Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στους Δήμους της Πέλλας


Παρακολουθώντας καθημερινά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την έγκαιρη και κυρίως έγκυρη από τα Στελέχη της αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαρκώς ανακύπτουν, αφουγκραζόμενοι παράλληλα τον παλμό των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, ξεχωρίσαμε τα πρόσωπα που μέχρι σήμερα χειρίστηκαν τους τομείς που οι Δήμαρχοι τους ανέθεσαν με επιτυχία.

Μια γυναίκα και τρεις άνδρες είναι αυτοί που, κατά την άποψή μας, ξεχώρισαν σε τοπικό επίπεδο στον πολιτικό στίβο μέχρι σήμερα. 

Η Ταμβίσκου Ευτυχία (Έφη) από τον Δήμο Έδεσσας, ως υπεύθυνη του ευαίσθητου χώρου της Εκπαίδευσης της Σχολικής δηλαδή Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Χρήστος Σοφίας ως Αντιδήμαρχος ΔΕ Γιαννιτσών με αρμοδιότητες την άσκηση κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πέλλας, ο Γιώργος Τσιμτσιρίδης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού του Δήμου Αλμωπίας και τέλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύδρας Στάθης Ανδρεάδης ξεχώρισαν, πάντα κατά την άποψή μας, με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα καθήκοντά τους. 

Σε μία εποχή που πολιτική και Πολιτικοί βρίσκονται στο ναδίρ της γενικής εκτίμησης των πολιτών, με αμφιταλαντεύσεις, με παθητικές ή αρνητικές θέσεις σε φλέγοντα ζητήματα, κινούμενοι με γνώμονα αποκλειστικά την ενίσχυση προσωπικών φιλοδοξιών για τη διατήρηση ηγεμονικών θώκων, οι τέσσερις παραπάνω κινήθηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετες τροχιές. Αυτή η αθόρυβη, αλλά συγχρόνως δυναμική παρουσία τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων αποτελεί και το κριτήριο επιλογής και ανάδειξής τους.

Οι παλιές εποχές που ήθελε τους πολιτικούς ταγούς να αυτοπροβάλλονται να αυτοαναδεικνύονται, με έργα βιτρίνας, παρουσιαζόμενοι ως οι αναντικατάστατοι του πολιτικού σκηνικού, ακολουθούμενοι από τους «αυλοκόλακες», «σφουγγοκωλάριους», «βολεμένους» τους αρχίζει αργά αλλά σταθερά να φθίνει. Οι εποχές που η υπεροψία τοπικών ηγετίσκων είχε φθάσει στο σημείο να θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς «σωτήρες» του τόπου τους, ως τους μοναδικούς «από μηχανής θεούς» που αρκεί και η σκιά τους ενδύματός τους να τους οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ούτε όμως και το τωρινό φρούτο επιβεβαίωσης της δημοτικότητας με την υφαρπαγή like από το f/b ή το twitter αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ούτε τέλος τα πολυπληθή «σόγια» κινούμενα ως άμορφες μάζες είναι ικανά να αποτελέσουν το βασικό συντελεστή στις διαμορφούμενες νέες πλέον καταστάσεις, εξασφαλίζοντας την επανεκλογή κάποιου Δημοτικού Συμβούλου. 

Γιατί τα δύσκολα χρόνια που έρχονται απαιτούν τα προσόντα των τοπικών αρχόντων να κινούνται κάτω από ένα έμπρακτα επιβεβαιωμένο «πολιτικό ήθος» χωρίς πολυλογίες, τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους. Γιατί το προφίλ των ηγετών σε τοπικό επίπεδο αρχικά και αργότερα σε εθνικό επίπεδο απαιτεί αθόρυβους «εργάτες» δοκιμασμένους με επιτυχία στον οικογενειακό, εργασιακό, κοινωνικό και λοιπούς τομείς που κλήθηκαν να διαχειρισθούν.  
Είναι λοιπόν πολύ παρήγορο το γεγονός ότι οι τέσσερις παραπάνω πολιτικοί, όπως φυσικά και άλλοι συνάδελφοί τους που συμπλέουν μαζί τους αλλά δεν αναφέρονται εδώ, ζωσμένοι το «Λέντιο» αθόρυβα, αποκρύπτοντας ορισμένες φορές επιμελώς το έργο τους αλλά κυρίως το πρόσωπό τους, το «εγώ» τους δηλαδή, αποφεύγοντας παντελώς λυκοφιλίες και έργα «πονηρά» που σκοπό έχουν την προβολή ενός εωσφορικού «εγώ», υπηρετούν με συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καλλικράτειος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΕΦΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙΣ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ. ΑΛΩΣΤΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΣΑΓΓΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ.. ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΑΡ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΑΒΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θετικές οι ενδείξεις για τους δύο νεοεκλεγμένους, όσο για τους επανεκλεγέντες σταθερές αξίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποια πραγματα τελικα αντεχουν στον χρονο και ωριμαζουν ακομα καλυτερα.εγω πιστευ και για τους τεσσερις,επειδη τους γνωριζω λιγοτερο η περισσοτερο απο την δουλεια τους απο παλια, οτι ειναι πραγματικα παιδια με ηθος που δεν εξαργυρωνεται..και πραγματικα μεσα στη ζωη και στη μαχη μπραβο στα κριτηρια που εβαλε ο συντακτης του αρθρου

      Διαγραφή
  3. Νομιζω οτι δεν ειστε αμεροληπτοι. Στον δημο Πελλας επρεπε να βραβευσετε ως αριστους τους Ανδρεαδη Γ. και Δεληγιανιδη Κ. Ειναι οι μονοι που μας διασκεδαζουν με τις κοτσανες τους καθως επισης και με το υφος τους. Τυφλα να χουν οι καρδιναλιοι. Εγω παντως τους ψηφιζω γιατι ο ενας φερει του Μπουτου και ο αλλος του μιστερ Βean.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δούμε τις θέσεις που θα λάβουν στις επερχόμενες αναδομήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν εχει σημασια που υπηρετουν αλλα πως υπηρετουν παντως αποψη μου ειναι οτι περα απο οτι αναφερει ο αρθρογραφος θα πρεπει να τους δουμε πως θα συμπεριφερθουν και αλου αν πχ παρουν θεση που θα ειναι προκληση τι θα κανουν; η κοινωνικη πολιτικη η εκπαιδευση η και η προεδρια δημοτικου συμβουλιου ειναι ετσι και αλιοως θεσεις που δεν σηκωνει πολυ ::λαμογια::' αραγε θα αντεξουν στον πειρασμο.λεω εγω--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στην κυρία Ταμβίσκου γιατί είναι από τους λίγους και καθαρούς ανθρώπους που έχει αυτή η πόλη σαν δημοτικός σύμβουλος και κοντά στην νεολαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά τις δηλώσεις του Γιάννου για την Έφη τι έχετε να να μας πείτε για την αθόρυβη και καθαρη Αρίστη κυρία Ταμβισκου που το μόνο πουτην ενδιεφερε ήταν να βολέψει τους ημετερους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.