AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Ποτίδαια - Κασσανδρεία

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο οδικός άξονας Ποτίδαια – Κασσανδρεία της Χαλκιδικής, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκ. ευρώ, ένα από τα σημαντικότερα έργα που αναμορφώνει το οδικό κύκλωμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, του πρώτου «ποδιού» της Χαλκιδικής.
Ο οδικός άξονας είναι μήκους 17,5 χλμ. με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και δυο νέους κόμβους, στη Νέα Φώκαια και στην Κασσανδρεία.

«Πρόκειται για ένα, πραγματικά κομβικό, συγκοινωνιακό έργο που υλοποιήσαμε και μάλιστα καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε κάτω από πρωτόγνωρες για τη χώρα συνθήκες, με κλειστές τράπεζες το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με capital controls, με την οικονομία σε νέα ύφεση και το κράτος, μόνιμο κακοπληρωτή. Τα καταφέραμε όμως, ακόμα και μέσα σ’ αυτές τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες, τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευση, που και προσωπικά είχα δώσει στους πολίτες, ότι θα παραδώσουμε το έργο αυτό, πριν την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου και μάλιστα παραμονές του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος», επισήμανε στην τελετή εγκαινίων ο κ. Τζιτζικώστας.

Με τον νέο άξονα επιτυγχάνεται εξάλειψη της ταλαιπωρίας για τις μετακινήσεις στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, με την παράκαμψη των παραθαλάσσιων οικισμών, ασφαλής και άνετη μετακίνηση, αλλά και μεγαλύτερες ταχύτητες. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με ταχύτατο ρυθμό όλες οι υπόλοιπες εργασίες, που προβλέπονται στο παράπλευρο δίκτυο του κλειστού αυτοκινητοδρόμου.

«Με την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, του οδικού άξονα που συνδέει το κεντρικό μας δίκτυο με έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όχι μόνο της Περιφέρειάς μας και της χώρας, αλλά και διεθνώς, αναβαθμίζουμε τις υποδομές της Χαλκιδικής, τις υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τροφοδοτούμε τον τουρισμό και συνολικά την οικονομική ανάπτυξη. Υποστηρίζουμε την κοινωνική συνοχή. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητο για την σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων, των επισκεπτών και των τουριστών. Άλλωστε η Περιφέρειά μας, τον περασμένο Αύγουστο, στην καρδιά δηλαδή της περσινής, θερινής τουριστικής περιόδου, ήταν η πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε αφίξεις τουριστών. Και μάλιστα, πολλοί από τους επισκέπτες, προέρχονται από τις όμορες χώρες και επιλέγουν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αδιανόητο και απογοητευτικό» το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το τμήμα των 4 χλμ. μεταξύ Μουδανιών και Ποτίδαιας, αποκλειστικής ευθύνης της «Εγνατία Οδός ΑΕ», που προκαλεί και τα μποτιλιαρίσματα κάθε καλοκαίρι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο τμήμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορούμε, αντίθετα πρόσφατα καλέσαμε την ‘Εγνατία Οδό ΑΕ’ και επιμείναμε να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να περιοριστεί επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών. Καλώ την ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’ να παραδώσει άμεσα στην κυκλοφορία ένα τόσο μικρό έργο που όμως ταλαιπωρεί επί τρία χρόνια τους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Επίσης, ο κ. Τζιτιζκώστας αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν για τον τομέα των μεταφορών και για τις εξαγωγές από τη βελτίωση των οδικών αξόνων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, δεδομένου ότι περίπου το 70% της εθνικής μεταφορικής δραστηριότητας εκτελείται στην περιοχή.
Αναφερόμενος στα οδικά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: «Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου μας συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη του τόπου μας, γι’ αυτό ήταν και είναι προτεραιότητά μας. Υλοποιήσαμε ήδη και ταυτόχρονα ολοκληρώνουμε το επόμενο διάστημα παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού σε συνολικά 140 χλμ. οδικού δικτύου και σε μήκος 21 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου. Προχωρούν ταχύτατα οι εργασίες σύνδεσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, με την κατασκευή του νέου Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 43 εκ. ευρώ. Αναβαθμίζεται η Δυτική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Κ16 στη Λαχαναγορά, ως τον κόμβο Κ5 και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου με 67 εκ. ευρώ. Στην Πιερία ξεκινήσαμε την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, με προϋπολογισμό 65,5 εκ. ευρώ. Στο Κιλκίς κατασκευάζουμε τον Οδικό Άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης, στο τμήμα από Εγνατία έως Νέα Σάντα, προϋπολογισμού 56,6 εκ. ευρώ. Στην Ημαθία ξεμπλοκάραμε και υλοποιούμε το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Πατρίδα – Νάουσα, προϋπολογισμού 31,9 εκ. ευρώ. Και φυσικά, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε κονδύλια περίπου 10 εκ. ευρώ για τις παρεμβάσεις βελτίωσης, που ήδη υλοποιούμε, στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Χαλκηδόνα, αλλά και στο δίκτυο Θεσσαλονίκης – Πέλλας».

Τον αγιασμό του νέου δρόμου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ενώ στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος του τομέα Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Γιώργος, ο αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα Τεχνικά Έργα της ΠΚΜ Στάθης Αβραμίδης, οι Δήμαρχοι Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης και Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, οι επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Πυροσβεστικού Σώματος στη Χαλκιδική, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΚΜ, στελέχη της αναδόχου εταιρίας, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Share on Google Plus

rindis
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ, ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ....ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΤΟΥ..... ΤΕΩΣ ΝΟΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…