Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταυλισμός 3000 προσφύγων εγκαθίσταται έξω από τα Άθυρα Πέλλας (βίντεο)


¨Πράσινο φως¨ άναψε το μεσημέρι της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας 
Έντονες αντιπαραθέσεις προκάλεσε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με θέμα την παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο Υπ. Εθνικής Άμυνας για τη φιλοξενία μεταναστών, η απόφαση του Δημάρχου Πέλλας να ανάψει το ¨πράσινο φως¨ για την εγκατάσταση καταυλισμού 3.000 μεταναστών στο χώρο που παλιού αεροδιαδρόμου Αξιού, τρία χιλιόμετρα έξω από τα Άθυρα Πέλλας.

Στην αίθουσα συγκεντρώθηκαν πολίτες από την περιοχή οι οποίοι ζήτησαν από το Δήμαρχο εξηγήσεις για την απόφασή του καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, η εγκατάσταση του κέντρου μετεγκατάστασης στο συγκεκριμένο χώρο θα δημιουργήσει προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο Γρηγόρης Στάμκος, έπειτα από την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, έκανε στροφή 180 μοιρών από τις αρχικές τοποθετήσεις εναντίον της κυβέρνησης και… έπλεξε το εγκώμιο του Υπουργείου Εθν. Άμυνας λέγοντας ότι μόνο αυτό επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα του μεταναστευτικού και ο Δήμος Πέλλας θα συμβάλει καθώς πρέπει η χώρα μας να παρουσιάσει άμεσα τα επιλεγέντα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 7η Μαρτίου. 

Γι΄ αυτό το λόγο συμφώνησε στην παραχώρηση 100 στρεμμάτων από το αγροτεμάχιο 2358, τρία χιλιόμετρα έξω από τα Άθυρα Πέλλας, στο χώρο του παλιού αεροδιαδρόμου Αξιού ο οποίος είχε παραχωρηθεί το 2013 από το στρατό στο Δήμο Πέλλας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας, στο σημείο θα στηθούν 500 σκηνές διαστάσεων 8Χ10 μέτρων οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα η μία, δηλαδή συνολικό πληθυσμό 3.000 προσφύγων. 

Ακολούθησε σφοδρή αντίδραση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αθύρων Γιώργου Χουρμουζιάδη ο οποίος υποστήριξε ότι ο χώρος είναι πλήρως ακατάλληλος, μέσα στη λάσπη, ο Δήμος δε μπορεί να εξασφαλίσει ούτε πόσιμο νερό σ΄ εκείνη την περιοχή η οποία μπορεί να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Τόνισε ότι το χώρο χρησιμοποιούν πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής ενώ δεν είναι προσβάσιμος ούτε από την τοπική Αστυνομία. Προειδοποίησε ότι αν συμφωνήσει ο Δήμος για έναν αριθμό σκηνών, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει η τοποθέτηση και άλλων σκηνών και η υπέρμετρη μεγέθυνση του καταυλισμού. Τέλος δήλωσε ότι θα προσφύγει νομικά κατά της απόφασης για να εμποδίσει την εγκατάσταση του. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ν. Παπανικολάου ο οποίος καταψήφισε την απόφαση επισημαίνοντας ότι δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς ενώ έγινε ούτε σαφής εκτίμηση των χώρων που προτάθηκαν για την εγκατάσταση των κέντρων. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη ο οποίος φέρεται να πρότεινε τους συγκεκριμένους χώρους, προτείνοντας να γίνει το hotspot στην Αριδαία, την ιδιαίτερη πατρίδα του βουλευτή. Ακόμη, κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι τροφοδότησε ακραίες ενέργειες με την απόφασή της Παρασκευής να ¨περιφρουρήσει¨ το στρατόπεδο Φιλιππάκου τονίζοντας ότι φέρει ηθική ευθύνη για τις πυρκαγιές στα δύο στρατόπεδα των Γιαννιτσών. 

