Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δήμαρχος των selfies της Πέλλας


Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα παρακολουθώντας από κοντά τα αυτοδιοικητικά δρώμενα επέλεξε αυτή τη φορά, με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που είχε αναδείξει τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους ως τους μετριοπαθείς και αθόρυβους «Αρίστους», να στηλιτεύσει αυτή τη φορά ως υπερβολικά επιδεικτική ίσως και υπερφίαλη τη στάση του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου σε σχέσει με τους άλλους συναδέλφους του. 

Διαβάζοντας το τελευταίο Δελτίο τύπου και την πληθώρα των φωτογραφιών που το συνοδεύουν επισημαίνουμε τα ακόλουθα: 

«…Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε……………»

Ο αξιότιμος κατά τα άλλα Δήμαρχος Αλμωπίας ως ο «Πρώτος» Πολίτης του τόπου, ως ο «οικοδεσπότης» του σπιτιού, ως ο «Άρχοντας» της περιοχής δεν επισκέπτεται το σπίτι του, τον τόπο του, την περιοχή του γιατί απλά ζει εκεί. Κανείς δεν επισκέπτεται το σπίτι του, γιατί το δικό του σπίτι το επισκέπτονται οι ξένοι του οποίους φιλοξενεί. Εκτός και αν ο Δήμαρχος θεωρεί τον εαυτό του ξένο και νοιώθει την ανάγκη κάπου κάπου να κάνει και καμιά επίσκεψη στο σπίτι του, στον τόπο του, στην περιοχή του. 

Η καθημερινή λοιπόν επαφή με τους συνδημότες του σε κάθε χωριό της περιοχής του και οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι εργασίες που αποτελούν υποχρέωσή του και όχι είδηση. Το καθημερινό νοικοκύρεμα βρίσκεται στις εκ των ων ουκ άνευ υποχρεώσεις του. Γιατί αν «…..είχαν να καθαριστούν δρόμοι και οι αρδευτικοί αύλακες για χρόνια….» όπως ισχυρίζεται, αυτό δεν είναι είδηση για δελτία τύπου αλλά αιτία να «κρυφτεί» και όχι να «πανηγυρίζει». Γιατί απλά ο καθαρισμός του σπιτιού αποτελεί καθημερινό ή δυνατόν έργο του νοικοκύρη της νοικοκυράς, υποχρέωσή του δηλαδή, δεδομένο και όχι πάρεργο ή ζητούμενο. Δεν συνοδεύεται επιπλέον σε καμία περίπτωση με φωτογραφικό υλικό για να αποδειχθεί η «σπιτική» καθαριότητα και νοικοκυροσύνη.

Θεωρούμε ότι η πανηγυρική προβολή ενός «έργου», ως «έργου» ενός ηγέτη συνοδευόμενη από πληθώρα φωτογραφικού υλικού του προσώπου του υπερβαίνει την καλώς νοούμενη προβολή ενός «έργου», όταν μάλιστα το «έργο» αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή του. Οι συχνότατες δηλαδή εκδόσεις δελτίων τύπου συνοδευόμενες από πληθώρα φωτογραφιών απεικονίζοντας το πρόσωπο του ηγέτη κινδυνεύουν να εκπέσουν σε αναρτήσεις του f/b ή του twitter. Θυμίζουν τις αναρτήσεις των κοριτσιών που συνοδεύονται από φωτογραφίες, θέλοντας να παρουσιάσουν κάποιο γλύκισμα που έφτιαξαν. Πάντως οι αναρτήσεις που έχουν ως θέμα την καθαριότητα του «σπιτιού» ύστερα μάλιστα από απουσία πολλών χρόνων σπάνια εμφανίζονται, γιατί ως θέμα θεωρείται αυτονόητο. 

Πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν είναι και το καλύτερο η αυτοανάδειξη ενός Δημάρχου μέσω πάμπολλων δελτίων τύπου και οι φωτογραφικές απεικονίσεις της «όψης» του (selfies) προκειμένου να καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της καθημερινής έντονης δραστηριότητάς του, ως διακονία δηλαδή και εκφράζεται εκ μέρους των πολιτών ως ευχαρίστηση για τις υπηρεσίες και την προσφορά του προς αυτούς. Αυτό έρχεται ως αναγνώριση των κόπων του με την επίτευξη των στόχων για τους οποίους προεκλογικά είχε δεσμευτεί.

Βασική επιδίωξη όλων μας πρέπει να αποτελεί η «αθόρυβη» διαρκής προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουμε την αναγραφή του ονόματός μας στο βιβλίο της «ΖΩΗΣ». 

