Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη Θοδώρας Τζάκρη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Aντάλλαξε ευχές με ασθενείς και Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ενημέρωσε για την προμήθεια του αξονικού Τομογράφου και των μονάδων παροχής οξυγόνου στα δύο Νοσοκομεία της ΠΕ Πέλλας, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και για την προκήρυξη 11 θέσεων Επιμελητών Β΄διαφόρων ειδικοτήτων

Η Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών όπου συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Γ. Κουτσό και την διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Π. Ντιούδη περιηγήθηκε σε όλες τις κλινικές όπου αντάλλαξε ευχές με τους νοσηλευόμενους ασθενείς και τους συνοδούς τους, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους διοικητικούς υπαλλήλους. 

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε την διοίκηση του νοσοκομείου και τους γιατρούς ότι στα πλαίσια της πρώτης πρόσκλησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα-Π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020”, υπεβλήθη για χρηματοδότηση ένα σημαντικό έργο στον Τομέα της Υγείας, το οποίο πρόκειται να λύσει χρόνια ζητήματα της περιοχής. Το έργο με τίτλο «Improving Quality and Accessibility of Health Care and Social services Centers in Cross Border Regions» και ακρωνύμιο «Quality Health» προβλέπει για τη Νοσοκομειακή Μονάδα των Γιαννιτσών την προμήθεια ενός σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου προϋπολογισμού 280.000 ευρώ. Πρόκειται για άμεση ανάγκη αφού η πιο πρόσφατη προμήθεια τομογράφου στο νοσοκομείο είχε γίνει το 1997 και ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2013. Επιπρόσθετα, στην πρόταση προβλέπεται και η προμήθεια μιας μονάδας παροχής οξυγόνου προϋπολογισμού 160.000 ευρώ καθώς και η κατασκευή οικίσκου για το σύστημα παραγωγής οξυγόνου προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Στο σύνολό της, η πρόταση προβλέπει και για τις δυο νοσοκομειακές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας την προμήθεια εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική πρόταση που προτάσσει την ανάγκη αναβάθμισης του εξοπλισμού των μονάδων αυτών, εξυπηρετώντας τον τοπικό πληθυσμό και τις ανάγκες υγειονομικής του περίθαλψης. 

Επιπλέον η κ. Τζάκρη συζήτησε με τους γιατρούς για την προκήρυξη που εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Υγείας και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων σε ένα δίμηνο περίπου για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων γιατρών μεταξύ άλλων και στα  νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα 7 Επιμελητών Β  στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ορθοπαιδικής, Ψυχιατρικής, Μαιευτικής Γυναικολογίας, Παθολογίας και Παθολογίας ή  Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για την ΜΕΘ και τεσσάρων συνολικά Επιμελητών Β’ στο νοσοκομείο Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα 2 επιμελητών Β’ ειδικότητας Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής για το ΤΕΠ΄, ενός Επιμελητή Β ειδικότητας Παθολογίας και ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παιδιατρικής. Η πλήρωση των θέσεων αυτών θα συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα δύο νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. NTPOΠH KA TZAKPH ΠOY ΠAΣ KAI ΣTO NOΣOKOMEIO XPΩΣTATE ΣE OΠOION ΠPOMHΘEYEI TA NOΣOKOMEIA ΠHPATE TA AΠOΘEMATIKA TOYΣ OI ΠPOΣΛHΨEIΣ ΠOY ANAKOINΩΣATE HTAN HΔH ΣE ΠPOKYPHΞH AΠO KYBEPNHΣH ΣAMAPA 12/2014 APΓHΣATE 15 MHNEΣ O AΞONIKOΣ EIXE ENTAXΘEI ΣTIΣ AΠOZHMIΩΣEIΣ THΣ SIEMENS KAI ΘA TON EIXAME HΔH ΣTO NOΣOKOMEIO EAN ΔEN TA AKYPΩNETE EΣEIΣ NTΡOΠH !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Cool..ρε {12:32}, ηρεμησε λιγο και ασε τις μπουρδολογιες και την πολιτικη προπαγανδα του κωλου. Επειδη δεν σου τα ειπαν καλα και εισαι αδιαβαστος, μαθε λοιπον: α' Το νοσοκομειο μας χρωσταει εδω και 5 χρονια σε οποιον μιλαει ελληνικα. β' Τα αποθεματικα του ηταν τοσα που με το ζορι αγοραζες μια σακκουλα φυστικια. γ' Τον Δεκεμβριο του 2014 δεν εξεδοθη καμμια προκυρηξη προσληψης προσωπικου και ειδικα απο τον σφαγεα της χωρας Αντωνη Σαμαρα, που το πρωτο μελημα του ηταν πως να "γλυτωσει" ολα τα λαμογια και να κανει το απορυπαντικο στο πλυντηριο Βενιζελου. δ' Για ποιον αξονικο μιλας; Αυτον που δεν λειτουργει απο το 2012 και στελνει τους κατοικους της περιοχης στους ιδιωτες, 'η στην Θεσ/νικη, 'η στην Βεροια; Τωρα για την Siemens ας μην κανουμε κουβεντα γιατι θα αναρωτηθουμε ολοι μας ποιος φυγαδευσε τον Χριστοφορακο και γιατι, ποιος επαιρνε δωρακια και ηλεκτρικες συσκευες και γιατι, ποιος νομοθετουσε μεσανυχτα και γιατι. Ξεχασες να αναφερεις οτι σημερα το 2016, ολοι οι Ελληνες ανασφαλιστοι πολιτες εχουν απλα και μονο με το ΑΜΚΑ τους δωρεαν προσβαση σε δημοσιες δομες υγειας και φαρμακευτικη περιθαλψη. Ξεχασες να αναφερεις οτι καταργηθηκε η προσωποκρατιση για χρεη λιγων χιλιαδων ευρω προς το δημοσιο, που αν σε συναντουσε καποιο αστυνομικο οργανο ειχε εντολη να σε συλλαβει και να σε παει στην αυτοφορη διαδικασια σαν κοινο εγκληματια. Την Τζακρη να την "μεμφθεις" για αλλα πραγματα οπως: απατηλες υποσχεσεις, λαικισμο, βαναυσα μετρα φορολογικου και ασφαλιστικου ενδιαφεροντος, φρουδες ελπιδες και πολλα αλλα. Για το προπατορικο αμαρτημα της αθλιας συγκυβερνησης Σαμαρα- Βενιζελου δεν φταιει αυτη. Η τελευταια δημοκρατικη κυβερνηση της χωρας μας ηταν αυτη του μεγαλου Κωστα Καραμανλη, που παρα τα λαθη και τις παραληψεις της κρατησε την Ελλαδα και τους Ελληνες εκτος οικονομικης "κατοχης", εκτος "υποδουλωσης" στους γερμανους και αλλους τοκογλυφους, και κυριως εθνικα και εδαφικα ανεξαρτητους. Καταλαβες "δεξιουλη/α" της κακιας ωρας;

