Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λουτρόπολη Αριδαίας: Λόγια πολλά, έργα μηδαμινά! (φώτο)


 Απογοητευμένος και με ένα πελώριο «γιατί»  αποχωρεί ο ξένος επισκέπτης αλλά και o μόνιμος κάτοικος  της Αλμωπίας, που επισκέπτονται την Λουτρόπολη της περιοχής, και ειδικότερα το μονοπάτι που οδηγεί στο… σπήλαιο και στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.
Ο λόγος;
Η κακή κατάσταση που βρίσκεται το μονοπάτι, με τις σπασμένες πλάκες που κάνουν δύσκολη τη διάβαση των πεζών,  τα γεμάτα με απορρίμματα μικρά καλαθάκια που βρίσκονται κατά μήκος του μονοπατιού, τα πεταμένα στηρίγματα αυτών, οι σπασμένες λάμπες και ο ελλιπής φωτισμός, τα… γυμνά καλώδια πεταμένα στο έδαφος, αλλά και οι... παραπειστικές πινακίδες που ενημερώνουν τον επισκέπτη για την ύπαρξη σπηλαίου, που όμως δεν λειτουργεί! εδώ και αρκετούς μήνες!  Καμία πινακίδα που να ενημερώνει τον επισκέπτη γι΄αυτό, οι οποίοι το αντιλαμβάνονται όσοι και όταν τολμήσουν να ανέβουν τα πρώτα σκαλοπατάκια, και διαπιστώνουν την επικινδυνότητα αυτού του εγχειρήματός τους, αφού και η υποτυπώδη ασφάλεια (ξύλινα στηρίγματα) που υπήρχαν κατά το ανέβασμα και κατέβασμα, έχουν καταστραφεί. Αλλά και όποιος τολμηρός αντέξει και ανέβει, φθάνοντας στο τέλος απογοητεύεται από την κατάσταση που αντικρίζει, αλλά  και από την κοροϊδία των υπευθύνων, που δεν ενημερώνουν ανάλογα. 
Και ο υπόλοιπος όμως χώρος των Λουτρών δε βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Οι ρυπαρές πληροφοριακές πινακίδες και τα διάφορα κακογραμμένα  συνθήματα στους τοίχους των κτηρίων, τα… βουνά απορριμμάτων και οι γεμάτοι από αυτά κάδοι, που έχουν να αδειάσουν αρκετές ημέρες, το ρυπαρό  και γεμάτο οσμές οδόστρωμα από τα ζουμιά των απορριμματοφόρων που ρέουν σ΄αυτό, και τα πεταμένα σκουπίδια μέσα στο ποτάμι, συνθέτουν την τέλεια εικόνα δυσφήμησης της Λουτρόπολης.
Κερασάκι στην τούρτα, το απαράδεκτο σε όψη ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ» που έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της δυσφήμησης. Εικόνα… όασης το μικρό και πεντακάθαρο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα την μνήμη του οποίου γιορτάσαμε προ ημερών. Και όμως!  Ένα μέρος της διαφημιστικής δαπάνης που δίνεται αφειδώς για το σκοπό αυτό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει αυτές τις σε μικρό οικονομικό κόστος ασήμαντες  ατέλειες, σημαντικές όμως για την περιοχή και τον επισκέπτη.
Αντί αυτού όμως, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, αλλά  και Πρόεδρος της επιχείρησης, ανακοινώνει μεγαλόπνοα, μεγαλεπήβολα και κατά πολλούς μαξιμαλιστικά σχέδια και οράματα για την περιοχή, που το μόνο που προκαλούν είναι η θυμηδία των υπολοίπων συμβούλων, αλλά και τη δυσαρέσκεια, όπως ομολογούν οι ίδιοι, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης... 
By Sakis


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Τον μισθό του διευθύνοντα συμβούλου της επιχείρησης όμως, ξέρουν να τον αυξάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ανώνυμα σχόλια ξέρεις φέρουν τη δική σου υπογραφή. Περίμενε να δεις τί σου 'ρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμαν φακέλωμα στο καρατζοβα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.