Καλλικράτειος 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. Το χειρότερο ειναι που βάζει τις φωτο των μικρών παιδιών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο απόλυτος εξευτελισμός. Ορισμός της γελοιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλυτερο αρθρο που διαβασα τελευταια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας κάνει τα ανάλογα και ο Δήμαρχος Πέλλας. Θα έχει άραγε να παρουσιάσει κάτι; Άφαντος, δίχως έργο, δίχως προοπτική. Θα προτιμούσα έναν δήμαρχο ίσως λίγο υπερβολικό αλλά με έργο, παρά έναν ανύπαρκτο και αδρανή δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητό Καρατζόβα ο Δήμαρχος Έδεσσας ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Ίσως τελευταία με χειραψίες Τσίπρα, Ψηνάκη να τον ξεπέρασε για λίγο. Πάντως Εκείνος τώρα δεν είναι για selfies γιατί ένας ένας πηδούν από το καράβι που πάει ολοταχώς προς τα "σιδερένια" βράχια για να αποφύγουν την πρόσκρουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δημαρχος αλμωπιας τουλάχιστον γυρναει απο χωριο σε χωριο και γειτονιά προς γειτονια σε ολο το δημο του μπορει να διαφημιζει τη μουρη του στις σελφις και στα διαφορα παρολα αυτα ομως κανει εργα τα οποια αλλος δεν εκανε μπραβο του που καταφερε να εχει τους δημοτες του χαρουμενους και ολους εσας να τον κραζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχα σχολιο μεσα απο το Δημο...

      Διαγραφή
    2. Χαχαχσχαχα
      ιδιο σχολιο και εξω απ το δημαρχειο...
      χαχσχσχαχα

      Διαγραφή
  7. pia erga les re probato ta autonoita ths kathimerinotitas??autos psonistike pai xaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΟΥΔΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους ένα μέσο που λέει τα αυτονόητα..μπραβο ρε καρατζοβα χιλια μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι αλλοι θα τα ελεγαν αλλα ειναι γλυκο το χρημα...

      Διαγραφή
  10. Χίλια μπράβο..επιτελους ενα σωστό άρθρο ...πιξαμε στην αυτοδιαφήμιση και την προβολή των ημετερων απο τα δήθεν "ενημερωτικά " σαιτ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχει οσο μυαλο εχουν οι αλλες δυο που βγαινει συνεχεια φωτο....ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ...γεια σου δημαρχε προοδευτηκε...για μυκονο εισαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να είχες το μυαλό και την εργατικότητα των άλλων δυο Θεές από κάθε άποψη! !!

      Διαγραφή
    2. Μαθε πρώτα να γράφεις.....

      Διαγραφή
    3. εχεις δικιο.εργατικες πολυ.το δουλευετε αρκετα ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι στον δημο μας.και οι δυο που απαντησατε.

      Διαγραφή
  12. 12.41 ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΞΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΛΕΣ ΕΣΥ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ..Α ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ (ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΦΙΛΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπραβο σας που βαζετε ολα τα σχολια . τουλαχιστον δε βλεπω κατι υβριστικο . γιατι στο μπλοκ του παρατρεχαμενου κοβονται αν δεν βολευουν . ειτε αφορουν τον σελφιδημαρχο ειτε τον βουλευτη του δημου . και ο νοων νοειτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ έλα που δεν τα βάζουν όλα τα σχόλια, ούτε για την Ταμβίσκου, ούτε για άλλες αναρτήσεις

      Διαγραφή
  14. μετα απο αυτο το θεμα ειστε το αγαπημενο μου site...χιλια μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο Δήμαρχος ήταν εκ φυσεως ένας απόμακρος κλιεστός άνθρωπος που δεν μιλούσε ούτε στον εαυτό του.Απορεί κανείς ποιές αδυναμίες, ποιές απουσίες ανθρώπινου δυναμικού έφεραν στην εξουσία τέτοιες προσωπικότητες.Το αστείο είναι που συμπεριφέρεται λες και οι δημότες που ζήτησε να υπηρετήσει ,τους φέρεται σαν μαθητούδια.Πάλι καλά που δεν κόβει μεταξεταστεους κάποιους και δεν τους βάζει και τιμωρία μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιτέλους ένα σωστό άρθρο. Καμιά στιγμή πρέπει να καταλάβουν στην Αριδαία ότι δεν είμαστε ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.