διατήρηση ζωντανής της ιστορικής μνήμης αυτού του τόπου. Ευτύχησε να ζήσει περισσότερο από έναν αιώνα και μπόρεσε, με πολλές ευκαιρίες, να μας μεταφέρει αυτούσια την ιστορία και τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή, διατηρώντας στα περισσότερα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.  
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Τρύφωνα Σιβένα στην καταγραφή, ανάδειξη και διάσωση αυθεντικών ιστορικών ντοκουμέντων από τον Μακεδονικό Αγώνα. Κορυφαίας σημασίας ήταν η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στη διατήρηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας κατά τη διάρκεια της κατοχής. 
Η Έδεσσα και η περιοχή της έζησαν πολλές δύσκολες στιγμές. Ο Τρύφων Σιβένας και η οικογένειά του στάθηκαν πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή, στη διατήρηση της πίστης και της ελπίδας μέχρι που να επικρατήσει το δίκιο και να επιστρέψει η προοπτική για προκοπή και ανάπτυξη.   
Η τοπική αλλά και, ευρύτερα, η ελληνική κοινωνία έχει αναγνωρίσει το έργο και την πολύτιμη κοινωνική προσφορά του. Προ πενταετίας περίπου, σε μία σεμνή τελετή, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών βράβευσε τον Τρύφωνα Σιβένα για την προσφορά του στον κλάδο, έχοντας διατελέσει στέλεχος και Διευθυντής του Τοπικού Παραρτήματος του Οργανισμού. 
Ασπαζόμαστε για στερνή φορά τον Τρύφωνα Σιβένα, τον ξεχωριστό χρηστό πολίτη της Πέλλας που ταυτίστηκε με την ιστορία της και μέσα από την κοινωνική του προσφορά και τους αγώνες του ενέπνευσε τους συμπολίτες του όπως και τις νέες γενιές. 
Αποχαιρετούμε τον Τρύφωνα Σιβένα, με σεβασμό και ιερή κατάνυξη, την παραμονή μίας κρίσιμης διεθνούς συνάντησης για το μέλλον της χώρας που απαιτεί να είμαστε όλοι μας ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. 
Θυμόμαστε πάντοτε τους αγώνες του για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και κρατάμε το όνομά του μεταξύ των ξεχωριστών ανθρώπων που τίμησαν και μόχθησαν για τις πατροπαράδοτες ελληνικές αξίες. Σε όλες τις περιόδους υπήρξε ενεργός, μαχητικός και ακούραστος πατριώτης. Θα μας λείψει η πραότητα και η ζεστασιά του λόγου του. 
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας» 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.