Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Η Πέλλα επιδοτείται από τον αναπτυξιακό νόμο με τη μέγιστη δυνατή επιχορήγηση


Με την μέγιστη δυνατή επιχορήγηση επιδοτείται από τον αναπτυξιακό νόμο ο αγροδιατροφικός τομέας σε ολόκληρη την Π. Ε. Πέλλας

Από το Γραφείο της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στον αναπτυξιακό νόμο που μόλις ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι ο αγροδιατροφικός τομέας, που είναι ο κύριος τομέας οικονομικής δραστηριότητας της Πέλλας, προτεραιοποιείται σε ολόκληρο το νομό, ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης από την παραμεθόριο, ως ο κλάδος με τις υψηλότερες δυνατές επιχορηγήσεις σε όλα τα δυνατά καθεστώτα ενίσχυσης:
- Ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού,
- Γενική επιχειρηματικότητα,
- Νέες ανεξάρτητες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), 
- Επενδύσεις καινοτομικού χαρακτήρα για ΜμΕ, 
- Επιχειρηματικές συστάδες (Clusters),
- Ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί - Ταμεία συμμετοχών,
- Ολοκληρωμένα χωρικά και κλαδικά σχέδια,
- Επενδύσεις μείζονος σημασίας.

Σε όλα τα παραπάνω καθεστώτα ο αγροδιατροφικός τομέας επιδοτείται με το υψηλότερο ποσοστό ενίσχυσης που υπάρχει, δηλαδή 45%, με όλους τους δυνατούς τρόπους:
- Επιχορηγήσεις,
- Φορολογικές απαλλαγές,
- Χρηματοδοτική μίσθωση (leasing),
- Μισθολογικό κόστος.

Μια επένδυση δηλαδή που θα γίνει στον αγροδιατροφικό τομέα σε οποιαδήποτε δημοτική ενότητα της Πέλλας θα μπορεί να λάβει τη μέγιστη δυνατή στήριξη από τον αναπτυξιακό νόμο.

Παράλληλα, οποιαδήποτε επένδυση, ανεξαρτήτως δηλαδή ένταξης στον αγροδιατροφικό τομέα, πραγματοποιηθεί σε οργανωμένο υποδοχέα (ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ, Επιχειρηματικό Πάρκο) της Πέλλας, θα έχει σε όλα τα καθεστώτα ενίσχυσης και πάλι την υψηλότερη δυνατή επιχορήγηση που προβλέπεται για την Π. Ε. Πέλλας από τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.




:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ=ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ???...ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?...ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΕΤΣΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετά από 4 μνημόνια, οσονούπω σας φέρνω φουγάρα για να σας πνίξω στον καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη σταμάτα τις κακίες. η Θεοδώρα είναι θεά. πάντα θα είναι πρώτη και σένα θα σε ξαποστείλει όπως έκανε με τους προηγούμενους.
    Θοδώρα προχώρα, ας τους να τους τρώει το σαράκι της ζήλιας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.