Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη Γιάννη Σηφάκη με Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας (φωτο)


Για την ανάγκη ριζικά διαφορετικού τρόπου αντιμετώπισης των αγροτικών «στεκιών» και την πάταξη της «μαύρης» διαχείρισης αγροτικών προϊόντων

Υπήρξε σοβαρός προβληματισμός που θα μεταφερθεί από τον βουλευτή στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα συναρμόδια Υπουργεία στις οποίες συμμετέχει 
Πρέπει να αποσαφηνιστεί τι είναι το αγροτικό «στέκι» όσον αφορά όχι μόνο τους ικανούς χώρους και συνθήκες υγιεινής στην συγκέντρωση των προϊόντων ( στοιχεία που ορίζονταν στην περσινή εγκύκλιο) αλλά και εμπορικά και διαχειριστικά. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι ΟΠ Γιαννιτσών, ΟΠ ΑΦΟΣ Αριδαίας, ΟΠ Άγρα, ΟΠ Άρνισσας, ΟΠ Παναγίτσας, ΟΠ Κύρου " Μέγας Αλέξανδρος" 

Στις συσκέψεις θα συμμετέχει πλέον όχι μόνο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης ( Γενική Γραμματεία Εμπορίου) και το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο βουλευτής δήλωσε:  

«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα το πρόβλημα. Η «μαύρη» διακίνηση απευθείας από το χωράφι με εικονικά παραστατικά με μεγάλες υποτιμολογήσεις των προϊόντων πρέπει να παταχθεί. Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε τους συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τους σοβαρούς εμπόρους. 
Όσον αφορά τα στέκια πρέπει να αποσαφηνιστεί τι πραγματικά είναι. Σημεία μεταφόρτωσης που πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και παραστατικά; Σημεία άσκησης εμπορικής δραστηριότητας που πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες υποδομές και τιμολογήσεις; Η πολιτεία οφείλει να δει κατάματα το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει αποτρέποντας πρακτικές παρανομίας, μαύρης διακίνησης αγροτικών προϊόντων και κυρίως πρακτικές που στόχο έχουν τον καθορισμό της τιμής των αγροτικών προϊόντων μακριά από τον αγρότη και τις οργανώσεις του». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ....ΦΤΆΝΕΙ...ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσουτσεκι σηφακη με 24% φ.π.α
    13% φορο
    75% προκαταβολη
    650€ τελος επιτυδευματος
    Χαλαζι παγετο και βροχοπτωση δεν πρεπει να παρεις τα μεζεα του αγροτικου κοσμου.
    Ξεχασα και το εμπαργκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή εαν μαλώσουμε το Σηφάκη που ανέλαβε τώρα,λογικά εσυ θα θέλεις για πασοκ και ΝΔ πολύ βαρια τιμωρία εφ όσον έκαναν τα ίδια και χειρότερα επι δεκαετίες.Συμφωνείς?

      Διαγραφή
    2. Το Πασοκ κυβερνα ακομη αν δεν το χεις παρει χαμπαρι.Ο Σηφακης ειναι ενας μ.....ς.Ας κοψει τις συνταξεις των βουλευτων και τον δημοσιων υπαλληλων.
      Εκανε κατι για το εμπαργκο;;;Πουλαμε 0.30€ ροδακινα και κερασια 1.5€ .Ενας ακομη υπαλληλακος ειναι που δεν μπορει να βρει πουθενα αλλου 10.000€ το μηνα και ειναι βουλευτης σαν τη Τζακρη.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.