Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον τελικό η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, κέρδισε 2-0 την Ουαλία


EURO 2016-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ: 2-0
Γήπεδο: Parc Olympique Lyonnais

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να μη βρίσκεται στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά ο «δικός» μας Φερνάντο Σάντος και η Πορτογαλία του κάνουν θαύματα. Οι Ίβηρες κέρδισαν με 2-0 την Ουαλία στον ημιτελικό και περιμένουν αντίπαλο στον μεγάλο τελικό. Πρώτη νίκη για την Πορτογαλία στο θεσμό που επί Σάντος δεν έχουν καμία ήττα.

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς φάση και στο 16’ οι Ρονάλντο και Ζοάο Μάριο έπαιξαν το ένα δύο με τον δεύτερο να κάνει το σουτ από δεξιά και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 19ο λεπτό οι Ουαλοί έκαναν ωραία κομπίνα από το κόρνερ, με τον Μπέιλ να βγαίνει στο πέναλτι και να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στο 23’ ο Μπέιλ έκανε απίθανη κούρσα και σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Μπέιλ μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά, ο Ρόμπσον Κανού σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Κινγκ κόντραρε στον Φοντέ και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 33’ ο Αντριέν Σίλβα σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά άουτ. Και στο 45ο λεπτό, ο Κριστιάνο πήδηξε μαζί με τον Τσέστερ, έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 50ο λεπτό ο Γκερέιρο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ρονάλντο πετάχτηκε στο Θεό και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Ουαλία, δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 54’. Ο Ρονάλντο έκανε το σουτ, ο Νάνι έβαλε από κοντά την προβολή κι έκανε το 2-0.

Στο 63’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ από καλό σημείο με την μπάλα να περνά λίγο άουτ και στο 65’ ο Νάνι έκανε το σουτ και ο Χένεσεϊ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Μάριο σούταρε μόνος αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 71ο λεπτό, μετά από κόρνερ ο Φοντέ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Χένεσεϊ μπλόκαρε ενώ στο 73’ ο Σάντσες έκανε την κούρσα και το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ και στο 77’ ο Μπέιλ δοκίμασε από μακριά το σουτ με τον Πατρίσιο να μπλοκάρει.

Η Πορτογαλία είχε χώρους και στο 78ο λεπτό ο Ντανίλο μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά με διπλή προσπάθεια ο Χένεσεϊ έσωσε πάνω στη γραμμή την Ουαλία ενώ στο 80’ ο Μπέιλ έκανε όμορφο σουτ αλλά ο Πατρίσιο του είπε όχι. Στο 86ο λεπτό ο Ρονάλντο πέρασε και τον Χένεσεϊ αλλά βρέθηκε πολύ πλάγια και αστόχησε.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Μάριο, Ντανίλο, Σάντσες (74’ Αντρέ Γκόμες), Σέντρικ, Νάνι (86’ Κουαρέσμα), Ρονάλντο, Αντριέν Σίλβα (79’ Μουτίνιο)

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Τσέστερ, Α.Ουίλιαμς, Κινγκ, Άλεν, Ρόμπσον Κανού (63’ Τσερτς), Μπέιλ, Λέντλεϊ (58’ Βόουκς), Κόλινς (66’ Τζ.Ουίλιαμς).

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον. Βοηθοί: Ματίας Κλασένιους, Ντάιελ Βίρνμαρκ. 4ος: Σζίμον Μαρτσίνιακ. (ΠΟΛ). Διαιτητές γραμμών: Στέφαν Γιοχάνεσον, Μάρκους Στρομπεργκτσον (ΣΟΥ)
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.