      Διαγραφή
    2. Καλα που μας ενημέρωσε ο Α ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και τα βάζουμε άδικα τούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

      Διαγραφή
  2. Είσαι ημιμαθείς και βαθιά νυχτωμένος. Οι Θέσεις των ιατρών είχαν προκηρυχθεί από τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με 4500 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με διασφαλισμένη την πίστωση. Απλά μπήκαν στο ψυγείο λόγο της πιστωτικής ασφυξίας, όπως και η μεταφορά του νεφρού και του αξονικού τομογράφου. Τώρα ως προς τους ανασφάλιστους, από τον Ιούνιο του 2014, καλύπτονται όλοι οι Έλληνες ιατροφαρμακονοσηλευτικά, όπως και όλοι οι νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα. Απλά η κα Τζάκρη εζήλωσε ν την δόξαν του κου Σηφάκη. Βέβαια οφείλω να πω ότι ο κος Σηφάκης αντιγράφει συστηματικά την κα Τζάκρη. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι για την Κυβέρνηση Καραμανλή ότι τήρησε εθνική στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας/μια φιλοσοφος οπως εσυ ειναι ανεπιτρεπτο να μην γραφεις σωστα. Πως ειναι δυνατον να γνωριζεις για την προκυρηξη {12ος/2014} και την ΚΥΑ που αφορα ανασφαλιστους και να μην ξερεις πως γραφεται στα ελληνικα το ημιμαθης. Στο ψητο τωρα: μπορεις να μου γραψεις να μαθω και εγω ο "ημιμαθεις και βαθια νυχτωμενος" τον αρ.ΦΕΚ της προκυρηξης και την ημερομηνια ισχυος της ΚΥΑ; Αν νομιζεις οτι αυτη η κυβερνηση θα πεσει με παπαρολογιες και ανυποστατες κατηγοριες γελιεσαι. Η παρουσα κυβερνηση μειψηφιας στην ουσια θα πεσει οταν περαιωσει το "καθηκον" της προς τους δανειστες και θα ερθει μια επομενη ομοια με την σημερινη για να κανει τα ιδια και χειροτερα. Τωρα για το τι κανει η Τζακρη, ο Σηφακης και το καθε γιουσουφακι του Σαμαρα {εσενα εννοω} δεν ενδιαφερει κανενα. Ο κοσμος εγινε παμφτωχος, διχως ελπιδα και προοπτικη, διχως οραμα, διχως χαμογελο, διχως κουραγιο, διχως...διχως...διχως... Το οτι συμφωνεις μαζι μου μονο για την εθνικη σταση που τηρησε η κυβερνηση Καραμανλη, καλοσυνη σου. Πρεπει ομως να σου υπενθυμισω οτι επι διακυβερνησης Καραμανλη, οι πολιτες ζητουσαν πιο πολλα, πιο καλα και οχι τα αυτονοητα που στερουντε απο το 2010 και μετα. Οι τραγικες εικονες με κρεμασμενους ανθρωπους στους καδους σκουπιδιων ηταν λιγες και σημερα ειναι ο κανονας. Τα συσσιτια ηταν ελαχιστα, πιο διακριτικα και σημερα ειναι τροπος ζωης. Οι αγροτες που και τοτε διναν την μαχη για καλυτερη τιμη επαιρναν το κατι-τι τους. Οι νεοι επιστημονες δεν μετοικουσαν αρον-αρον στο εξωτερικο για να βρουν τα προς το ζην. Οι εργατες ιδιως στα αστικα κεντρα πηγαιναν το βραδυ στο σπιτι το γαλα των παιδιων τους. Εμενα δεν με νοιαζουν τα νουμερα, οι δεικτες και τα πρασινα αλογα. Οι αριθμολαγνοι ας πανε για σπουδες στην σχολη Τομσεν. Εδω ειναι Ελλαδα και τους κανονες αν θελουμε να θεωρουμαστε πατριωτες θα τους βαζουμε εμεις. Γιατι αυτη η γη και η θαλασσα που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ μας ανηκει.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.