Ο Στάθης Καστερίδης συμφώνησε με την απόφαση υπό τον όρο να φιλοξενηθεί στην περιοχή ένας συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων που δε θα ξεπερνά τους πεντακόσιους ενώ προειδοποίησε ότι αν σταλούν περισσότεροι τότε θα πρέπει να συμβάλλουν και οι άλλοι Δήμοι του Νομού φιλοξενώντας με τη σειρά τους έναν αριθμό προσφύγων ο καθένας. 

Ένας πολίτης από την αίθουσα πήρε το λόγο και απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο είπε ¨έγινες Καμμένος στη θέση του Καμμένου¨ ενώ και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ενώ ο Δήμαρχος κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν είχε ενημερωθεί για το στρατόπεδο Φιλιππάκου, το ίδιο έκανε τώρα αυτός στους δημότες των Αθύρων, φέρνοντάς τους προ ειλημμένων αποφάσεων. 

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι είναι εθνικό χρέος να συμβάλουμε στη λύση του μεταναστευτικού και πρέπει να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση με την επιλογή του παλιού αεροδιαδρόμου στον Αξιό να αποτελεί τη λιγότερο επώδυνη από αυτές που είχαμε στη διάθεσή μας. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνουμε όλοι ¨Αθυριώτες¨ καλώντας τους πολίτες όλου του Δήμου να βοηθήσουν τους κατοίκους των Αθύρων σε περίπτωση εγκατάστασης του κέντρου στην περιοχή. 

Αυτή την ώρα ο Γ. Στάμκος βρίσκεται στην κοινότητα Αθύρων και ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής.

Σ. Χουζανίδης

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την έκτακτη συνεδρίαση:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ΠΡΩΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΣΑΙ, ΕΠΕΙΤΑ ΡΩΤΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ
    κύριε Στάμκο ως πρώτος πολίτης έχετε διαπράξει εγκλήματα εις βάρος της μαρτυρικής και δημοκρατικής πόλης των Γιαννιτσών, καθώς και του ιστορικού Δήμου της Πέλλας. Πριν πράξεις οτιδήποτε, όπως λέει ο πολιτικός σου μέντορας Καρασμάνης να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό. Να συλλογίζεσαι δηλαδή. Αν το έκαμνες αυτό δεν θα έβγαζες το πρώτο δελτίο – γκάφα- την Παρασκευή το πρωί. Δεν θα επικοινωνούσες με τον υπουργό μέσω του χλευαστικού δελτίου του γραφείου τύπου σου. Αυτό είναι για να ενημερώνεις τους δημότες.
    Μετά ρωτάς: είδες την Παρασκευή το πρωί, την πρώτη ανακοίνωση – Ερώτηση του Καρασμάνη; κάτι λέει αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να σκεφτείς. Επακολουθεί αμέσως η δεύτερη ανακοίνωση το μεσημέρι της Παρασκευής. Αναφέρονταν στη συνάντηση με τον Καμένο. Σου μεταφέρει πρόταση, ότι ανακαλείται η απόφαση για το στρατόπεδο Φιλιππάκου εφόσον προτείνεις άλλους χώρους.
    Αν ρωτούσες για τα παραπάνω σίγουρα μετά θα αποφάσιζες να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και να κατέβεις με τους βουλευτές στην Αθήνα. Αν αυτό το έκαμνες δεν θα ακολουθούσαν όλα τα λάθη που διέπραξες με αποκορύφωμα τα φασιστικά έκτροπα. Δεν συλλογίστηκες, δεν ρώτησες γιαυτό και αποφάσισες εντελώς λανθασμένα και τραγικά για τον Δήμο της Πέλλας. Οι παρακαταθήκες του εθνάρχη Καραμανλή περί ορθολογισμού που μας άφησε, τότε που ήμασταν στην ΟΝΝΕΔ, εσένα φαίνεται σε άφησαν ανέγγιχτο. Ίσως προφανώς και αυτός που σε ανέδειξε ως διοικητή νοσοκομείου και δήμαρχο δεν ήταν καλός δάσκαλος και έχει ευθύνη όχι μόνο γιαυτό αλλά και για τις αποφάσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!...ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ "ΜΑΣ" ΓΙΑ ΝΑ "ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ"!!! ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΑΘΗΝΑ!!! "ΕΜΕΙΣ" ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ...ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!! ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ "ΜΑΣ"!!! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ "ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Κ@ΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΑΣ"!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Τάσο Αναστάσιε φιλοσοφημένο το σχόλιό σου, αλλά και του ορθολογιστή καλοζυγισμένο. Βάζετε την υπόθεση στη πραγματική της διάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δινουν χρηματα και κινητραα στους δημους που θα τους παρουν.

