Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Σηφάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Η Πέλλα ουσιαστικά στο σύνολο του στις πιο ευεργετικές διατάξεις καθόσον όλες οι επενδύσεις στην ζώνη των 30 km και όλες οι επενδύσεις στην αγροτοδιατροφή σε όλο τον Νομό ( πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων) καθώς και οι επενδύσεις σε πληροφορική και επικοινωνίες στις πιο ευεργετικές διατάξεις κινήτρων ( αυτές της ζώνης των 30 km). 

Πρώτη φορά ορίζονται ως προτεραιότητες του νόμου η αγροτοδιατροφή και η πληροφορική- επικοινωνία. 

Οι υπόλοιπες επενδύσεις έξω από την ζώνη των 30 km (πλήν αγροτοδιατροφής και πληροφορικής- επικοινωνίας που λόγω δραστηριότητας εντάσσονται στις ίδιες διατάξεις με αυτές της ζώνης των 30 km) εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο με ελαφρώς λιγότερα κίνητρα και ακόμη είναι επιλέξιμες στα ΕΣΠΑ.

Καμιά ανησυχία για τον χαρακτηρισμό του Νομού ως παραμεθορίου όσον αφορά τα επιδόματα.

Μεγάλες θεσμικές αλλαγές στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, σε διαφορετικά καθεστώτα ενίσχυσης, στην ολοκλήρωση των έργων που εντάχθηκαν σε παλαιότερους νόμους και στην δέσμευση χρημάτων για την άμεση αποπληρωμή των επιδοτήσεων στις νέες επενδύσεις. 
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τις επιλογές του παρελθόντος που :
Το 4% των επενδυτικών σχεδίων πήραν το 44% των επιδοτήσεων
6 εταιρίες πήραν 1 δις ευρώ, 15 επιχειρήσεις 1,5 δις ευρώ 
2 κλάδοι με το 42% των επενδυτικών σχεδίων πήραν το 73% των επιδοτήσεων
6200 επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί δεν έχουν εκτελεστεί και οφείλονται 6,4 δις σε επιδοτήσεις. Τόση βοήθεια πρόσφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους μικρομεσαίους.
Καλούμε την αντιπολίτευση να απαντήσει σε αυτά και όχι να επενδύεται τον μανδύα του λαϊκισμού και να προσπαθήσει να παραπληροφορήσει με κορώνες άνευ κανενός ουσιαστικού αντικειμένου.
Η στροφή της οικονομίας στην δίκαιη ανάπτυξη, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έχει ξεκινήσει. Ο Αναπτυξιακός Νόμος, τα ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούγκερ, οι αποφάσεις για τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες που αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αναπτυξιακή Τράπεζα που θα ιδρυθεί είναι εργαλεία που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Σηφάκη μπράβο, κινείσαι με άλλη ταχύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σηφάκη πριν από λίγες μέρες λέγατε ότι ο νομός παραμένεις παραμεθόριος στο σύνολό του. Αλλά : Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις ο νομός έμεινε μισός.
    Και για να σας θυμίσω επισυνάπτω την ανακοίνωσή σας. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να δώσετε εξηγήσεις για την κολοτούμπα.
    http://www.karatzova.com/2016/06/blog-post_723.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ξερεις να διαβαζεις φιλε θα καταλαβεις οτι ολος ο Νομος ειναι στα υψηλα κινητρα αφου η αγροτοδιατροφη (και η μεταποιηση αγροτικων προιοντων) καθως και η πληροφορικη ειναι στα υψηλα κινητρα.Ας τερματιστει πια ο λαικισμος και η γενικη αρλουμπα σε αυτο τον τοπο.Βγες και πεστα επωνυμα για να εχεις την καταλληλη απαντηση.
      Ολες οι επενδυσεις στην Πελλα μπαινουν στον αναπτυξιακο.Η προτεραιοτητα ομως ειναι στην αγροτοδιατροφη που σε ολο το Νομο εχει τα υψηλοτερα κινητρα

      Διαγραφή
    2. Πάλι βιάστηκες, πάλι γκάφα έκανες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

      Διαγραφή
  3. όχι ρε Γιάννη γιατί τόση πρεμούρα; γιατί τόση βιασύνη; προχθές μας ανακοίνωνες καμία αδικία δεν υπάρχει. Ο νομός παραμένει παραμεθόριος στο σύνολό του. Τώρα το κωλομπαρεύεις και λες: μετά τα 30 χιλ ελαφρώς ελάχιστα κίνητρα ... Τόσο πολύ σε τρέλανε ο Καρασμάνης; Μα τόσο πολύ; και πας από τη μία γκάφα στην άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ γκαγκα είσαι ρε φίλε, φυσικά από το γραφείο του Καρασμάνη είσαι, τι ψάχνεις...Η τύφλα σου είναι τέτοια που δεν αντέχεις ούτε να διαβάσεις για να προσπαθήσεις να καταλάβεις, αν το μυαλό σου φθάνει μέχρι εκεί...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.