Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Δεν υπάρχει κανένας χώρος για εγκατάσταση προσφύγων στην Πέλλα


Δείτε την επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Την ορθότητα της απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να εγκαταλείψει τον σχεδιασμό εγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Γιαννιτσών – όπως ο ίδιος ο Βουλευτής του είχε ζητήσει και με Ερώτησή του στη Βουλή και στην προ εβδομάδος συνάντησή τους - υπογραμμίζει ο Γιώργος Καρασμάνης με επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο.

Του επισημαίνει ωστόσο, ότι θα πρέπει να αποσύρει και την  απόφασή του για τη δημιουργία προσφυγικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθύρων, διότι και εκεί οι χώροι είναι παντελώς ακατάλληλοι να φιλοξενήσουν ανθρώπινες υπάρξεις. 
             Υπενθυμίζει μάλιστα στον Υπουργό ότι, όταν κατά τη συνάντησή τους ο ίδιος είπε στον Γιώργο Καρασμάνη «να του υποδείξει ο Δήμος Πέλλας άλλο κατάλληλο χώρο», ο Βουλευτής του ξεκαθάρισε αμέσως ότι «πουθενά στο Νομό Πέλλας δεν υπάρχει τέτοιος χώρος» και ότι πρέπει να τον αναζητήσει εκτός Νομού, όπου υπάρχουν χώροι κατάλληλοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, κοντά στα σύνορα και με πρόσβαση προς αυτά.      
            Τέλος του επαναλαμβάνει ότι αυτό το τεράστιο εθνικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί  με πιέσεις για εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, αλλά με σωστό σχεδιασμό και με σεβασμό στο δράμα ξεριζωμένων ανθρώπων – όπως επιτάσσει ο Ελληνικός Πολιτισμός και η παγκόσμια αναγνωρισμένη ελληνική φιλοξενία. 
05/02/2016
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΕΠΕΙΓΟΝ                                                           Γιαννιτσά 04/03/2016
                                                                                              ΠΡΟΣ
                                                                        ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
                                                                         κον  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ
Αγαπητέ Υπουργέ
            Κατ αρχήν θέλω να υπογραμμίσω ότι πολύ σωστά έπραξες που απέσυρες την απόφασή σου για την εγκατάσταση προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ¨Φιλιππάκου¨ των Γιαννιτσών, όπως σου είχα ζητήσει τόσο με τη σχετική Ερώτησή μου στη Βουλή, όσο και με την προ ημερών συνάντησή μας για το ίδιο θέμα. Να υπενθυμίσω επίσης ότι, όταν μου είπες να σου υποδείξει ο Δήμος Πέλλας, «έναν άλλο χώρο κατάλληλο για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής και φιλοξενίας», σου ξεκαθάρισα αμέσως ότι «τέτοιος χώρος δεν υπάρχει πουθενά στο Νομό μας». Και, μάλιστα, σε ενημέρωσα ότι επειδή γνωρίζω από τη μια άκρη στην άλλη την ελληνική μεθόριο έχοντας υπηρετήσει 32 μήνες εκεί, υπάρχουν αλλού χώροι κατάλληλοι κοντά στα σύνορα, σε απόσταση δηλαδή 10 έως 20 χιλιομέτρων και με πρόσβαση προς αυτά. 
Κατόπιν αυτών, με εξέπληξε δυσάρεστα η απόφασή σου να επιλεγεί χώρος έξω από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αθύρων που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αξιό. Χώρος και αυτός παντελώς ακατάλληλος, που επίσης δεν πληροί ούτε τους στοιχειωδέστερους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Δεν είναι δηλαδή χώρος αυτός να εγκατασταθούν άνθρωποι – πολλώ δε μάλλον παιδιά – καθώς, εκτός όλων των άλλων, σε λίγους μήνες όπως κάθε χρόνο, θα έχει γεμίσει από σμήνη κουνουπιών, θα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια εστία μόλυνσης και δεν θα μπορεί να σταθεί ψυχή ζώσα. 
Εκεί θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα παιδιά, αυτές τις οικογένειες; Αυτός θα δείξουμε ότι είναι ο πολιτισμός μας ως Ελλήνων; Αυτή θα είναι η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ελληνική φιλοξενία; Αυτή θα είναι η συνεισφορά μας σ’ αυτούς τους ξεριζωμένους;
Υπουργέ
            Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι συζητάς τα επιχειρήματα που σου παρατίθενται. Ακόμη σημαντικότερο βέβαια, εκτιμώ το γεγονός ότι τα αποδέχεσαι όταν διαπιστώνεις ότι είναι ορθά και δεν εμμένεις σε εσφαλμένες αποφάσεις, όπως έπραξες με το στρατόπεδο των Γιαννιτσών και όπως σου είχα ζητήσει και με την Ερώτησή μου στη Βουλή αλλά και κατά τη συνάντησή μας. 
            Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι το ίδιο θα πράξεις και τώρα, μη εμμένοντας στο σχέδιο για εγκατάσταση προσφύγων στα Άθυρα. Άλλωστε, όπως σου έχω ήδη πει, γνωρίζουμε όλοι ότι αυτό το τεράστιο εθνικό πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με βεβιασμένες αποφάσεις, ούτε με αποφάσεις και κινήσεις, απότοκους πιέσεων για εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων ή μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Λύνεται μόνον με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με τρόπο δίκαιο, αντάξιο του πολιτισμού μας και με σεβασμό στο δράμα αναξιοπαθούντων θυμάτων όπως οι πρόσφυγες. 
Φιλικά
Γιώργος Καρασμάνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

