VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο Δήμο Αλμωπίας η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αλμωπίας

Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/6/2016 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Με την συνεδρίαση αυτή, το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Κ.Μ. συνεχίζει την πρακτική της αποκεντρωμένης διεξαγωγής των συνεδριάσεών του.
Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο, επιφύλαξε μια θερμή υποδοχή, ενώ τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί μία πρωτοπορία που εισήγαγε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κ.Μ. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου για τον οποίο εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας κ. Σίμο Σωτηριάδη, τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και κ. Γιάννη Κετικίδη και τον Πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ και εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα υγείας κ. Χρήστο Δόντσο συνόδευσαν το  Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Κ.Μ. και το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας. Εκεί η Διευθύντρια κ. Στέλλα Φωτοπούλου τους υποδέχτηκε ευχαριστώντας θερμά για το ενδιαφέρον και κατέθεσε υπόμνημα με τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αριδαίας.
Στη συνέχεια το ίδιο κλιμάκιο μετέβη στο Αγροτικό Ιατρείο της Τοπικής Κοινότητας Προμάχων, όπου παραδόθηκαν ως δωρεά της Π.Ε.Δ. Κ.Μ. και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ιατρικά μηχανήματα, εξοπλισμός και υλικά απαραίτητα για την λειτουργία του. Παράλληλα, τελέστηκε και Αγιασμός από τον Πατέρα Γεώργιο. Εκεί ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους παραπάνω φορείς. Επιπλέον, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές και τους χορηγούς που βοήθησαν για να αλλάξει εικόνα το κτίριο που στεγάζει το Αγροτικό Ιατρείο, το οποίο πλέον αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για το όμορφο χωριό. Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Τους εμπειροτέχνες Νίκο Ορμάνη, Ιωάννη Ορμάνη, Γιώργο Καραμήτσο, Ιωάννη Ρόπκα που εργάζονται εθελοντικά γι’ αυτόν τον καλό σκοπό, την Κατασκευαστική Εταιρία ΤΕΔΡΑ που διέθεσε τα κεραμίδια και τη μονωτική μεμβράνη, την Βιομηχανία Ξύλου Δημήτρης Γούδης και Υιοί που διέθεσε την ξυλεία και φυσικά τους τοπικούς φορείς του χωριού, τον δραστήριο Μορφωτικό Σύλλογο, τις εθελοντικές ομάδες και τους κατοίκους που συμμετέχουν ενεργά ως εθελοντές με κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους Προμαχιώτες Δημοτικούς Συμβούλους κ. Χρήστο Μπάτση, κ. Δημήτρη Βέσκο και κ. Γιώργο Γούδη, καθώς επίσης και την Πρόεδρο κ. Μαρία Γιουρούκη οι οποίοι βοηθούν με κάθε τρόπο και βρίσκονται κοντά στις εργασίες. Τέλος, ευχήθηκε καλή δύναμη στην αγροτική ιατρό που ανέλαβε καθήκοντα στο χωριό. 
Η Πρόεδρος της Τ.Κ. Προμάχων κ. Μαρία Γιουρούκη με τη σειρά της δήλωσε ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για το τελικό αποτέλεσμα. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων του χωριού και σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλουν για την εύρυθμη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου. Τέλος, ανέφερε ότι η επιλογή των Προμάχων ήταν απόλυτα εύστοχη, καθώς είναι ένα μεγάλο ακριτικό χωριό και απασχολεί πολλούς υλοτόμους εκτεθειμένους στα ατυχήματα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Share on Google Plus

rindis
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…