Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Σηφάκης: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί Κε Καρασμάνη!!


Με αφορμή την ανακοίνωση του βουλευτή Κου Καρασμάνη για το «παραμεθόριο» ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κε Καρασμάνη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!
Όταν στους προηγούμενους «αναπτυξιακούς» νόμους : 
6200 επενδυτικά σχέδια δεν ολοκληρώθηκαν και εκκρεμούν  6,4 δις επιδοτήσεων που δεν δόθηκαν ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τέτοια βοήθεια πρόσφεραν οι κυβερνήσεις σας στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τους μικρομεσαίους!!  Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επιδοτήσεις μένουν απλήρωτες από τους παλιούς νόμους και στους πολίτες της Πέλλας!!

Το 4% των επενδύσεων πήρε το 44% των επιδοτήσεων 
2 κλάδοι είχαν το 42% των επενδυτικών σχεδίων και πήραν το 74% των επιδοτήσεων
6 εταιρίες πήραν 1 δις επιδοτήσεις, 15 ακόμη εταιρίες άλλο 1,5 δις ευρώ 
Ποια ήταν η βοήθεια στους μικρομεσαίους; Για ποιους δούλευαν όλοι οι παλιοί «αναπτυξιακοί» νόμοι;  

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αλλαγή του τρόπου που μπορεί να δείξει κανείς την ίδια συμμετοχή ( μπορεί να είναι και με δάνειο), με δεσμευμένα διαθέσιμα κλπ. Πρώτη φορά η αγροδιατροφή ( πρωτογενής τομέας και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων) έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων κλάδων με την μέγιστη επιδότηση σε όποια περιοχή και να πραγματοποιείται. Το ίδιο και η πληροφορική και οι επικοινωνίες. 

Τα περί «παραμεθορίου» ( που λέει ο Κος Καρασμάνης )είναι κανονικό παραμυθάκι της Χαλιμάς: 

Η ζώνη των 30 km έχει τα ίδια ακριβώς κίνητρα με την αγροτοδιατροφή ( πρωτογενής και μεταποίηση) σε όποιο σημείο του Νομού και να πραγματοποιείται. Το ίδιο και η πληροφορική και οι επικοινωνίες. Επειδή οι επενδύσεις που γίνονται και θα γίνονται στην Πέλλα ( στην ζώνη πέραν των 30 km από τα σύνορα) είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία αγροτοδιατροφικές προκύπτει αβίαστα ότι στην πράξη όλος ο Νομός είναι στα ισχυρά κίνητρα της ζώνης των 30 km. 

Για τις όποιες υπόλοιπες επενδύσεις (εκτός της ζώνης των 30 km)  τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου είναι ελαφρώς μικρότερα αλλά οι επενδύσεις αυτές μπαίνουν στα ΕΣΠΑ ( χωρίς ζώνες) οπότε δεν υπάρχουν απώλειες.

Όσο για το επίδομα παραμεθορίου για τους υπαλλήλους καμιά απολύτως σχέση  δεν έχει με τον αναπτυξιακό νόμο. Αν ακούγαμε τον Κο Καρασμάνη θα το είχαμε χάσει 10 φορές μέχρι σήμερα. Δεν τίθεται κανένα θέμα για το επίδομα  παραμεθορίου. 

Στο σπίτι του κρεμασμένου Κε Καρασμάνη δεν μιλάνε για σκοινί!! Χρωστάτε πολύ μεγάλα ποσά επιδοτήσεων από το παρελθόν στους κατοίκους της Πέλλας, ποτέ δεν δώσατε προτεραιότητα στην αγροτοδιατροφή, ποτέ δεν δώσατε προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ( τα στοιχεία αναφέρθηκαν πιο πάνω), βυθίσατε 5 χρόνια την χώρα σε απόλυτη αποβιομηχάνιση, ανεργία και μαρασμό. Το αγροτοδιατροφικό τομέα στο 3,5% του ΑΕΠ όταν το 1980 ήταν στο 20%. 