32 comments:

  1. μεγάλη μαγκιά οι Γιαννιτσώτες! Με το έτσι θέλω κάνουν ότι θέλουν! Μαγκιά μεγάλη.Στρατόπεδο έκλεισε Σκυδρα Εδεσσα, κανείς δεν μίλησε.Εφορία κράτησαν ενω παντου έκλεισαν.Σωστοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς μας δουλεύεις. το αντίθετο συμβαίνει.
      Το στρατόπεδο στα Γιαννιτσά έκλεισε, 500 άνθρωποι φύγανε με ότι αυτό συνεπάγεται.
      Η εφορία έφυγε Έδεσσα, παράρτημα έμεινε στα Γιαννιτσά.
      Η έδρα του Νοσοκομείου πήγε Έδεσσα.
      Γιαννιτσά τριπλάσιος πληθυσμός από Έδεσσα και δεκαπλάσιος από Σκύδρα.
      Αλλού λοιπόν το δούλεμα, φτάνει.

      Διαγραφή
    2. ίδιο πληθυσμό εχουν Γιαννιτσα με Έδεσσα ρε παιδια.Άντε να είναι 500 περισσότεροι.Μετράτε το παζάρι στα Γιαννιτσα? χαχα cool

      Διαγραφή
  2. "Ωραίος" ο καρασμαν.. Ναι στα κεντρα αλλα εκτος Νομου. να γινουν εκει που δεν υπαρχουν ψηφοφοροι μου.
    Μια απο τις Βασικές αιτίες της κακοδαιμονιας μας ειναι ο σταυρος προτιμησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστός ο Καρασμάνης.Αφου κανείς στο Νομό Πέλλας δεν τους θέλει.

      Διαγραφή
    2. οχι κανεις,, μονο οι φασιστες δεν τους θελουν

      Διαγραφή
  3. Φίλε και στα Γιαννιτσά έκλεισαν στρατόπεδα και μάλιστα 2.Όσο για την εφορία τι θελεις;Δήμος 65000 κατοίκων να εξυπηρετείται στη Σκύδρα η την Εδεσσα;Εδώ η Εδεσσα με 18000 άτομα κρατάει Αντιπεριφερεια και Επιμελητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παραδέχεσαι δλδ ότι τα Γιαννιτσα με το έτσι θέλω λειτουργούν σαν πρωτεύουσα νομού? πουθενα στην ελλάδα δεν έμεινε εφορία εκτος απ τις πρωτεύουσες νομών.Ημαρτον φίλε.Τα Γιαννιτσα -το είπαμε- και 200χιλ πληθυσμό να έχει θεωρείτε αγροτικός οικισμός.

      Διαγραφή
    2. ναι αλλά κάποιοι λένε ότι στα Γιαννιτσά υπάρχει ακόμα ενεργό στρατόπεδο.Ψέματα είναι?

      Διαγραφή
    3. ή Εδεσσα με τα χωριά της ειναι 50χχιλιάδες κολητε.

      Διαγραφή
  4. Καρασμάνη, δεν υπάρχει χώρος για πρόσφυγες στην Πέλλα, τους αγαπάς αλλά να πάνε αλλού ε; ντροπή σου!!! τέτοια ανθρωπιά πια, απέδειξες πόσο άνθρωπος είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά είναι άπαιχτος ο Καρασμάνης. Έχω ακούσει από τους συγχωριανούς του ότι στα εφηβικά του χρόνια ήταν μεγάλος τριπλαδόρος, μέχρι και ο ΠΑΟΚ τον ζήτησε. Γιαυτό και ενδεχόμενος εξελίχθηκε σε μεγάλο τριπλαδόρο της πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το χλευάζεις 2:40μ.μ. πράγματι στο χωριό συζητιέται ότι ήταν μεγάλο ταλέντο ο Καρασμάνης και μάλιστα λέγεται ότι στα δεκατέσσερά του έπαιζε στην 1η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όμως ένα ατύχημα για αρκετό διάστημα τον καθήλωσε στο κρεβάτι. Τώρα για την πολιτική δεν ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτά, όμως για να βγαίνει 10 συνεχείς φορές πρώτος βουλευτής αυτό σημαίνει ότι κάνει κάτι καλύτερα από τους άλλους.

