VW
AGROexpert

Αυτός είναι ο 47χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους με τα στημένα τροχαία

Σπείρα τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους (κυρίως ηλικιωμένους) και τους έλεγε ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο και κρατείται και πως με κάποιο ποσό μπορούν να τον βγάλουν έξω.

Τα θύματα μόλις άκουγαν τον άγνωστο αργά το βράδυ να τους τηλεφωνεί και να τους λέει ότι το παιδί τους, ή κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο και κρατείται στην αστυνομία, σχεδόν λιποθυμούσαν από τον τρόμο και τον αιφνιδιασμό.

Στη συνέχεια η σπείρα τους έλεγε πως με κάποιο χρηματικό ποσό, μπορεί να βγάλει έξω από τη φυλακή το παιδί τους. Φυσικά όλοι έσπευδαν να δώσουν χρήματα. Μόλις έγινε η σύλληψη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, με εντολή της έδωσε τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 47χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στις 10-6-2016 στην Καλλιθέα, για απάτες σε βάρος πολιτών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Πισπιρίγκα Κωνσταντίνο του Γεωργίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε στις 24-9-1969 στο Κονγκό. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Ο Πισπιρίγκας σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μέλος εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με το πρόσχημα της εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου . Αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη της σπείρας , δύο ημεδαποί μια μία υπήκοος Βουλγαρίας. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της αντιποίησης.

Τελευταίο θύμα πριν τη σύλληψη του ήταν μια 86χρονη ηλικιωμένη, που της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού και απαιτείται το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, για να μην προφυλακισθεί. Το θύμα πείστηκε και ο δράστης μετέβη στην οικία της όπου παρέλαβε το προαναφερόμενο ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με την ως άνω μεθοδολογία, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενικό τους πρόσωπο και ακολούθως, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού. Σε κάποιες περιπτώσεις, προσποιούντο στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ξεσπούσε δήθεν σε λυγμούς, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική πίεση στους ηλικιωμένους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες, μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία (21) περιπτώσεις. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται στις -207.000- ευρώ.
Share on Google Plus

 

rindis
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο για το παραπάνω θέμα: