Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βάσεις πρόκρισης έβαλε ο ΠΑΟΚ στο Αμστερνταμ απέναντι στον Αγιαξ (βίντεο)


Τις βάσεις που προσδοκούσε να βάλει, πέτυχε απόψε ο ΠΑΟΚ στο Αμστερνταμ Αρινα, στην πρώτη αναμέτρηση, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, απέναντι στον Αγιαξ. 

Αναδείχτηκε ισόπαλος με τους Ολλανδούς, με 1-1, αποτέλεσμα που του επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, την επόμενη εβδομάδα (3/8), στη ρεβάνς, στο γήπεδο της Τούμπας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 27ο λεπτό με τον Τζάλμα Κάμπος και ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ ισοφάρισε για τον Αγιαξ στο 58ο λεπτό.

Ο Αγιαξ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας (73%-27%), στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει αποσυντονισμένος. Στο 18' λεπτό ο Κλάασεν έπιασε το σουτ, ο Γλύκος δεν έδιωξε αποτελεσματικά, ο Ντόλμπεργκ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, η φάση σταμάτησε, όμως, με υπόδειξη οφ σάιντ. Δύο λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί σημάδεψαν το δοκάρι με τον Ρίντεβαλντ, φάση που λειτούργησε καταλυτικά, ώστε να αρχίσει να... ξυπνά ο «Δικέφαλος».

Οι παίκτες του Ιβιτς ισορρόπησαν την κατάσταση, με συνέπεια στο 23ο λεπτό να χαθεί η πρώτη σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα, ο Ροντρίγκες «έπιασε» την κεφαλιά, ο Σίλεσεν μπλόκαρε την μπάλα. Ο,τι δεν κατάφερε ο Ροντρίγκες, το πέτυχε στο 27ο λεπτό ο Κάμπος. Ο Αφρικανός επιθετικός τροφοδοτήθηκε όμορφα από τον Αθανασιάδη και με δύσκολο πλασέ, από πλάγια θέση, άνοιξε το σκορ (1-0). Εξι λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης έχασε, με τη σειρά του, ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ, η μπάλα κατέληξε, ωστόσο, άουτ. Στο 38ο λεπτό  ο Γλύκος λειτούργησε σωτήρια για τους «ασπρόμαυρους», μετά από σουτ στην περιοχή του αφύλακτου, Ελ Γκάζι.

Με τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» να αποσοβεί εκ νέου κίνδυνο για την εστία του (47', σε κεφαλιά του Ντόλμπεργκ), άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Φάση ενδεικτική της διάθεσης των Ολλανδών να πιέσουν, για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. «Θέλω» που κατάφεραν υλοποιήσουν στο 58ο λεπτό με τον Ντόλμπεργκ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Αγιαξ συνέχισε να είναι δραστήριος, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί (και) λάθη των «ασπρόμαυρων», χωρίς να φτάσει απειλητικά στα καρέ του Γλύκου. Στο 67ο λεπτό, κεφαλιά του Τζαβέλλα δε βρήκε στόχο (επέμβαση Σίλεσεν) και στο 73ο λεπτό, μετά από προβολή του κορυφαίου των Ολλανδών, Ντόλμπεργκ, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο για το δεύτερο γκολ. Η προσπάθεια τους, ωστόσο, δεν καρποφόρησε, με συνέπεια το σκορ να μην αλλάξει και τον ΠΑΟΚ να φεύγει από την Αμστερνταμ Αρίνα, με αποτέλεσμα ουσίας εν όψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.

Διαιτητής: Χ. Εστράδα (Ισπανία)

Κίτρινες: Φέλτμαν/Αθανασιάδης, Γλύκος

Οι συνθέσεις:

ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιρχίφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77΄ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88? Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (58΄ Γιούνες)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69΄ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (83΄ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90΄ Κουλούρης).

ΑΜΠΕ, βίντεο: Loupnikis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.