      Διαγραφή
    2. Σημαίνει ότι η χώρα χρεωκώπησε και με τις δικιές του πρωτιές.

      Διαγραφή
  6. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ .
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΟΜΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως είσαι απ το Κιλκίς φίλε και διαφωνείς? ναι ρώτησε όλους τους πολίτες και είπαν όλοι δεν θέλουμε πρόσφυγες! Ξεκάθαρα.

      Διαγραφή
    2. Προφανως αναφερεσαι στους φασιστες,ετσι δεν ειναι;

      Διαγραφή
  7. ΣΙΓΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ,ΕΛΑ ΣΤΑ ΑΘΥΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ,ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ,ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΛΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΩΝΤΑΙ "ΒΟΛΕΥΤΕΣ"ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. uparxei xwros k karasmani stin karuotissa.rotiste ton mixalaki aytos kseri tha sas pei pou uparxei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ "ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ" ΕΓΩ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΟΔΩΡΑ!!!ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΜΑΝΑΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟ 2015 ΕΣΤΕΛΝΕ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ...ΤΩΡΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΗΚΕ, ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΡΕΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!)....ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ!!!) ΕΓΡΑΦΕ : " ΜΑΖΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ. Θ. ΤΖΑΚΡΗ-ΒΟΥΛ. ΣΥΡΙΖΑ"....ΘΟΔΩΡΑ, ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΛΕΕΙ "ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΩ, ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΗ ΓΥΜΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!" ...ΕΣΥ (ΕΣΕΙΣ) ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ "ΤΡΩΤΕ" ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ "ΠΑΙΡΝΕΤΕ" ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ "ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΤΕ" ΩΣ ΕΘΝΟΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΤΙΚΩΝ" ΣΑΣ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ !!!....ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ....ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ-ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΙΣ "ΥΑΙΝΕΣ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ.....ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΟΔΩΡΑ ΤΖ. ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ κλπ κλπ) ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ (ή μας δουλευες)!!!....ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ "ΚΥΒΕΡΝΑΣ" ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ-ΠΡΟΔΟΜΕΝΟ ΛΑΟ?...ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΟΥ...ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΙΠΟΚΟΜΟΙ" ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι εσεις που λετε ότι υπάρχει χώρος στο νομο μάλλον ενοειτε τα σπίτια σας ,,οποίος λοιπόν θέλει ασ φιλοξενεί 4εως5 ατομα ..Συμφωνώ υπάρχουν τότε χωροι... Για τους άλλους που δεν θέλουν τους ανθρώπους αυτούς δημότες του ν Πέλλας που έκαναν τα πάντα να απομακρυνθεί ή ιδέα από την περιοχή Τσαλι τους νοιάζει μόνο το τσαλι δηλαδή μακριά από τον κο.. Μου που λέει και ο σοφός λαός...Ρε συνδημότες τα Αθυρα τι είναι νομος Πρέβεζας ή Πέλλας μήπως να αντιδρουσατε και για τα Αθυρα λοιπόν..Αναλογικά τώρα συνδημότες δεν χωράνε 2000 ή 3000 μετανάστες πλησιων μιας πόλης 40000 κατοίκων και χωρούν δίπλα σε ένα χωριό 1500 κατοίκων..Παράλογο λοιπόν ...Ο καθένας λέει και μια παπαρια λοιπόν ανάλογα την ψηφοθυρικη πλάστιγγα ,,που γέρνει ή πλαστγγγα λέμε και κάτι ανάλογο..Ακούστε συνδημότες ότι έχει αποφασιστεί αυτό θα γίνει δεν γίνετε διαφορετικά εκτός αν αρχίσουμε να αλληλοσκοτωνομαστε μεταξύ μας κάτι που κανείς δεν θέλει πιστεύω..Σε δύο δημοτικά συμβούλια οι καραγκιοζηδες δήμαρχοι νυν και πρώην έκαναν αντιπολίτευση ο ένας στον άλλον..Ή απόφαση πάρθηκε κοιτάξτε να γίνουν σωστά τα πράγματα ,,υγειονομικά,,φύλαξη,ασφάλεια,, καταγραφή,,και ότι άλλο μπορεί να γίνει για να κινδυνεψουμε λιγότερο και να πιεσουμε να φύγουν να πάνε όπου θέλουν το γρηγορότερο δυνατόν... Τώρα τα αλλά μαγκια κλανια και σπαφκο κουβαριστρα είναι για κατανάλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφήστε την υποκρισία. Στο Νομό υπάρχουν τουλάχιστον 10 κατάλληλοι χώροι. Και στα Γιαννιτσά και στην Εδεσσα και στη Σκυδρα κ στην Αριδαία κ στους γειτονικούς Νομούς. Απλα δε θέλετε δίπλα σας μετανάστες και βρίσκετε διάφορες προφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aς Χορτάσουμε πρωτα εμεις και για τους ξενους βλέπουμε,οποιος θελει ας παρη στο σπητι του οσα ατομα μπορει

