Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

1η θέση 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Young Business Talent 2016! - Ξανά...Πρώτοι!


Για άλλη μια φορά (μετά την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Young Business Talent 2016) μας έδωσαν μεγάλη χαρά και μας έκαναν περήφανους οι μαθήτριές μας με τη νίκη τους στον Ευρωπαϊκό Τελικό του Διαγωνισμού Young Business Talent, έναν σημαντικό διαγωνισμό που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα. Ο διαγωνισμός σε αυτό το επίπεδο ήταν ανάμεσα στους πρώτους ευρωπαϊκών χωρών. Ο ανταγωνισμός δύσκολος και οι συνθήκες απαιτητικές, καθώς έπρεπε να  διοικήσουν με επιτυχία μια εικονική επιχείρηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο. 

Διακριθήκαμε ως σχολείο με την ομάδα μας SPITHES στον Ευρωπαϊκό τελικό που πραγματοποιήθηκε online στα τοπικά γραφεία της Beiersdorf ανά χώρα. Η νίκη σημειώνεται ως ακόμη σημαντικότερη, γιατί ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30-5-2016 στην Αθήνα, μέσα στην περίοδο των εξετάσεων. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθήτριες Σταμενίτου Αθανασία τάξη Β΄, Βουζίνα Χρυσούλα τάξη Β΄, Σαρόγλου Ιωάννα τάξη Γ΄.  Υπεύθυνη καθηγήτρια: η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Χατζηγεωργίου – Δημουλά Μαρία, οικονομολόγος, που συμβούλευε και καθοδηγούσε τους μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

Συγχαίρουμε από καρδιάς τις μαθήτριές μας για τη λαμπρότατη τους νίκη και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Αυτή η εμπειρία συναγωνισμού σε συνθήκες προσομοίωσης ισχυροποιεί τη βεβαιότητά τους για κατάκτηση των επαγγελματικών τους φιλοδοξιών. Ταυτόχρονα, αυτή η επιτυχία δρομολογεί και αποφάσεις για τις μελλοντικές τους επαγγελματικές επιλογές. 

Εξάλλου, αυτές οι υψηλές διακρίσεις αποδεικνύουν την ανάγκη μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας να εργαστούν σε ένα πλαίσιο που αναδεικνύει ικανότητες και ταλέντα των παιδιών και ωριμάζει το νου. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Όταν ο εκπαιδευτικός διαθέτει την ικανότητα να αναγνωρίσει και να αναδείξει τις ικανότητες των μαθητών, τότε το σχολείο μεγαλουργεί.  
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους γονείς των μαθητών που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της μετακίνησης της ομάδας. Η βοήθειά τους είχε ουσιαστικό αντίκρισμα και συντέλεσε στην επίτευξη της προσπάθειάς μας. 

Η νίκη των μαθητών μας είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει το παράδειγμα, για να ακολουθήσουν και άλλες συμμετοχές μαθητών μας σε διαγωνισμούς και δημιουργικές δράσεις. Τότε μόνο το σχολείο καινοτομεί και προετοιμάζει πολίτες ικανούς και άξιους να διαπρέψουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. 

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων 
Η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
Μαρία Χρ. Πασχούδη
καθηγήτρια – φιλόλογος
ΠΕ02
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.