Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχεται η "Πράσινη Αστυνομία"


Με επιτόπου επιβολή προστίμων, συλλήψεις και  αφαίρεση αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων προτίθεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Το Υπουργείο σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα είδος «πράσινης αστυνομίας» στο πρότυπο κρατών του εξωτερικού με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Εντός της εβδομάδας ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος  Γιάννης Τσιρώνης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ώστε να διερευνηθούν τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν για την υλοποίηση του σχεδίου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος  επιθυμεί την άμεση καταστολή με διοικητικά πρόστιμα κλιμακούμενου ύψους ανάλογα με την παράβαση ή ενδεχόμενη υποτροπή, τα οποία θα επιβάλλονται επιτόπου από τους δασικούς υπαλλήλους, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ή τους ελεγκτές δόμησης, οι αρμοδιότητες των οποίων εξετάζεται να διευρυνθούν.

Η πρόβλεψη για την άμεση αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών παραβάσεων, σύμφωνα με το Έθνος, θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την βιοποικιλότητα που καταρτίζει αυτή την περίοδο το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μέχρι στιγμής έχουν καθοριστεί οι γενικές αρχές του νομοσχεδίου και στόχος είναι να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσεχές φθινόπωρο ώστε να μπορέσει να κατατεθεί στη Βουλή πριν από το τέλος του χρόνου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΑΥΤΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΡΝΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΑ ΜΕΡΙΑ ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΛΜΕΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΚΟΛΟΝΕΣ , ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ , ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΙΔΕΣ , ΤΑ ΜΠΕΚΑΚΙΑ ?
    Ή ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΠΑΛΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.