Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ετοιμάζεται επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη - Στα Κέντρα Θεσ/νίκης οι πρόσφυγες


Σε επτά χώρους – βιομηχανοστάσια της Θεσσαλονίκης θα αρχίσουν να μετακινούνται οι πρόσφυγες της Ειδομένης, με την έναρξη της επιχείρησης εκκένωσης της Αστυνομίας. 
Εντός δέκα ημερών, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα μεταφερθούν στους επτά αυτούς χώρους συνολικά 6.500 άτομα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει η επιλογή και επιπλέον χώρων, προκειμένου να στεγαστούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, που υπολογίζονται σε πάνω από 2.000.

Οι επτά χώροι στους οποίους θα γίνει η μεταφορά των 6.500 προσφύγων (επισήμως το ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης) είναι τα εργοστάσια σε Καλοχώρι, Σίνδο και το βυρσοδεψείο «Καραμανλή» (οι σχετικές εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και στα τρία αυτά σημεία), στο Βαγιοχώρι (γίνεται αναδιάταξη των σκηνών και στην ουσία ανακατασκευή του κέντρου), αλλά και στους τρεις νέους χώρους σε Θέρμη, Ευκαρπία και Δερβένι (οι εργασίες ξεκίνησαν).

Οι εργασίες είναι πυρετώδεις και οι ελλείψεις στο σύνολο των χώρων ακόμη πολλές, όμως στην κυβέρνηση αισιοδοξούν ότι όλα θα γίνουν πολύ γρήγορα και η εικόνα στην Ειδομένη θα έχει αλλάξει μέσα σε δέκα μέρες, μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Προς το παρόν αντιδράσεις, πέραν εκείνων που σε επίπεδο δηλώσεων έγιναν για τις αποθήκες στην περιοχή της Θέρμης (Βασιλικά), δεν υπάρχουν από τους κατοίκους των περιοχών όπου μισθώθηκαν χώροι. Κανείς δε γνωρίζει όμως τι θα γίνει όταν αρχίσουν οι εργασίες ειδικά στο συγκεκριμένο χώρο.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τους χώρους που έχει μισθώσει θα καλύψει σχεδόν το σύνολο των αναγκών που θα προκύψουν από την εκκένωση της Ειδομένης και δε θα χρειαστούν πολλοί άλλοι χώροι. Πάντως υπάρχουν χώροι που έχουν προταθεί και αξιολογηθεί και θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση που συμπληρωθεί η δυναμικότητα και των επτά κέντρων για πρόσφυγες.

voria.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.