Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείωση τιμολογίων 10% στους συνεπείς οικιακούς πελάτες εξετάζει η ΔΕΗ


Γραμμή αμύνης έναντι της ενίσχυσης του ανταγωνισμού από τους ιδιώτες παρόχους και της απώλειας μεριδίων, αναζητεί η ΔΕΗ μέσω της μείωσης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και της προώθησης συμπράξεων με ιδιώτες στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, αναφέρει η "Καθημερινή" σύμφωνα με την οποία οι στόχοι που τέθηκαν στο Μνημόνιο για μείωση του μεριδίου της στη λιανική αγορά κατά 20% μέχρι το 2017 και κάτω από το 50% μέχρι το 202 την υποχρεώνουν να επανασχεδιάσει τη στρατηγική της στη λογική του "μη χείρον βέλτιστον". Έτσι, λόγω της έντασης του ανταγωνισμού από το ιδιωτικό κομμάτι της αγοράς και παρά τη διόγκωση των ανεξόφλητων οφειλών που σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ έχουν φτάσει τα 2,7 δις. ευρώ, εξετάζει τη μείωση των τιμολογίων για να συγκρατήσει το "ρεύμα" μετακίνησης των "καλών" πελατών της από τους οποίους εισπράττει ρευστότητα. 

Στο σενάριο που σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΗ, είναι η επέκταση της έκπτωσης 10% που έδωσε στους "συνεπείς" οικιακούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν εξοφλήσει το λογαριασμό τους αλλά έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των οικιακών καταναλωτών. Τα ποσά από διακανονισμούς ανέρχονται σε 430 εκατ. ευρώ και αφορούν περί τους 145.000 καταναλωτές. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.