Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βαλκανικοί αγώνες στίβου: Παίρνει διαστάσεις η απογοήτευση στην ελληνική αποστολή!


Η απογοήτευση και ενόχληση των Eλλήνων πρωταθλητών που χωρίς κάποια αιτιολογία κόπηκαν από την αποστολή της Εθνικής ομάδας για το βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου στη Ρουμανία (1-2 Αυγούστου), άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και κάποιοι αθλητές μάλιστα δεν την έκρυψαν, εκφράζοντας δημόσια και επώνυμα την άποψή τους για άνιση μεταχείρησή τους από την ομοσπονδία.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΓΑΣ η Εθνική ομάδα για το βαλκανικό πρωτάθλημα αποτελείται από 32 αθλητές και άγνωστο με πόσους συνοδούς καθώς δεν ανακοινώθηκαν ποιοί και πόσοι θα πάνε…
Αν η Εθνική συμμετείχε στους αγώνες στο Πιτέστι με πλήρη ομάδα θα έπρεπε να στείλει τουλάχιστον 42 αθλητές. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει και επιλέχθηκε σε κάποια αγωνίσματα να έχουμε διπλή εκπροσώπηση προφανώς και κατανοητώς για να δοθούν κάποιες ευκαιρίες και εμπειρίες σε νέα παιδιά. Όμως σε 12 συνολικά αγωνίσματα δεν θα έχουμε καθόλου εκπροσώπηση!!!
Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα, είναι τα εξής για να γνωρίζει και ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να στείλει έναν τουλάχιστον αθλητή σε κάθε αγώνισμα και η τοπική οργανωτική επιτροπή των αγώνων (Ρουμανία εν προκειμένω) έχει την υποχρέωση να καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής και εσωτερικών μετακινήσεων στη Ρουμανία για 50 άτομα συνολικά.
Η ελληνική ομοσπονδία και κάθε βαλκανική ομοσπονδία, ως μόνη οικονομική επιβάρυνση που θα έχει είναι τα έξοδα μετάβασης στην Ρουμανία για όσα άτομα αποτελέσουν την αποστολή. Ένα αεροπορικό εισιτήριο από Αθήνα για Βουκουρέστι έχει κόστος 200 περίπου ευρώ με την TAROM, αλλά με την χορηγό εταιρεία του ΣΕΓΑΣ Aegean είναι είτε δωρεάν είτε μισή τιμή στην χειρότερη των περιπτώσεων!
Ο ΣΕΓΑΣ με την πολιτική που ακολούθησε να μην στείλει κανονική ομάδα, αυτό που πέτυχε είναι να κόψει περίπου 14 αθλητές από την αποστολή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο όφελος. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν θα πλήρωνε κάτι παραπάνω για να στείλει πλήρη ομάδα, το ποσό αυτό δεν θα ξεπερνούσε τα 1000-1500 ευρώ. Ακόμη κι έτσι όμως να είναι, τα όποια χρήματα εισπράτει η ομοσπονδία είτε ως κρατική επιχορήγηση είτε ως ιδιωτικές χορηγίες, γι αυτό τον λόγο δεν παρέχονται; Για να υποστηρίζονται οι αθλητές, οι προπονητές και τα σωματεία και να μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες;
Εξαιρουμένων των αθλητών που έχουν τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και που πολύ σωστά μένουν εκτός βαλκανικού πρωταθλήματος για να δοθούν ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά που το έχουν ανάγκη και ως κίνητρο για να παραμείνουν στον πρωταθλητισμό, καθώς το βαλκανικό πρωτάθλημα είναι ένας μεγάλος στόχος για διεθνή διάκριση και επιβράβευση των κόπων τους, οι αθλητές που είτε στέφθηκαν πανελληνιονίκες είτε είναι οι κορυφαίοι στα αγωνίσματά τους φέτος βάση επιδόσεων και που περίμεναν να είναι στην αποστολή για το βαλκανικό είναι:
800μ./1500μ. – Ανδρέας Δημητράκης
5000μ. – Δήμος Μαγγίνας
110μ. εμπόδια – Νίκος Σαϊσανάς
400μ. εμπόδια – Κωνσταντίνος Κωνσταντής
3000μ. στιπλ – Ηλίας Κάσσος
400μ./4×400μ. – Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Πέτρος Κυριακίδης
Δίσκος – Γιώργος Τρέμος
800μ. – Ελένη Φιλάνδρα
1500μ. – Αναστασία Μαρινάκου ή Ανθή Κυριακοπούλου (μόνο και μόνο επειδή είναι νεάνιδα η Μαρινάκου)
5000μ. – Αναστασία Καρακατσάνη
3000μ. στιπλ – Μαρία Παρδαλού
4Χ400μ. – Λία Ζυγόρη, Άννα Βασιλείου
Ύψος – Τατιάνα Γκούσιν
Σφαίρα – Βαγγελιώ Σοφάνη
Ακόντιο – Παναγιώτα Τουλουμτζή
* Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την ομοσπονδία, κάποιοι αθλητές δεν ήταν πολύ ένθερμοι να αγωνιστούν στο βαλκανικό και γι αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν. Αν ισχύει κάτι τέτοιο καλό θα είναι να το δημοσιοποιήσει ο κ.Ευαγγελόπουλος. Όμως το βέβαιο είναι πως κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι), όπως δήλωσαν και κατά την τηλεοπτική μετάδοση του πανελληνίου πρωταθλήματος, ήταν πολύ ένθερμοι για το βαλκανικό και απλά άγνωστο για ποιό λόγο αγνοήθηκαν. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του κ.Ευαγγελόπουλου, ο οποίος και τυπικά είναι υπεύθυνος για την σύνθεση της Εθνικής ομάδας.
Πηγή: sportsfeed.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.