Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλείνουν τράπεζες και Χρηματιστήριο, επιβάλλεται capital control


Μια ιστορική απόφαση πήρε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας το οποίο προτείνει να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες, πιθανότατα όλη την επόμενη βδομάδα.
Πρόκειται για έκτακτα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες οι οποίοι θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα κύμα χιλιάδων πολιτών που θα έτρεχαν στα γκισέ για να σηκώσουν ό,τι χρήματα έχουν μείνει στους λογαριασμους τους.

Η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποφάσισαν να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 20:00 την επιβολή capital control.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες οδηγίες οι οποίες θα ανακοινωθούν μετά το υπουργικό συμβούλιο για το πόσο θα είναι το όριο αναλήψεων, ανά καταθέτη και λογαριασμό και πώς θα γίνονται οι υπόλοιπες συναλλαγές. Αν θα μπορούν και πόσα χρήματα να μεταφερθούν από λογαριασμό σε λογαριασμό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να ανοίξει και το χρηματιστήριο.
Πηγή: imerisia.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.