Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Σηφάκης: Μέχρι τις 5 Αυγούστου πληρωμή όλων των αποζημιώσεων από το ΕΛΓΑ


Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών - Ρυθμίστηκαν  θέματα που αφορούν οδοιπορικά και αποζημιώσεις γεωπόνων για να γίνουν οι εκτιμήσεις  

Ζητήθηκε μια ακόμη παράταση για την πληρωμή των εισφορών του ΕΛΓΑ

Ενημερώνουμε τον αγροτικό κόσμο ότι υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  των συναρμόδιων υπουργείων ΥΠΑΑΤ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, που αφορά στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, εκτός εκείνων που εκκρεμούν ενστάσεις.
Η καταβολή των αποζημιώσεων προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο στο επόμενο δεκαήμερο.

Ακόμη ρυθμίστηκαν ζητήματα, που αφορούν   στα οδοιπορικά και στην  αποζημίωση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ προκειμένου να διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους/εκτιμήσεις με αύξηση του χρόνου των ελέγχων και των διανυκτερεύσεων.

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και ζήτησε ακόμη μια  παράταση για την πληρωμή εισφορών με δεδομένη την οικονομική κατάσταση των αγροτών. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Σηφάκη είπες προχθές ότι κυνηγάς να μας βγάλεις στρεμματική επιδότηση για την ακαρπία και σύντομα θάχουμε νέα. Για σένα το σύντομα πόσο καιρό είναι; Γιατί πριν από 3 μήνες πάλι την ίδια εξαγγελία έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο και εις αλλά με υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγρότη μου, 4:06 την εξαγγελία την έκανε γιατί τον έχει τρελάνει ο Καρασμάνης. Έχει ψύχωση μαζί του. Ωστόσο όμως μπορεί και να έχει αυτήν την αυταπάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καντε κατι με την ακαρπια μερικων επιτραπεζιων ποικιλιων ροδακινων και ολων των βιομηχανικων.τα εργοστασια της πελλας ισα που "λερωνουν"τα κοπτικα, σταματανε απο ελλειψη πρωτης υλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μικρά Υδροηλεκτρικά, NAI, αλλά ΠΩΣ;
    Του Στέφανου Σταμέλλου*
    Δημοσιεύτηκε πρόσφατα ο κατάλογος των 42+1 έργων που περιλαμβάνονται στο «πακέτο Γιούνκερ». Ανάμεσα στα μεγάλα και σπουδαία έργα χρηματοδοτούνται και πέντε Μικρά ΥδροΗλεκτρικά(ΜΥΗΕ) στη γειτονιά μας: τέσσερα στην Καρδίτσα και ένα στα Άγραφα Ευρυτανίας.
    Ήδη τα έργα της Καρδίτσας προκάλεσαν την ερώτηση του βουλευτή του Σύριζα Σπύρου Λάππα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με τις επιπτώσεις τους και τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών. Με αφορμή αυτά, μου ήρθε στο μυαλό ένα μικρό υδροηλεκτρικό, που κατασκευάζεται εδώ και δυο χρόνια στην πατρίδα μου, στο Αγιατριαδίτικο ρέμα κοντά στους Δομιανούς Ευρυτανίας. Η κατασκευή του έχει δημιουργήσει πολλές αντιπαραθέσεις και φαίνεται ότι κάτι πάει στραβά.
    Με δεδομένο ότι η οικολογία προωθεί τις ΑΠΕ και συμμετέχει στο δημιουργικό διάλογο για τη βελτίωση στο σχεδιασμό και για τη μείωση των επιπτώσεων από τα έργα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε και στη μεγαλύτερη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης στα επενδυτικά σχέδια, με παράλληλα καλύτερο περιβαλλοντικό έλεγχο.
    Αναφορικά με το ΜΥΗΕ στο Αγιατριαδίτικο, πρώτον, σημειώθηκε σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων όπως αποτυπώθηκαν στην Έκθεση Ελέγχου των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που επενέβησαν κατόπιν καταγγελίας. Υπέρβαση του ύψους του φράγματος, η ιχθυόσκαλα δεν φθάνει στο ύψος του φράγματος κατά ένα μέτρο - προφανώς οι άγριες πέστροφες καλούνται να ασκηθούν στο άλμα επί κοντώ – απουσία οριοθέτησης, παράνομη εκχέρσωση, διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από την κοίτη και ο κατάλογος συνεχίζεται με πλούσιο φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό. Υπεύθυνος του έργου φέρεται να είναι εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, που συμμετέχει σε επιτροπές περιβάλλοντος της Βουλής και κόπτεται για την προστασία του. Κι ο οποίος κατά πως φαίνεται αγνοεί κάθε κώδικα δεοντολογίας ταυτιζόμενος με το λόμπυ των ΜΥΗΕ, αφού ανήρτησε περήφανα στο λογαριασμό του στο facebook βίντεο από την τελευταία συνάντηση του συλλόγου τους, όπου χρησιμοποιεί αβίαστα πρώτο πληθυντικό στην προσφώνησή του και εκστομίζει ανερυθρίαστα τα ακόλουθα(2):
    «Θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν αναζητούσαμε να βρούμε κάποιον βουλευτή να μας βάλει κανένα θέμα σε κανέναν Υπουργό ή τέλος πάντων να υποβάλλει κάτι και δυσκολευόμασταν καθώς ξέρετε ότι ο κλάδος ο δικός μας ποτέ δεν είχε πολύ δυνατή υποστήριξη και μεγάλο λόμπυ Με αξίωσε ο Θεός(!!), με την ψήφο των πολιτών της Πέλλας, να παίξω αυτό το ρόλο και φυσικά εννοείται ότι υπερασπίζομαι και θα υπερασπιστώ σθεναρά έναν αδικημένο κλάδο….»

    Δεύτερον, το έργο κατασκευάζεται σε ρέμα, το οποίο στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των «προστατευόμενων Υδάτων Αναψυχής», για τα οποία προβλέπεται αναστολή εγκατάστασης υδροηλεκτρικών μέχρι να νομοθετηθεί το θεσμικό τους πλαίσιο. Παρ’ όλα αυτά και ενώ η συγκεκριμένη ρύθμιση ήταν σε ισχύ πριν ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, αυτές δεν ανεστάλησαν, επειδή το έργο είχε αδειοδοτηθεί πριν την έγκριση του Σχεδίου Διαχείρισης. Σε πρώτη ανάγνωση μπορούμε να πούμε ότι είναι σωστό να μην αδικείται ένας επενδυτής από τις αλλαγές στη νομοθεσία. Αλλά αν μελετήσουμε την Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα (ΟΠΥ), που ήρθε σε ισχύ το 2000 με στόχο να βάλει φρένο στην υποβάθμιση των ευρωπαϊκών υδάτων, θα δούμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.

    Με την ευκαιρία, μου επιτρέπετε μερικές γενικές παρατηρήσεις στο τεράστιο θέμα των ΜΥΗΕ στη χώρα μας.
    Σύμφωνα με την Οδηγία και τον εφαρμοστικό νόμο 3199/2003 η χώρα μας θα έπρεπε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου του 2009 να έχει καταρτίσει και εγκρίνει τα πρώτα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων. Εναρμονιζόμενος με αυτή την προθεσμία και την αρχή της πρόληψης της υποβάθμισης των υδάτων, ο νόμος των ΑΠΕ από το 2006 προέβλεπε ότι..

    *μέλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.