Μόλις αρχίζει να συμμαζεύεται η κατάσταση που εσείς μας φέρατε μην το παίζετε και τιμητές!! Αυτό πάει πολύ και ο λαός της Πέλλας θα σας περιθωριοποιήσει και πάλι ( όπως έκανε σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις) και το 2019. 
Η δίκαιη ανάπτυξη, η ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους και οι μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις ( συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος) που φέρνει η κυβέρνηση θα σας αφήσουν μια για πάντα στο χρονοντούλαπο με τον λαϊκισμό και το ψάρεμα στα θολά νερά να σας δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στοιχειώδους αξιοπιστίας στην κοινωνία της Πέλλας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. Σηφάκη. Πήγαινε να σε κοιτάξει κανένας γιατρός, πάσχεις από οξεία καρασμανίτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιό τεράστιο έργο που άλλαξε το χαρακτήρα του Νομού μας έκανε ο Καρασμάνης τα 15 χρόνια που είναι βουλευτής? αναφερέτε ένα (1). Είναι ανάγκη.

      Διαγραφή
  2. ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΈΝΟΥ (ΣΤΟ ΔΙΚΌ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ) ΚΆΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΏΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΆΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΊΣ. ΕΠΊΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΠΛΆΚΑ ΈΧΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ!!!!!!!!!!!!
    ΜΠΡΆΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καρασμάνη μην τον απαντήσεις. δεν βλέπεις δεν είναι καλά ο άνθρωπος. πριν λίγες μέρες μας έλεγε ότι ο νομός μας παραμένει παραμεθόριος στο σύνολό του και τώρα μας λέει άλλο. και ακόμη είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού. Άλλωστε το ομολόγησε και ο ίδιος ότι τον έχεις τρελάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε να διαβαζεις δεν ξερεις!! τι να απαντησει; μπορει;

      Διαγραφή
    2. Ε αφού ξέρεις γραφή και ανάγνωση να σε κάνουμε υπουργό παιδείας.... Με τέτοια μόρφωση?

      Διαγραφή
  4. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΜΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, στο ζουμι θα απαντησεις; ο Καρασμανης τελειωσε, ο Σηφακης ερχεται, περαστικα σου
      Τιποτα για την ταμπακιερα;

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ 3 ΥΗΣ ΕΚΑΤΟ

      Διαγραφή
    3. ο Καρασμανης ειναι βουλευτης πεντακόσια χρόνια.Λογικά μέχρι και θάλασα θα έπρεπε να σας έχει φέρει εκει στη Πέλλα.Τι ? δεν έχετε?ε τότε λουστείτε τον.

      Διαγραφή
    4. Εμείς εδώ στην ΠΕΛΛΑ κύριε ή κυρία εκάμαμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ψηφίσαμε ΤΖΑΚΡΗ , ΣΗΦΑΚΗ και λύθηκαν τα προβλήματά μας. Θα μπορούσατε κύριε ή κυρία να μας πείτε αν εκάματε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και που; Αν θέλατε θα μπορούσαμε να σας κάνουμε πρόεδρο του συλλόγου μας ΤΚ9

