Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Συγνώμη» Ερντογάν σε Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού


Σε εντυπωσιακή κίνηση με κατεύθυνση τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο ναδίρ τους, προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την οποία ζητά συγνώμη για το θάνατο του Ρώσου πιλότου, το αεροσκάφος του οποίου είχε καταρριφθεί από τουρκικά πυρά τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «εξέφρασε τη βαθειά του λύπη και συλλυπητήρια προς τους συγγενείς του Ρώσου πιλότου», προσθέτοντας ότι ο κ. Ερντογάν δήλωσε έτοιμος να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στην επιστολή του, ο κ. Ερντογάν αποκαλεί την Ρωσία «φίλη και στρατηγική σύμμαχο» της Άγκυρας, επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν είχαμε τη διάθεση ή την εσκεμμένη πρόθεση να καταρρίψουμε Ρωσικό αεροσκάφος».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.