      Διαγραφή
    2. Εσυ ποτε δεν θα χορτασεις

      Διαγραφή
  12. Ρε καρασμάνη ο σοφος λαός λέει /τον αδελφό μου κρεμάστε εγώ ζαλίζομαι/Με τέτοια ανθρωπάκια που ψηφιζατε αναρωτιέστε πως φτάσαμε ως εδώ . Και που είστε ακόμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σοφός λαός λέει: η ψήφος σου και η ψήφος μου το ίδιο βάρος έχει. / Δυστυχώς 8:59 με τις επιλογές σου φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και δεν είδες τίποτε ακόμη/. Αν υπήρχαν πολλοί Καρασμάνηδες στη Βουλή η Ελλάδα θα ήταν Σουηδία

      Διαγραφή
    2. Στον ηλίθιο του δείχναν το φεγγάρι και αυτός κοιτούσε το δάχτυλο.

      Διαγραφή
  13. κύριε Καρασμάνη δεν σας καταλαβαίνω. Ενώ λέτε ότι γνωρίζετε πιθαμή προς πιθαμή, από το ένα άκρο ως το άλλο την ελληνική μεθόριο και λέτε ότι υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους δεν τους ονομάζεται. Γιατί;
    Σίγουρα ναι, όπως λέτε είναι εθνικό θέμα και δεν ¨τα κρεμάμε όλα στα μανταλάκια¨ . Από την άλλη λέτε ότι υπάρχουν πιέσεις για εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, τότε γιατί δεν τους ονομάζετε; Αφήνεται όμως να διαρρεύσει από τους κύκλους σας ότι υπάρχουν 10 κατάλληλοι χώροι στην ελληνική μεθόριο που πληρούν τους κανόνες υγιεινής και μάλιστα έναν που άκουσα και τον έχετε προτείνει στον Καμμένο, έχω μείνει άφωνος που μέχρι στιγμής μένει ανεκμετάλλευτος. Υπάρχει Κέντρο Νεοσυλλέκτων που τώρα δεν λειτουργεί, με σύγχρονες εγκαταστάσεις , με μεγάλο εστιατόριο που έχει σύγχρονο εξοπλισμό, που θα μπορούσε να θρέψει 10 χιλιάδες κόσμο. Πιο μπροστά φιλοξενούσε 2 χιλιάδες νεοσύλλεκτους στις καλύτερες κτηριακές εγκαταστάσεις ξενοδοχειακού τύπου, υπάρχει δίπλα χώρος επίπεδος που μπορούν να στηθούν 2 χιλιάδες σκηνές, υπάρχει σύγχρονη λέσχη καθώς επίσης ακριβώς δίπλα στο στρατόπεδο υπάρχει αεροδιαδρομος ο οποίος είναι ανενεργός και είναι μεγάλης έκτασης. Είναι πολύ κοντά στα σύνορα με πρόσβαση προς αυτά για να υπάρχει και η ελπίδα στους πρόσφυγες ότι κάποια στιγμή μπορεί να φύγουν.
    Το 2013 αυτό το Κέντρο νεοσυλλέκτων έκλεισε, το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για να γίνει Κέντρο κλειστού τύπου για λαθρομετανάστες, για επωφεληθούν τα οφέλη που υπήρχαν εκείνη την εποχή. Όμως δεν τελεσφόρησε και τώρα αξιωματούχοι της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ¨ποιούν την νήσσαν¨ και δεν επιτρέπουν να γίνει Κέντρο φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.
    Είναι δυνατόν να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες δίπλα στον Αξιό, δίπλα στα έλη, να τρυπάει το αγιάζει τα κόκκαλα τους, σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι ζέστες, μέσα στα σμήνη των κουνουπιών και τη βρωμιά …; Μπορούν να ζήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι εκεί ή στις καπναποθήκες ή στα σφαγεία ή στο Ταλαμπά την πυριτιδαποθήκη , που οι δικοί μας οι έξυπνοι πρότειναν ως εναλλακτικές λύσεις;
    Γιατί τόση επιπολαιότητα; Γιατί τόση προχειρότητα; Δεν ήξεραν; ας ρώταγαν.
    Και προτείνουν χώρους χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές υγιεινής που ισοδυναμούν με βάρβαρη και ξένη προς τον πολιτισμό μας μεταχείριση αυτών των ανθρώπων;
    Να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις γιατί έχουν ευθύνες που δώσανε δικαίωμα στους φασίστες να κάνουν όλα αυτά τα έκτροπα και ταυτόχρονα που δεν ελέγξανε αυτούς τους κομματικούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν επιτρέπουν αυτό το Κέντρο Νεοσυλλέκτων που έχει εγκαταστάσεις ξενοδοχειακές τύπου να γίνει Κέντρο Φιλιξενίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φασίστες νεσναμηδες..."νοικοκυραιοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλάτων ο Καραμανλικός5 Μαρτίου 2016 στις 1:06 μ.μ.

