Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράσεις "Εκπαιδευτικής Καινοτομίας" Γιαννιτσών (φωτο)


Στις 2 με 6 Απριλίου ομάδες από 19 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στο Regional Expert Panel I του προγράμματος «Non-formal Education & Diversity in European Youth Work» υπό την οργάνωση του Europäische Jugendbildungs- und Jugendbegegnungsstätte Weimar (EJBW) και την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +.  Πρόκειαι για ένα ευρωπαϊκό project στο οποίο συμμετέχει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Εκπαιδευτική Καινοτομία (Eduvation) που εδρεύει στα Γιαννιτσά. Το Expert Panel με θέμα «Διαφορετικότητα και Εχθρότητα» έγινε στο Τέτοβο της  FYROM και την Εκπαιδευτική Καινοτομία εκπροσώπησαν τα μέλη της Ιωάννης Κουτούδης και Γεώργιος Αχιλλεύς. 
Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και δραστηριότητες τα μέλη ευρωπαϊκών ΜΚΟ συζήτησαν και διερεύνησαν τη σχέση διαφορετικότητας και της εχθρότητας που αυτή προκαλεί. Με φόντο την ιδιαίτερη πραγματικότητα μιας διχασμένης πόλης μεταξύ αλβανόφωνων και Σκοπιανών κατοίκων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ψηλαφήσουν, ο ένας δίπλα στον άλλο, τη δική τους ταυτότητα: εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία, ηλικία, μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο και πολλά άλλα. Ο καθένας έριξε μία καλύτερη ματιά στον ίδιο και μία κοντινότερη - για πολλούς πρώτη - ματιά σε ανθρώπους από άλλες χώρες. Πληροφορίες για την παγκόσμια κατανομή του πληθυσμού, πλούτου και μεταναστών, συζητήσεις για θέματα που προβληματίζουν όλους όπως η παντοδυναμία των Μ.Μ.Ε. και η αποχή των νέων, περιπλανήσεις στην πόλη και επαφή με τους κατοίκους της, παρουσιάσεις δράσεων των τοπικών ΜΚΟ και τους στόχους τους, αλλά και σχέδια για μελλοντικά προγράμματα συμπλήρωσαν τις δράσεις των πέντε αυτών ημερών. 

Η συνάντηση στο Τέτοβο ήταν ένα μέρος μιας σειράς συναντήσεων και εργασιών που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015 και θα λήξει με την τελευταία συνάντηση στο Ρόντοβο της Πολωνίας. 
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 697333385
Mail: kiouzepi@educational-innovation.org 
Facebook: Educational Innovation Εκπαιδευτική Καινοτομία
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Εκπαιδευτική Καινοτομία», που εδρεύει στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας, συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Non Formal Education and Diversity in European Youth Work” (Μη Τυπική Εκπαίδευση και Διαφορετικότητα στον Τομέα της Εργασίας για τη Νεολαία στην Ευρώπη), που πραγματοποιήθηκε στο Σεράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης κατά το διάστημα 8 – 12 Ιουνίου 2016, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από δεκαεννέα ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνάντηση αυτή (Regional Expert II), που ήταν συνέχεια της δράσης που είχε πραγματοποιηθεί στο Τέτοβο της  ΠΓΔΜ τον Απρίλιο του 2016, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα και το ρόλο της στη μη τυπική εκπαίδευση, τη διαμόρφωση των στάσεων και αξιών των εμπειρογνωμόνων και των πολλαπλασιαστών της μη τυπικής εκπαίδευσης απέναντι στις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό, το σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων (σεμιναρίων, εργαστηρίων κτλ.) που συντελούν στη διαμόρφωση πνεύματος ανεκτικότητας καθώς και την αξιοποίηση των ΜΚΟ προς αυτή την κατεύθυνση μέσω της υλοποίησης διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Erasmus+ Youth in Action. 
Την Εκπαιδευτική Καινοτομία εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Τζιντζής.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 697333385
Mail: kiouzepi@educational-innovation.org 
Facebook: Educational Innovation Εκπαιδευτική Καινοτομία
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.