Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σηφάκης: Η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αριδαία και γραφείου ΕΟΠΥΥ δημιουργεί άλλη κατάσταση στην υγεία στην Αλμωπία


Αποφασίστηκε από την διοίκηση του ΕΚΑΒ η απόσπαση 3 ΕΚΑΒιτών για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αριδαία. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από δύο ερωτήσεις στη Βουλή του βουλευτή και συνεχείς συναντήσεις με το Υπουργείο Υγείας.

Οι 3 ΕΚΑΒίτες μαζί με τους 5 οδηγούς ασθενοφόρων που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας θα δημιουργήσουν πλήρωμα ΕΚΑΒ με έδρα την Αριδαία. 

Η απόφαση αυτή, την οποία χαιρέτησε ο βουλευτής ευχαριστώντας τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή του ΕΚΑΒ, θα συμβάλει αποφασιστικά στην σημαντική βελτίωση της κατάστασης στην υγεία στην Αλμωπία και στην σωτηρία της ζωής πολλών συντοπιτών μας.
Με την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ και γραφείο ΕΟΠΥΥ στην Αριδαία η κυβέρνηση αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ακριτική αυτή περιοχή της χώρας μας.

Ακολουθεί η τελευταία ερώτηση στη Βουλή του Γιάννη Σηφάκη για το θέμα της ίδρυσης Τομέα ΕΚΑΒ στην Αριδαία:

Αθήνα, 28 Μαΐου 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ίδρυση έδρας ΕΚΑΒ στην Αριδαία Πέλλας»

Ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας με έδρα την Αριδαία είναι ο τρίτος σε έκταση Δήμος της χώρας με 40 οικισμούς, όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά μόνιμων κατοίκων (o πληθυσμός του ημιαστικού κέντρου (Αριδαία) είναι περί το 25% του συνολικού πληθυσμού της Αλμωπίας). Το γεγονός ότι δεν υφίσταται έδρα ΕΚΑΒ στην Αριδαία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την υγεία των πολιτών της Αλμωπίας.  
Επισημαίνεται δε, ότι ο πιο κοντινός και οργανωμένος τομέας ΕΚΑΒ βρίσκεται στην Έδεσσα, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα (και το εξειδικευμένο προσωπικό αυτών) να καλούνται να καλύψουν χιλιομετρικές αποστάσεις 25-80 χιλιομέτρων, για να ανταποκριθούν σε σωρεία περιστατικών, που λαμβάνουν χώρα στους οικισμούς των περιοχών της Αλμωπίας. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που ο κρίσιμος χρόνος που απαιτείται, για την μεταφορά ενός βαριά τραυματισμένου ή ασθενή με έμφραγμα κλπ, χάνεται πριν καν καταφέρει να φθάσει το ασθενοφόρο (αν φυσικά υπάρχει ασθενοφόρο σε αναμονή με δεδομένη την έλλειψη αρκετών «αξιόπιστων» ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ που εδρεύει στην Έδεσσα).
Επειδή υφίσταται κτιριακή υποδομή για την φιλοξενία έδρας  ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας της Αριδαίας,
Επειδή στο Κ.Υ. Αριδαίας υπηρετούν ήδη 5 οδηγοί ασθενοφόρου (χωρίς εξειδίκευση σε σχολές ΕΚΑΒ) δίνοντας την ευκαιρία με την μετάθεση ή την απόσπαση τουλάχιστον 3-5 εξειδικευμένων οδηγών ΕΚΑΒ να στελεχωθούν πληρώματα του ΕΚΑΒ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της Αλμωπίας 
Επειδή υπάρχουν αρκετές αιτήσεις εξειδικευμένων ΕΚΑΒιτων, που κατάγονται από την Αλμωπία,  οι οποίοι υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας και επιθυμούν απόσπαση ή μετάθεση στην Αλμωπία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία έδρας ΕΚΑΒ στην Αριδαία, με την μετάθεση ή απόσπαση  3-5 εξειδικευμένων στελεχών ΕΚΑΒ που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα που σήμερα παρουσιάζονται και οι κίνδυνοι για την ζωή και την υγεία των πολιτών της Αλμωπίας;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την υλοποίηση της ανωτέρω ενέργειας;  

Ο ερωτών βουλευτής
Σηφάκης Γιάννης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ποιον να πρωτοσυγχαρω και ποιον να πρωτοχειροκροτησω?? Την ΘΟΔΩΡΑ ή τον ΓΙΑΝΝΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κυβερνηση να συγχαρεις. Σου θυμιζω οτι εναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπολοιπα ειναι μικροπολιτικη του παρελθόντος.

      Διαγραφή
  2. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ..
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε! ΟΧΙ και γραφείο ΕΟΠΠΥ! Μια απλή υπάλληλος θα έρχεται, θα κάνει τις βόλτες της, θα πηγαίνει στη λαϊκή, θα κάνει τα ψώνια της και θα πηγαίνει στο σπίτι της. Για το ΕΚΑΒ συγχαρητήρια στη Θοδώρα. Ο Γιάννης πάντα δεύτερος και καταϊδρωμένος. Και επειδή διαβάζουμε τις Ερωτήσεις και στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας συγχαρητήρια στον Καρασμάνη. Και πάλι εδώ ο Γιάννης δεύτερος και καταϊδρωμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη πας καλά!! για να τα βάζουν έτσι αυτοί οι βαλτοί μαζί σου ξέρουν αυτοί...

      Διαγραφή
  4. Κύριε Σηφάκη υπάρχουν πολίτες και με μνήμη και με κρίση. Και επειδή υπάρχουν και αποδείξεις, θα ήθελα να σου αναφέρω ότι η έδρα του ΕΚΑΒ στην Αριδαία έγινε τον Οκτώβριο του 2014. Και συγχρόνως είχαν δρομολογηθεί οι προσλήψεις του προσωπικού όπως και η αγορά των αυτοκινήτων. Απλώς πάλι η δεκαπεντάμηνη καταστροφική σας πολιτική τα πάγωσε όπως και άλλα και τώρα το εμφανίζεται ότι μετά από δύο 2 ερωτήσεις που κάνατε, ιδρύεται ΕΚΑΒ. Και όπως συνήθως πανηγυρίζετε. Μόνο φωτογραφία δεν είδαμε με αυτούς που συναντήσατε. Μάλλον τις ξεχάσατε στο βαλιτσάκι της μηχανής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.