    κύριε Καρασμάνη, ο μεγάλος Καραμανλής έλεγε: «ο φθόνος εκτρέφει τον ψίθυρο και κατευθύνει τη συκοφαντία». Ως γνήσιος μαθητής της Καραμανλικής σχολής μην κάνεις πίσω. Οι συκοφάντες μετρούνται στα δάκτυλα της μιας χειρός και η πλειοψηφία του λαού είναι μαζί σου. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στρατόπεδο με σύγχρονες εγκαταστάσεις ξενοδοχειακού τύπου στο οποίο μπορεί να φιλοξενηθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και να μένει ανεκμετάλλευτο επειδή αντιδρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι δυνατόν με τις άφρονες προτάσεις που κατατέθηκαν οι άνθρωποι αυτοί να στοιβαχτούν σαν τα ζώα στις ελώδεις εκτάσεις του Αξιού ή στις Καπναποθήκες των Γιαννιτσών. Πολύ σωστά επιμένεις να αξιοποιηθούν όλοι αυτοί οι χώροι που είναι στην ελληνική μεθόριο, δίπλα στα σύνορα. Συνέχισε τον ορθό δρόμο που μας δίδαξε ο εθνάρχης Καραμανλής και με τη σύνεση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα που σε διακρίνει θα βγεις νικητής, Και αυτήν την απάνθρωπη απόφαση θα την πάρουν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας έπιασε μεγάλη φιλευσπλαχνία για τους πρόσφυγες. Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι! ελάτε να δείτε τον χώρο, μέσα στην υγρασία, δίπλα στο ποτάμι, χωρίς βασικές υποδομές, κοιμηθείτε μια βραδιά και την άλλη μέρα το πρωί θα σηκωθείτε ως σίγμα τελικό. Πάρτε τους στη γειτονιά σας, που έχει χώρους, στα πολυτελή σπίτια σας, αφού τόσο πολύ τους πονάτε. Όχι τους ανθρώπους να τους αφήσουμε μέσα στο αγιάζι και τις λάσπες.Καλοί είστε ρε! Και εσύ ανώνυμε 3:22μ.μ. που παριστάνεις ότι είσαι από τα Άθυρα, έχεις ήδη προδοθεί. Προχθές βράδυ ήταν ο Καρασμάνης στο χωριό και τον πήγαμε και είδε τον χώρο. Γιαυτό και έκανε την Παρέμβασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. TASOSANASTASIO σε πάω με χίλια όπως και τον Καρασμάνη, γιατί τα λέτε φιλοσοφημένα και τσεκουράτα. Αλλά πώς να το πω, στεναχωρήθηκα μ’ αυτό που λες ότι η Θοδώρα σε κατέγραψε στον τηλεφωνικό της κατάλογο. Και δικαιολογημένα αναρωτιέσαι πως; Μάλλον κάποιος κοινός φίλος πίστευε ότι ψήφιζες ΠΑΣΟΚ τότε και ενδεχομένως να την ακολούθησες στο ταξίδι της προς το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την εξήγηση δίνω. Ούτως ή άλλως εγώ είμαι δεμένος πνευματικά μαζί σου γιατί βάζεις τα πράγματα ορθολογικά στη σειρά τους και τον κάθε κατεργάρη στον μπάγκο του, Συνέχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.