      Διαγραφή
  5. Βγηκε ο πολιτικος με μηδεν εργο ο Καρασμανης, να το παιξει ξερολας. Τοσα χρονια που ηταν κυβερνηση τι εκανε. Μηδεν. Φτανει Κυρ Γιωργο. Δεν εχεις να προσφερεις τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΗΦΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ 13 ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Σηφάκη ήρεμα, με το να τσαλαβουτάτε από δω και από κει εκτίθεστε Ο νομός μας έχασε μια πολύ μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα πέρα από το παραμεθόριο είχε χαρακτηριστεί και προβληματικός τύπου Α΄. Αυτό σημαίνει ότι είχε επιπλέον μπόνους 15 μονάδες οι μικρές επιχειρήσεις και 10 οι μεσαίες επιχειρήσεις, λιγότερα ένσημα στους εργαζόμενους που θέλουν να πάρουν στεγαστικά δάνεια και φυσικά επιδοτούμενο επιτόκιο, μετατάξεις υπαλλήλων … αυτά είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που χαθήκαν και … το επίδομα των εργαζομένων το οποίο δίνεται μέχρι τον Οκτώβρη όπου και κλείνει ο προϋπολογισμός και μετά καταργείτε οριστικά.
    Κάτι λέει ο συνάδελφό σου πολύ διπλωματικά αλλά εκκωφαντικά «μακάρι να διαψευστώ» όπως λέει. Και όπως καταλαβαίνεις και εγώ για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω .
    Με εκπλήσσει το γεγονός ότι ψηφίσατε το νόμο αυτό. Εκτός και αν ψηφίσατε χωρίς να ξέρετε, όπως συνήθως γίνετε με τους βουλευτές.
    Τώρα για τους επενδυτικούς νόμους. Πάντοτε τα τελευταία χρόνια 1 με 2, επιταχύνονται οι διαδικασίες, οι εγκρίσεις και οι εκταμιεύσεις.
    Εδώ είχαμε το φαινόμενο της πιστωτικής ασφυξίας και των Capital Control. 45 δις έφυγαν από τις τράπεζες και 86 δις ήταν το κόστος του τρισκατάρατου 3ου μνημονίου, πως λοιπόν να πληρωθούν τα προηγούμενα επενδυτικά σχέδια;
    Από κει και πέρα, τι αγροτοδιατροφή, τι το ένα, τι το άλλο. Στον ίδιο παρανομαστή είναι όλα. Με 480 εκατομμύρια και με κάποια εκατομμύρια φοραπαλλαγών δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη.
    Έλεος πια! Κόλλησε η βελόνα στο πόσα πήρε η κάθε επιχείρηση και ο κάθε κλάδος, αυτές επέδειξαν ενδιαφέρον, αυτές πληρούσαν τις προϋποθέσεις
    Εγώ βέβαια χάρηκα ειλικρινά όταν διάβασα την ανακοίνωσή σας, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αδικία στην Πέλλα και ότι φροντίσατε να παραμείνει ο νομός παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολό του. Γιατί όμως τέτοια απότομη αλλαγή μέσα σε λίγες μέρες; Δεν σας τιμά αυτό και σας εκθέτει. Και θα σας βαραίνει εφόρου ζωής, ότι με την ψήφο σας; Καταργήσατε αυτή τη μεγάλη κατάκτηση του νομού. όλα τάλλα που λέτε είναι για να δικαιολογήσετε την κωλοτούμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Καρασμανη (που καλως γραφετε σαν φοροτεχνικος αφου σε λιγο πρεπει να το ξαναθυμηθειτε το επαγγελμα)τιποτα απο ολα αυτα που γραφετε δεν χαθηκαν.Απλα ειστε λαικιστης, προφητης κακων ( αρα γουρσουζης) χωρις λογο και σπερνετε κινδυνολογια μηπως πιασετε κοιμωνενο κανεναν ανθρωπο. Ο κοσμος θα δει οτι οτι λετε ειναι παραμυθια που δεν κοιμιζουν ουτε βρεφη. Βλεπω δεν το επαναλαβατε για το επιδομα παραμεθοριου!! γιατι δεν το λετε λιγες φορες ακομα για να το θυμαται ο κοσμος οτι του λεγατε πως θα καταργηθει;

      Διαγραφή
    2. ο απλός κοσμάκης ξέρει πως τόσα χρόνια με Κρασμάνη Τζαμτζη κλπ γνωστούς βουλευτές έχουμε πιάσει πάτο.Κάποτε κορόιδευε η Πέλλα το νομό κιλκίς και έχουμε μείνει εμεις ο εύφορος νομός πολύ πίσω.Ποιά μεγάλη μονάδα ήρθε να επενδύσει στο νομό μας? κανείς ! Τι πλεονεκτήματα κέρδισε ο νομός στρατιωτικά? ποια μεγάλη μονάδα στρατου ήρθε? τίποτε.Μην το ψαχνετε ! ο νομος επι ημερων Καρασμάνη και σια έσβησε.Καλός χρυσός ο άνθρωπος αλλά ηρθε η ωρα της συνταξης και αυτου και άλλων πολλων.Θυμάτε κανεις τη Φουντουκίδου? κανείς.μηδεν εις το πηλίκον κυριοι.όσο για το Σηφάκη? ε δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός ρε παιδια! Ειχε δουλεια και θα επιστρέψει άνθρωπος.Θα κάτσει να τον βριζει ο κάθε πικραμένος?

