Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έντεκα αριστούχοι μαθητές από την Πέλλα ανάμεσα στους βραβευθέντες από την Eurobank


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 30 Οκτωβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα. 
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Τσότσος, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Γεώργιος Σοφιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Νάουσας για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Στέλιος Δάγκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, Στάθης Σαρηγιαννίδης, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και Αθανάσιος Χειμώνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Ευγενία Ιακωβίδου, Διονύσιος Κουλουριώτης και Αντώνιος Μαρκουλής. Παρέστησαν επίσης ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση αυτή βραβεύονται οι κόποι των παιδιών και η αριστεία, ενώ συνεχάρη τη Eurobank, που μέσω αυτής της Μεγάλης Στιγμής για την Παιδεία δίνει ένα σημαντικό κίνητρο στη νέα γενιά για περισσότερη γνώση και μόρφωση.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης δήλωσε ότι η Τράπεζα με τον σημαντικό αυτό θεσμό επιβραβεύει τους άριστους, ενώ αποτελεί κίνητρο για εξέλιξη και έμπνευση για όλη την κοινωνία. Επίσης συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον και αποτελούν ελπίδα και πίστη για ένα καλύτερο αύριο, τις οικογένειες και τους καθηγητές καθώς και την Τράπεζα για την προσφορά της στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της χώρας. 
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπεύθυνος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Τσότσος εξέφρασε συγχαρητήρια στη Eurobank που εκφράζει το κοινωνικό της πρόσωπο με τη δράση αυτή, δίνοντας κίνητρο στους νέους για αγώνα και υποδηλώνοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, ενώ ευχήθηκε στους αριστούχους να χτίζουν πάντα σε στέρεες βάσεις.
Ακολούθως, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα τόνισε ότι μέσω του προγράμματος αυτού επιβραβεύονται οι κόποι και η επίμονη προσπάθεια των μαθητών για μάθηση και γνώση, στοιχεία απαραίτητα για το μέλλον της κοινωνίας μας.
Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου ανέφερε ότι η δράση αυτή της Eurobank δείχνει την κοινωνική ευαισθησία της Τράπεζας, ενώ προσφέρει χαρά και ηθική ικανοποίηση στους αριστούχους για τους κόπους τους, καθώς και στις οικογένειες και τους καθηγητές τους. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, απευθυνόμενος στους αριστούχους τους ευχήθηκε να ζήσουν τη φοιτητική τους ζωή με πάθος, έχοντας ως εφόδια την εργατικότητα, τη φιλομάθεια και τους υψηλούς στόχους και να κάνουν περήφανους τις οικογένειες και την κοινωνία.
Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισσάβετ Παναγιωτίδου σημείωσε ότι η βράβευση αυτή ανταμείβει τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών που πέτυχαν σε ένα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, ενώ συνεχάρη τη Eurobank που έχει καθιερώσει αυτό τον θεσμό στο χώρο της εκπαίδευσης.
Τέλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία αυτή, που στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσφέρει στη νέα γενιά σημαντικά εφόδια στην Παιδεία, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τον αγώνα ως η ελίτ του πνεύματος και της επιστήμης.
Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης. 
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Σοφία Ζαρέντη, στο Νομό Γρεβενών στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών, για δύο αριστούχες μαθήτριες, τις Ευαγγελία Βάιου και Φρειδερίκη Τζιώρα, στο Νομό Καστοριάς στο 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς, για τη Χριστίνα Παχή, στο Νομό Κοζάνης στο 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, για την Βασιλική Άννα Βαϊτσοπούλου, στο Νομό Κιλκίς στο Γενικό Λύκειο Χέρσου για τον Γεώργιο Τσικαλά, στο Νομό Πέλλας στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας "Γεώργιος Δήμου" για τον Θεόδωρο Διαμαντίδη, στο Νομό Πιερίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, για την Αικατερίνη Στεργιούλα, καθώς και στο Νομό Φλώρινας στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για τη Δήμητρα Σελεμίδου.
Τέλος, στην ομιλία της, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της». 
Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, έλαβαν οι εξής:
1. Νικόλαος Αδαμίδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
2. Κυριακή Αθανασίου από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας
3. Ευαγγελία Βάιου από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
4. Βασιλική Άννα Βαϊτσοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
5. Ιάσων Γεώργιος Βελέντζας από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
6. Νικόλαος – Μάριος Βλάχος από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας Κοζάνης
7. Ιωάννα Γέρου από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
8. Παναγιώτης Γεωργανάκης από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
9. Ευαγγελία Γιαγιά από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου Πιερίας
10. Θεοδώρα – Χρυσή Γκιώση από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
11. Μιχαέλλα Γοτουχίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
12. Ευαγγελία Γρηγορίου από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης Κοζάνης
13. Φρειδερίκη Δάγγα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ειρηνούπολης Ημαθίας
14. Άννα Δήμκου από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
15. Θεόδωρος Διαμαντίδης από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας Πέλλας "Γεώργιος Δήμου"
16. Ανάργυρος Φώτιος Διαμαντόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
17. Ιωάννης Δόγκας από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας Πιερίας
18. Σοφία Ζαρέντη από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
19. Ηλέκτρα Θεοδωρίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας
20. Ιωάννης Καλαφάτης από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Κατερίνης
21. Σάββας Καμένος από το Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης Πέλλας
22. Ζωή Κανάκη από το Γενικό Λύκειο Καλής Πέλλας
23. Φώτιος Κανάκογλου από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου Πέλλας
24. Κλεάνθης – Εμμανουήλ Καραβαγγέλας από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης
25. Αρτέμιος Καραγιαννίδης από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
26. Αθηνά Καρατζέτζου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
27. Απόστολος Κόλκας από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
28. Ελευθέριος Κοντοδίνας από το Γενικό Λύκειο Σερβίων Κοζάνης
29. Σπυρίδων Κουλούκης από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου Κιλκίς
30. Κωνσταντίνος Λιάσης από το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου Φλώρινας
31. Ελένη Μελετιάδου από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
32. Άννα Μιχαηλίδου από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας Πέλλας
33. Ευγενία Μιχοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας
34. Φανή Μόκα από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
35. Σταυρούλα Μπακάλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
36. Μαρία Μπακαλιού από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
37. Ευδοξία Μπαλή από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
38. Μαγδαληνή Μπίζογλου από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού Καστοριάς
39. Άννα Νικολαΐδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
40. Μαρία Ξανθοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
41. Αναστάσιος Ξενιτίδης από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
42. Νικόλαος Οτουντζίδης από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
43. Ελένη Παλάσκα από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
44. Θεόδωρος Παυλίδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
45. Χριστίνα Παχή από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
46. Ευγενία Ρέππα από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου Πιερίας
47. Βασιλική Ρουσοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
48. Σάββας Σεβασλίδης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Τσοτυλίου Κοζάνης
49. Δήμητρα Σελεμίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
50. Σοφία Σιώκα από το Γενικό Λύκειο  Κάτω Μηλιάς Πιερίας
51. Αικατερίνη Στεργιούλα από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
52. Φρειδερίκη Τζιώρα από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
53. Άννα Τιμιάνη από το 2ο  Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
54. Ματίνα Τόλκου από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
55. Γεώργιος Τσικαλάς από το Γενικό Λύκειο Χέρσου Κιλκίς
56. Θεοχάρης Τσίρης από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
57. Μαρία Ψαροδήμου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥς
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.