      Διαγραφή
  4. τελικά ο Στάμκος πήγε Αθήνα, έκανε το ταξιδάκι του και έφερε τη λύση που είχε φέρει ο Καρασμάνης από την Παρασκευή. Μόνο λεφτά ξοδεύουμε στο δήμο μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγνωμη συμπατριωτες ,αλλά στρατόπεδο και φαντάρους με αξιωματικούς να έχετε θέλετε στα Γιαννιτσά για έξτρα ωφέλειες.Την άλλη όψη του νομίσματος δεν τη βλέπετε?Κλείσατε το στρατόπεδο της Σκύδρας και θέλετε τα καλά για σας και τα σκουπίδια για μας? και να θεωρείτε και παραμεθόριος Δήμος κι όλας? έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα έγινε ενδοκομματικός καβγάς. Αν δηλαδή την λύση (στον κ@...ο του γείτονα) την έδωσε ο Στάμκος ή ο Καρασμάνης. Πόσο κοντόφθαλμα μπορεί να σκέφτεται ο άνθρωπος που περιχαρακωμένος στο κομματικό του όργανο χωρίς όραμα, αρκείται σε ό,τι του λέει αυτό. ¨ολα είναι σωστά αφού είναι πράσινα μπλε, κόκκινα, ή πορτοκαλί. Πολιτική δεν είναι να κάνεις κωλοτούμπες για να παραμείνεις Δήμαρχος ή να πιέσεις το κόμμα σου να σε κάνει Υπουργό κύριοι Στάμκο και Καρασμάνη. Ο ιστορικός σας περιμένει στην γωνία για τις αποφάσεις αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όσο η κατασταση ήταν μόνο στην "Κάτω Ελλάδα", εμεις, ως κλασσικοι έλληνες είμασταν στις καφετερίες και πίναμε το καφεδάκι μας.
    Λέγαμε μπα, αποκλείεται.
    Ήταν όμως τόσο σίγουρο ότι θα έρθουν και εδω πάνω, μα τόσο σίγουρο, που απλά εθελοτυφλούσαμε..
    Και τώρα που θα μπει το...αυγο στον κ@@λο θα μας δώ όλους μας..
    Γιατί δεν θα μεινουν ουτε αθήνα, ουτε φυσικα μονο στα Γιαννιτσα.
    Θα έρθει η ώρα και για τις άλλες μεριοχές του νομού...
    Αλλα εμεις ειπαμε...να χουμε λεφτα για το καφεδάκι μας, και δεν γ@@@@ται?
    Να μας δω λοιπόν όταν θα έρθουν 150.000 άνθρωποι, που δεν θα ναι μονο τόσοι, και που όπως ο ίδιος ο ταδε, υπουργος είπε, θα τους έχουμε 2-3 χρόια, που θα ναι σίγουρα περισσοτερο, τι θα κάνουμε..
    Πως θα προασπίσουμε αυτα που έχουμε..
    όχι γιατί θα έρθουν οι κακκοι να μας τα πάρουν...αλλά γιατί η ελλάδα από μονη της ζεί ένα ζόρι.φανταστειτε να μας "φορτώσουν" και άλλα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ .
    ΦΤΑΝΕΙ , ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φέρουμε όλες τις φυλές εδώ τότε, να τις βάλουμε στα σπίτια μας

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.