      Διαγραφή
    3. Εχετε μεγάλη πλάκα. Τώρα κυβερνάει ο ΞΥΡΙΖΑ και οι επαναστάτες ΤΖΑΚΡΗ , ΣΗΦΑΚΗΣ και ΣΙΑ.Το να θεωρείτε τον εαυτό σας ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ είναι δικαιωμά σας. Να κραυγάζετε όμως ότι είστε και οικιοθελώς κερατάδες καταντάει γελοίο.
      ΛΑΜΟΓΙΑ Ή ΗΛΊΘΙΟΙ;;;;;;

      Διαγραφή
  8. Πασοκατζηδες υπολογοι, μετα τους συριζαιους θα λογοδοτησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ Η ΠΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΛΓΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Σηφάκη εγώ μιλώ με ντοκουμέντα, με αποδείξεις, εσείς όμως πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Δυστυχώς ο νομός μας έχασε οριστικά αυτή τη μεγάλη κατάκτηση και εσείς αναξιόπιστος. Δεν μπορεί να λες τη μια μέρα ότι ο νομός παραμένει όπως ήταν και την άλλη μέρα να τ αλλάζεις. Αυτό δείχνει επιπολαιότητα και ελαφρότητα.
    Εγώ αν ήμουν στη θέση σας θαχα κάνει χαρακίρι και θα τους είχα στείλει στον αγύριστο. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι οι δημοσκοπικά το 63% των ψηφοφόρων σας έχουν αποσύρει τη στήριξή τους. Αλλά και από την άλλη πλευρά έχουμε κυβέρνηση που πέφτει και αντιπολίτευση που δεν σηκώνεται. Έχουμε δηλαδή κενό εξουσίας. Και εσείς κάθε φορά που στριμώχνεστε από κατι παρατηρώ π@π@ρολογείτε, όπως στην περίπτωση αυτή που με ταυτίζετε με τον Καρασμάνη. Όχι κύριε Σηφάκη δεν παίρνω 7 χιλιάδες ευρώ, δεν είδα όμως και από τη δική σας πλευρά να κάνετε πρόταση να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση τουλάχιστον στα 3,5 χιλιάδες εγώ. Τα καλά και συμφέροντα κύριε Σηφάκη. Και κάτι άλλο, να το θυμάστε, ποτέ βουλευτής δεν θα ξαναγίνεται και ως επαγγελματίας στο μέλλον ανυπόληπτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εσυ εχεις πολυ πλακα και εισαι και ασχετος.Μπερδευεις τα κομματα.Οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ οικειοθελως δινουν το μισο του μισθου τους σε δομες αλληλεγγυης.Αυτα ειναι ψιλα πραγματα για σενα. Τιποτα δεν εχετε δει ακομα για τον εκλεκτο σας, σε λιγο ( αν συνεχισει τον λαικισμο αφου ξυπνησε ξαφνικα απο τον βαθυ υπνο 1,5 χρονου) θα δειτε και τα πραγματικα θεματα ουσιας

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ακόμη δεν είδαμε τα << πραγματικά θέματα ουσίας>>;
      Μας πήρανε τα σώβρακα , τι άλλο μπορεί να μας συμβεί;
      Το πολύ πολύ να σας πάρουν και τα στρινγκ. Αλλά και πάλι ευτυχισμένοι θα είστε.
      ΛΑΜΟΓΙΑ Ή ΗΛΙΘΙΟΙ;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.