VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο αέρα 61.000 εφάπαξ

Βέτο στην πληρωμή των καθυστερούμενων εφάπαξ βάζει η τρόικα, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", καθώς διαμηνύει στο υπ. Εργασίας πως ό,τι δεν θα πληρώνεται στην ώρα του θα επιστρέφεται στους δανειστές.  

Αυτή είναι η νέα ρήτρα που επιβάλουν στην κυβέρνηση προκειμένου να αποδοθούν περί τα 2,5 δισ. ευρώ του κράτους στους πολίτες από την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου μνημονίου.

Ειδικά για το εφάπαξ θα πρέπει να εξοφληθούν 66.564 δικαιούχοι ως τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με το πλάνο των δανειστών. Σε διαφορετική περίπτωση τα λεφτά θα χαθούν και όσοι περιμένουν ήδη ως και 3 χρόνια θα χρειαστεί να περιμένουν άλλο τόσο μέχρι να μπορέσουν τα Ταμεία τα ποσά που χρειάζονται για να τους πληρώσουν τα χρωστούμενα.
Το υπ. Εργασίας υπολογίζει ότι χρειάζεται περί το ένα δισ. ευρώ για τα εφάπαξ. Τα χρήματα που θα πάρει ο κάθε φορέας μοιράστηκαν στα "χαρτιά", σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα υπό τον υφυπουργό Α. Πετρόπουλο και τους προέδρους των Ταμείων Πρόνοιας, πλην όμως οι μόνοι που είναι βέβαιο ότι θα πάρουν τα χρήματα τους είναι μόλις 6.500 συνταξιούχοι που αποχώρισαν κυρίως από το Δημόσιο, από ΔΕΚΟ και από τράπεζες στο διάστημα από 1/09/2013 ως 31/12/2013.

Οι υπόλοιποι 61.000 δικαιούχοι είναι στον αέρα, αφενός γιατί τα Ταμεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ικανοποίηση ενός τόσο μεγάλου όγκου αιτήσεων μέσα σε ένα εξάμηνο (από την 1/01/2017 ως 30/06/2017) και αφετέρου διότι, ακόμα και αν είχαν την επάρκεια προσωπικού, θα πρέπει να διαθέτουν έτοιμο μηχανογραφικό σύστημα με τους μισθούς και τις εισφορές που έχει καταβάλει ο κάθε ασφαλισμένος για την πενταετία 2009-2013 και για το διάστημα από τη 1/01/2014 και μετά. Τέτοια υποδομή δεν υπάρχει σχεδόν σε κανέναν φορέα γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί οι "ατομικοί λογαριασμοί" για τις εισφορές για το εφάπαξ από το 2014 και μετά. Ως εκ τούτου είναι απίθανο να γίνουν μέσα σε ένα εξάμηνο.
Οι 6.500 θα πάρουν το εφάπαξ από τα μέσα Ιουλίου ως το τέλος Δεκεμβρίου, με ρυθμό έκδοσης 1.200 επιταγών κάθε μήνα. Το ποσό που θα δοθεί είναι 200 με 250 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι τα άλλα 800.000 εκατ. ευρώ για τα άλλα 61.000 εφάπαξ είναι στον αέρα και αν δεν πληρωθούν ως το τέλος του Ιουνίου του 2017, τότε θα τα πάρει πίσω η τρόικα.  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…