Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζητούν από τους αγρότες να επιστρέψουν τα 320 εκατ. € από το πακέτο Χατζηγάκη


«Βόμβα» για τους αγρότες, οι οποίοι καλούνται τώρα να επιστρέψουν και τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη ύψους 320.000.000 ευρώ!
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά τις επιδοτήσεις που είχαν λάβει από τον ΕΛΓΑ, 725.000 αγρότες κατά τα έτη 2008 και 2009, οι οποίες ωστόσο κρίθηκαν παράνομες έπειτα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τη διάταξη την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης πρόκειται για ποσό της τάξης των 320 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα βρεθούν από τον συμψηφισμό των ποσών που απορρέουν από τη συμμετοχή των δικαιούχων στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Η τροπολογία κατατέθηκε στο ν/σ του υπουργείου Υγείας για τις βοσκήσιμες γαίες και αποτελεί μια από τις 20 και πλέον διατάξεις που έχουν κατατεθεί εκπρόθεσμα και ρυθμίζουν θέματα που είναι άσχετα με το νομοσχέδιο.
Η ρύθμιση έρχεται στην χειρότερη δυνατή οικονομική συγκυρία για τον αγροτικό πληθυσμό και αναμένεται να προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Με βάση δε την προωθούμενη διάταξη οι είσπραξη των ποσών μπορεί να γίνει αυτόματα με παρακράτηση των νέων ενισχύσεων!
Σύμφωνα δε με τις συνοδευτικές εκθέσεις τα πρώτα 45 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν εντός του 2016.
Με κοινή απόφααση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης των 320 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην διάταξη επισημαίνεται ότι «οι διαδικασίες ανάκτησης μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4174/2013. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάκτηση των ποσών μέσω συμψηφισμού τους στο ΟΣΔΕ…».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;
    ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Η΄ ΑΝΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ;
    ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΗΞΗ ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΟ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΟΙΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ , ΤΥΠΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΒΛΕΠΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ Κ.Λ.Π, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ Η΄ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα να παθουμε αφου ψηφιζαμε νεα δημοκρατια πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι μωρέ όλα καλά ήταν.
    Δηλαδή τι πείραξε πού οι επιδοτήσεις και οι μελέτες για αγορά μηχανήματων έγιναν αγροτικά, Ι.χ και καταθέσεις στις τράπεζες.
    Τι γκρινιάζετε τώρα?
    Γεμίζατε τις αυλές σάς μηχανήματα πέρναγαν οι επιτροπές, και το ίδιο βράδυ οι έμποροι τα έπαιρναν και τα ξαναεβαζαν βιτρίνα μέχρι να γίνει το ίδιο με τον επόμενο.
    Αν σας κάνουν έλεγχο τώρα πόσοι έχετε τα μηχανήματα που επιδοτηθηκατε να αγοράσετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.