Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Μείγμα παλαιών και νέων κινήτρων στο νέο αναπτυξιακό


Στο νέο αναπτυξιακό νόμο πρέπει να δοθεί έμφαση στην παροχή συνδυασμού νέων και παλαιών κινήτρων, είπε η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη.
     Στη συνάντηση, οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού, στο πλαίσιο των επαφών της με όλους τους φορείς, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Στρ. Ζαφείρης.
     Ο κ. Κορκίδης όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, αναφέρθηκε στην ανάγκη σταθεροποίησης της οικονομίας καθώς και ομαλοποίησης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών στη χώρα.
     Ο κ. Κορκίδης έθεσε επίσης το πρόβλημα της «επιχειρηματικής μετανάστευσης», επισημαίνοντας, όμως, πως οι επιχειρηματίες οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους εκτός των φορολογικών θέλγητρων/κινήτρων των γειτονικών χωρών και τους κινδύνους που απορρέουν από ενδεχόμενη μετακίνηση των εταιρειών τους, αφού η εισαγωγή κεφαλαίων σε μία ξένη χώρα, μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη πολύ πιο εύκολη διαδικασία από ότι η εξαγωγή τους.
     Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η υφυπουργός επισήμανε την έλλειψη βιώσιμου και αξιόπιστου αναπτυξιακού μοντέλου τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας ότι τα οφέλη από τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, τονίστηκε η σημασία ολοκλήρωσης της πληρωμής των συμμετεχόντων σε παλαιότερες δράσεις του αναπτυξιακού νόμου, ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα στην αγορά.
     Στον νέο νόμο τονίστηκε ότι θα δοθεί έμφαση στις προτάσεις των φορέων και στην παροχή συνδυασμού νέων και παλαιών κινήτρων, ενώ στόχος της χώρας μας θα πρέπει πλέον να είναι η αναστροφή της ροής προϊόντων από την Ελλάδα προς τις αγορές του εξωτερικού. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ έθεσε επί τάπητος το θέμα της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, μιας πρωτοβουλίας που εκτιμά η ΕΣΕΕ ότι θα οδηγήσει στην ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας και μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
     Η υφυπουργός, όπως ανάφερε η ανακοίνωση, υπογράμμισε τη σημασία της εξωστρέφειας της οικονομίας ενώ αναφερόμενη στα αγροτικά προϊόντα τόνισε πως αυτά θα πρέπει να είναι εξαγώγιμα, καθώς οι ευκαιρίες πλέον βρίσκονται στις διεθνείς αγορές. Επισήμανε τις διαφορετικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά και συμφώνησε στην ανάγκη συνδυασμού των παρεχόμενων κινήτρων (φορολογικών, άμεσων ενισχύσεων, επιδοτήσεων, εγγυήσεων κλπ) στο νέο αναπτυξιακό νόμο.
     Η υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα ναυτιλίας και ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, επισημαίνοντας την ανάγκη ανταπόκρισης των Ελλήνων εφοπλιστών μέσω επιστροφής των πλοίων τους για εργασίες συντήρησης στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε τη σημασία ανάκαμψης της αγοράς των μικρών σκαφών αναψυχής και της συντήρησής τους.
     Τέλος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρόεδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδη να παραβρεθεί σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλιά τους για να συζητήσει με τους επιχειρηματίες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.