Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας


Παράταση σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.
Οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές και υπάρχει κίνδυνος αναβολής ή ακύρωσης των διαγωνισμών

Επιστολή με την οποία ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών Οικονομίας και Εσωτερικών ώστε να δοθεί άμεσα, παράταση, σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες οι οποίες διεξάγονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο για να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι απέστειλε σήμερα, (30/6), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής:
«Μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή, 5/7 και, λαμβάνοντας υπόψη την τραπεζική αργία που επιβλήθηκε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας σύμφωνα με το υπ’ αριθ.65/Α’/28.06.2015 ΦΕΚ μέχρι και την Τρίτη, 7/7, έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα για τη διενέργεια των διαγωνισμών του Ελληνικού Δημοσίου και όχι μόνο. Για το λόγο αυτό ζητάμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση τουλάχιστον είκοσι (20) ημερών για τη διενέργεια των διαγωνισμών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας μέσω του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ και του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΣ).
Καθότι το κλείσιμο των τραπεζών δημιουργεί ήδη πολλά και αλυσιδωτά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών θεωρούμε ότι η διενέργεια πάσης φύσεως διαγωνισμών που αφορούν κρατικές προμήθειες και παροχή υπηρεσιών στους Οργανισμούς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης εγείρει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και στρεβλώσεων στον υγιή ανταγωνισμό ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. 
Η πλειοψηφία των ιδιωτών επαγγελματιών και νομικών προσώπων που επιθυμούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών (π.χ. εγγυητικές επιστολές) και στη συνέχεια, στην ηλεκτρονική τους υποβολή μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων (www.promitheus.gov.gr, Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ., www.eprocurement.gov.gr κλπ) λόγω του περιορισμένου χρόνου και του ακόμη πιο περιορισμένου οικονομικού περιθωρίου που έχουν για να ανταπεξέλθουν και να διεκπεραιώσουν αυτές τις εργασίες. Έτσι, αδυνατούν να διεκδικήσουν μία ενδεχόμενη αύξηση του εισοδήματος και του τζίρου τους που συνοδεύεται αυτόματα από την ευχέρεια απόδοσης φόρων και, άρα, αύξηση εσόδων για το κράτος σε περίπτωση που αναδειχθούν ανάδοχοι των διαγωνιστικών διαδικασιών.
Ειδικότερα, για παράδειγμα, οι προθεσμίες γίνονται ακόμη πιο ασφυκτικές στην περίπτωση υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών για τον ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας που λήγει στις 9/7.
 Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αδυνατούν να εκδώσουν εγγυητικές επιστολές διότι απαιτούνται μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το ανώτατο όριο καθημερινής ανάληψης (60,00 €) που έχει τεθεί έως και την Τρίτη, 7/7 και χωρίς να γνωρίζουμε σε πόσο χρόνο θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Συνεπώς, μεσούσης της δύσκολης εβδομάδας που διανύουμε δεν είναι εφικτό να εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν οι ενδιαφερόμενες πλευρές να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την μεταφορά μαθητών. Έτσι, ελλοχεύει ο κίνδυνος αναβολής ή και ακύρωσης όλης τη διαδικασίας με αποτέλεσμα να πάει χαμένη όλη η χρονοβόρα προετοιμασία που έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας και να μην αναδειχθούν ανάδοχοι για την μεταφορά μαθητών.
Παρακαλώ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για παράταση τουλάχιστον είκοσι (20) ημερών σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες μέσω των συστημάτων Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ., ΚΗΜΔΣ κλπ., ώστε να υπάρχει το χρονικό και, κυρίως, το οικονομικό περιθώριο στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και να δοθεί μια μικρή ευκαιρία για τόνωση της οικονομίας, παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.