Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οδηγός υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ από αγρότες


Οδηγίες και τεχνικές διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση της δήλωσης ΦΠΑ από αγρότες του κανονικού καθεστώτος παρέχει η απόφαση της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Φεβρουαρίου (αρ. φύλλου 215).
Η δημοσίευση έρχεται μετά την σχετική ανακοίνωση της κας Σαββαϊδου και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους παραγωγούς οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος, βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν τεθεί, θα κληθούν να συμπληρώσουν τη δήλωση. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία έχει παραταθεί έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2015 (τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα) και στη δήλωση του τελευταίου τριμήνου του 2014 θα δηλωθούν όλα τα στοιχεία συγκεντρωτικά (δηλαδή δε θα χρησιμοποιηθεί ειδικό έντυπο).
 Επίσης, οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλουν μηδενικές (κενές) τις δηλώσεις των προηγούμενων τριμήνων του 2014 και, παρά το γεγονός ότι το σύστημα θα τις αναγνωρίζει ως εκπρόθεσμες, δεν θα υποβληθούν πρόστιμα. Τυχόν δηλώσεις ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους του 2014, που υποβλήθηκαν από τους αγρότες, αν και δεν υπήρχε υποχρέωση, γίνονται αποδεκτές. Για τον ορθό υπολογισμό του οφειλόμενου φόρου, o φόρος που καταβλήθηκε ή το πιστωτικό υπόλοιπο για το οποίο εκδόθηκε ΑΦΕΚ, θα πρέπει να αναγραφεί στους κωδικούς των λοιπών προστιθέμενων ή αφαιρούμενων ποσών αντίστοιχα. Όταν το αποτέλεσμα των παραπάνω δηλώσεων των αγροτών είναι χρεωστικό, ο τυχόν μη καταβληθείς φόρος, θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.