Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Σκύδρας: "Θα... κόψουμε τους μισθούς μας, προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος"


Μετ΄εμποδίων και με… ελλείψεις πραγματοποιήθηκε χθες (28/7) βραδινές ώρες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Ο λόγος!
Η 40λεπτη περίπου καθυστέρηση ύπαρξης απαρτίας-και αφού τα κινητά τηλέφωνα πήραν κυριολεκτικά… φωτιά, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος εκ του Νόμου… μαγικός αριθμός δέκα τέσσερα (14) -  κάτι που ανάγκασε και την  ίδια τη Δήμαρχο να ομολογήσει «ότι κάτι τέτοιο πρώτη φορά συμβαίνει», αλλά και η απουσία συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. 
Το… κενό της προσμονής των αργοπορημένων Συμβούλων, ανέλαβε να καλύψει ο υπάλληλος του Δήμου Καστερίδης Στάθης, ενημερώνοντας το Σώμα, σχετικά με την διαδικασία προετοιμασίας για την εμποροπανήγυρη της πόλης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν περί τις πενήντα πέντε (55) αιτήσεις εκθετών για τη συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι από άλλες περιοχές, ζητώντας παράλληλα να ενεργοποιηθούν οι φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να  συμμετάσχουν σ΄αυτήν και εκθέτες από την περιοχή του Δήμου Σκύδρας. Την ίδια δε παράκληση απηύθυνε και η Δήμαρχος Σκύδρας, αναθέτοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου στους συμβούλους της την… ευθύνη  να ενημερώσουν και να παροτρύνουν επαγγελματίες κλπ ενδιαφερόμενους για τον ίδιο ως άνω σκοπό. 
Τον λόγο έλαβαν αμέσως μετά ο Καθηγητής και Ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βλασίδης Βλάσης και Πασχαλίδης Παναγιώτης, αντίστοιχα, οι οποίοι ανέδειξαν τα Μνημεία του Α΄. Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας. Εκτός των άλλων με επίδειξη φωτογραφικού υλικού, τόνισαν τον ρόλο που έπαιξε η Σκύδρα σαν κόμβος στην εξέλιξη και πορεία του Α΄. Π.Π. Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τη συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Με αφορμή τη συζήτηση του 4ου θέματος που αφορούσε παράταση προθεσμίας εργασιών του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Πετριάς, περιοχή Βάλτος Δήμου Σκύδρας» ο Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κανάκης Μάνος, ζήτησε από την Δήμαρχο να ενημερώσει το Σώμα, σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων. 
Η Δήμαρχος Ιγνατιάδου Κατερίνα, αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν σημαντικές υπηρεσίες για την καθημερινότητα του δημότη, και ειδικότερα όπως τόνισε στην καθαριότητα, αφού δεν μπορούν να κινηθούν τα οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε, αποφάσισαν να περικόψουν τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν τόσο η ίδια όσο και οι Αντιδήμαρχοι, προκειμένου καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου. 
Την αντίδραση του Κανάκη Μάνου, προκάλεσε η συζήτηση του 6ου θέματος που αφορούσε την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου «Αγροτική Οδοποιία» η οποία περατώθηκε όπως ανέφερε πριν δέκα (10) μήνες! και τώρα ζητείται η παραλαβή, αναρωτώμενος πως είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί η ορθότητα του έργου. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η απάντηση μέλους της επιτροπής παραλαβής σε ερώτηση του παραπάνω συμβούλου, αν όλα έγιναν όπως προβλέπεται, ο οποίος απάντησε ότι «ο έλεγχος έγινε στο μέτρο του δυνατού»! 
Πρόγραμμα «κοροϊδία» χαρακτήρισε το έργο παροχής τροφίμων σε άστεγους και σε ευπαθή άτομα, ο ίδιος ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος, αιτιολογώντας και παραθέτοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία σε συνολικό πληθυσμό 21.000 χιλιάδων κατοίκων του Δήμου Σκύδρας, θα ωφεληθούν μόνο 26 άτομα! ενώ συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία σε πληθυσμό 2 εκατομμυρίων. θα ωφεληθούν μόνο 17,5000 άτομα!, ενώ όπως υποστήριξε, θα γίνουν πλουσιότεροι από αυτό το πρόγραμμα οι ιδιώτες και οι ΜΗ.ΚΥ.Ο που θα συμμετάσχουν, που έχουν στόχο μόνο το κέρδος. Κατά τα λοιπά, τα υπόλοιπα θέματα ψηφίσθηκαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία. 
By Sakis


  





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Κυρία Ιγνατιάδου δηλώνω θαυμαστής σας αν και δημότης Έδεσσας, σε αντίθεση με τον δικό μας δήμαρχο και δημοτικούς του συμβούλους που πρόσφατα αποφάσισαν αύξηση μισθού πρόεδρου ο οποιος μάλιστα στην επιχείρηση που διοικεί έχει απλήρωτους εργαζόμενους, Τα συγχαρητήρια μου για εσάς νιωθω ντροπή για αυτούς του δήμου Έδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτα πρώτα αν παίρνει μισθό πανεξυπνε!!!

      Διαγραφή
    2. μπα, πανέξυπνη η πρόεδρος είσαι,? από πότε πανέξυπνη παίρνουν μισθό οι δημοτικοί σύμβουλοι, σε λιγο θα μας πείτε ότι αμείβεστε βάση συλλογικής σύμβασης της ΓΣΕΕ. Επάγγελμα το κάνατε, γιατι δεν μας το είπατε προεκλογικά ότι ψηφίζαμε για να διοριστείτε στο δήμο. Όσο για το αν τα παίρνει τα χρηματα μόνο η ίδια μπορει να το ξέρει ότι και αν δηλώνει. Και αν είσαι η συγκεκριμένη πρόεδρος η φιλαράκι της να ρωτήσω εγώ γιατι μια άνεργη όπως δηλώνει η συγκεκριμένη κάθετε σε μια επιχείρηση που δεν την πληρώνει, ντροπή

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στην Αλμωπία, όπου αύξησαν τον μισθό του προέδρου των λουτρών σε εποχή λιτότητας. Κρίμα για τον Μπίνο και τον Δήμτση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκεί ελπίζω να μην έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και χρέη προς τρίτους , και αν πράγματι έχουν κέρδη περισσότερα, ας αυξήσουν σε αυτούς και τους εργαζόμενους αποδοχές

      Διαγραφή
  3. μαλλον μονο στα λογια ειναι ολοι καλοι στη πραξη ελα να δεις που δεν υπαρχουν ουτε τα βασικα στο δημο σκυδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8.19 sto δημοσ σκυδρασ ολα λειτουργουν περιφημα... δεν λειπει τιποτα το βασικο.. και τα προβληματα τα λυνει η δημαρχος μας με τους αντιδημαρχους και τους συνεργατες της πριν καν να δημιουργηθουν.. εσυ αν βλεπης προβλημα να ερθης στο δημοτικο συμβουλιο και να τα αναφερης,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.