Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιδότηση σε 40.000 νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση


Επιδότηση αλλά και χαμηλότοκα δάνεια σε 40.000 νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους προσφέρει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους θα είναι το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα με κλιμακούμενο ποσοστό επιχορήγησης (καταργείται το κριτήριο της τιμής ζώνης) και αύξηση επιχορήγησης ανά προστατευόμενο μέλος, ενώ ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός αυξάνεται στα 25.000 ευρώ από 15.000 ευρώ. Το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα παραμένει ως βασικό κριτήριο για την επιλογή των δικαιούχων, ενώ προστίθεται ακόμη μία παράμετρος, αυτή των προστατευόμενων μελών.  Συνεπώς η επιχορήγηση θα κινείται κλιμακωτά, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται θα ενισχύει παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτηρίων (θερμομόνωση, συστήματα σκίασης, κουφώματα, υαλοπίνακες) καθώς και σε ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία (κεντρικό σύστημα θέρμανσης, ατομικά συστήματα θέρμανσης, αντλίες θερμότητας, συστήματα αυτοματισμών, φωτοβολταϊκά συστήματα (για αυτοκατανάλωση) και ηλιοθερμικά συστήματα).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.