Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση εργασίας στο Διοικητήριο για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του ΤΕΒΑ


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Υλοποιούμε το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής με ευαισθησία και υπευθυνότητα
Ενημερωτική συνάντηση εργασίας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη.
Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Κοινωνικών Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των παρευρισκομένων για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος και για την προετοιμασία για την διανομή των προϊόντων το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των κοινωνικών εταίρων για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Βρισκόμαστε χρονικά λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος και θα ήθελα να αναφέρω ότι έχουμε κάνει στοχευμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με την Περιφέρεια και όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους που είναι μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης για την αποτελεσματική οργάνωση του προγράμματος. Θέλω να τονίσω ότι είμαστε από τις πρώτες Κοινωνικές Συμπράξεις οι οποίες είναι έτοιμες να υλοποιήσουν την πρώτη δράση του προγράμματος για το 2015. Παρακολουθώ στενά όλο αυτό το διάστημα την προετοιμασία καθώς και τις διαδικασίες και θα είμαι σε συνεχή επικοινωνία με όλους. Υλοποιούμε το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής με ευαισθησία και με υπευθυνότητα, όπως αρμόζει στους ωφελούμενους συμπολίτες μας. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα, για την χορήγηση των τροφίμων και των ειδών στους συμπολίτες μας, έτσι ώστε, όλες οι ενέργειες να είναι σύμφωνες με το πλαίσιο που διέπει το πρόγραμμα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εκπροσώπους τους καθώς και τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους. Οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι μεγαλύτερες, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουμε στις ημέρες των Χριστουγέννων. Εύχομαι καλή επιτυχία».
Στη συνέχεια, η υπεύθυνη υλοποίησης του έργου κ. Ελένη Καραντώνη παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο και τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης. Η κ. Καραντώνη ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων για τη διανομή των τροφίμων και των ειδών στους ωφελούμενους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.
Στη συνέχεια υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος και συζητήθηκαν διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα. Όλοι εξέφρασαν την άποψη ότι για να πετύχει το πρόγραμμα και να ανταποκριθεί στον σκοπό του πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια τηρώντας το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκπρόσωπος τη Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης Πάτερ Μάξιμος Χατζής, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας και Έδεσσας Γιώργος Τσιμτσιρίδης και Μαρία Βλάχου – Κατσάρα αντίστοιχα, εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και όλα τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη των τεσσάρων Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.    

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.