Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κουρουμπλής: Η Πέλλα πρέπει να ξεφύγει από την απομόνωση (βίντεο)


Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα η περιοδεία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 
Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη, το βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και το Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, τόνισε από την Έδεσσα ότι η Πέλλα πρέπει να ξεφύγει από τη συγκοινωνιακή απομόνωση και υποσχέθηκε να προωθήσει το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα προς Θεσσαλονίκη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, απάντησε πρώτα σε ανταποκριτή της εφημερίδας μας για τη γεωγραφική διεύρυνση του προγράμματος ¨Καλλικράτη¨ και το ενδεχόμενο περικοπής των συντάξεων πρώην αιρετών αξιωματούχων των Δήμων. 

Ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης μίλησε για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου αποκέντρωσης που θα αποσαφηνίζει τις έννοιες σκοπιμότητα και νομιμότητα καθώς και τις συντρέχουσες αρμοδιότητες των ΟΤΑ ενώ θα μεταφέρει πόρους με στόχο τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι ο ¨Καλλικράτης¨ δημιούργησε αρκετά προβλήματα χωροταξικά ωστόσο οποιεσδήποτε αλλαγές μπορεί να δημιουργήσουν τριβές με τις τοπικές κοινωνίες και να αποπροσανατολίσουν το έργο της κυβέρνησης για την πραγματική αποκέντρωση. 

Τέλος, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τους δείκτες κατανομής των ΚΑΠ έτσι ώστε εκτός από το κριτήριο του πληθυσμού, να λαμβάνεται υπόψιν και η έκταση κάθε Δήμου για την κατανομή των αγροτικών ενισχύσεων. Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθούν οι πόροι αγροτικών Δήμων της περιφέρειας που υποχρηματοδοτούνται σε σχέση με τους πολυπληθείς αστικούς Δήμους της Αττικής. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων πρώην αιρετών αξιωματούχων των Δήμων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι τα 200-300 ευρώ που παίρνουν μηνιαίως δεν πρόκειται να κοπούν ενώ ουδέποτε τους ζητήθηκε να επιστρέψουν χρήματα στο Δημόσιο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι πρέπει να καλυφθούν δαπάνες μετακίνησης αιρετών που αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα μετακίνησής τους στην έδρα του Δήμου τους. 

Μετά τη συνέντευξη, ο Υπουργός εγκαινίασε τα έργα ανάπλασης και αστικής ανάπτυξης στην Έδεσσα και το Κλεισοχώρι.

Δείτε οπτικοακουστικό υλικό από τη σημερινή επίσκεψη:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΩΣ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ;
    ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ.
    Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την στήριξη και του ΤΣΙΜΕΝΤΟΔΗΜΑΡΧΟΥ φυσικα, η Ν.Δ δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί το ίδιο μαγαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.