Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kαρασμάνης: Να μην περάσει η εξοργιστική αδικία σε βάρος της Πέλλας με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο


Με πρόταση ¨νομοθετικής βελτίωσης¨, ο Γιώργος Καρασμάνης δίνει τη μάχη, αυτή τη φορά για να μη περάσει η εξόφθαλμη και εξοργιστική αδικία σε βάρος της Πέλλας με την επικείμενη ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο πρώην Υπουργός, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση συναρμόδιών Επιτροπών της Βουλής, κατήγγειλε ότι, με το άρθρο 12 του Νόμου, ουσιαστικά εξαιρείται ο Νομός μας από τις ειδικές ενισχύσεις και καταργείται στην πράξη προγενέστερος Νόμος που έχει ψηφιστεί από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα υπενθύμισε ότι το 2007, η Ολομέλεια της Βουλής και όλες οι πτέρυγες ψήφισαν ομόφωνα τον ν.3536/2007 άρθρο 42 που χαρακτηρίζει τον νομό Πέλλας παραμεθόριο και προβληματικό στο σύνολό του αναγνωρίζοντας ότι: Εμφανίζει φθίνουσα οικονομική κατάσταση, χωρίς υποδομές, χωρίς βιομηχανική περιοχή και εντελώς αποβιομηχανοποιημένος, είναι ο μοναδικός νομός χωρίς κάθετο επί της Εγνατίας Οδού και, αν και διαθέτει 80 χιλιόμετρα μεθόριο γραμμή  δεν έχει έξοδο προς τον βορρά και τα σύνορα.

Πρόσθεσε ότι συντελείται και δεύτερη αυταπόδεικτη αδικία με τις ειδικές περιοχές ενίσχυσης, καθώς από τον πίνακα των περιοχών με πληθυσμιακή μείωση απουσιάζει η Πέλλα. Τούτο δε ενώ, οι απογραφές του 2001 και του 2011 πιστοποιούν μείωση πληθυσμού και εξ αυτού του λόγου άλλωστε μειώθηκαν και οι βουλευτικές έδρες από 5 σε 4.

 Σημείωσε τέλος ότι μετά την Πέλλα άλλοι τρεις νομοί στο διάστημα 2008 – 2012 (Σερρών, Δράμας και Κιλκίς) χαρακτηρίστηκαν παραμεθόριοι στο σύνολό τους. Είναι όπως υπογράμμισε τέσσερις νομοί με προβλήματα, μεταξύ των οποίων η μεγάλη διαρροή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες FYROM και Βουλγαρία λόγω του εκεί ευνοϊκού οικονομικού καθεστώτος – μια κατάσταση στην οποία τόνισε ο Βουλευτής πρέπει να μπει φραγμός.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, κάλεσε τους παρευρισκόμενους Υπουργό Οικονομίας και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ¨να πράξουν το ορθό και δίκαιο¨, δηλαδή να κάνουν αποδεκτή την πρότασή του για προσθήκη και των νομών που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι και προβληματικοί στο σύνολό τους.

Μετά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση των Επιτροπών, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωσε σχετικά τους Φορείς του νομού.  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Καρασμανη ξυπνησες; μιλας λες μπηκες εχθες στην πολιτικη. Αντε κανε στην ακρη να παει κανενας νεος άνθρωπος της ΝΔ μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς θα τον τρώμε για πολλά χρόνια ακόμη στη μάπα. Κάνε υπομονή θα έρθει και η σειρά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.