Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Στοίχημα όλων μας να κεφαλαιοποιήσουμε τις επισκέψεις Υπουργών στην Πέλλα (φωτο)


Οι επισκέψεις Υπουργών Έλενας Κουντουρά και Παν. Κουρουπλή μέσα σε ένα μήνα αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης στην Πέλλα της υπουργού αρμόδιας για τον τουρισμό κ. Έλενας Κουντουρά. Η υπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψη της από την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη και τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη. 

Συναντήθηκε ακόμη με τους Δημάρχους Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο και Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου . Επισκέφτηκε το μουσείο της Πέλλας και τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο νερού στην Έδεσσα, την λίμνη Βεγορίτιδα, το ανεμοδρόμιο στην Παναγίτσα και τον παλαιό Άγιο Αθανάσιο.
Η επίσκεψη της συνεχίζεται αύριο στην περιοχή της Αλμωπίας 

Η επίσκεψη αυτή έρχεται να προστεθεί στην πολύ πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή και την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού πριν λίγους μήνες.  Η κυβέρνηση δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την επιτόπου εξέταση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας με στόχο να χαράξει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την επίλυση τους στα πλαίσια της πολιτικής της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δίκαιης ανάπτυξης.

Στοίχημα όλων μας ( προσωπικά το αισθάνομαι ως ιδιαίτερη ευθύνη) να κεφαλαιοποιηθούν αυτές οι επισκέψεις και να έχουν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Να μην επαναληφθούν, γνωστές από το παρελθόν, καταστάσεις που Υπουργοί εφάρμοζαν το ρητό «ήλθον, είδον και απήλθον».  

Και αυτό θα το καταφέρουμε με συγκεκριμένες στοχεύσεις, προτεραιότητες που να λαμβάνουν καθοριστικά υπ’ όψιν τις κοινωνικές ανάγκες, συνεργασίες βουλευτών με την τοπική αυτοδιοίκηση, επιμονή και φαντασία για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών και γραφειοκρατικών εμποδίων.

Με λογική αγώνα , πίστη στις δυνάμεις μας και βασισμένοι στην ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και στην Πέλλα θα τα καταφέρουμε. 

Το μουσείο της Πέλλας να αποκτήσει καλή πρόσβαση και να μπεί σε τουριστικά πακέτα.
Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο του Ανακτόρου. Να αρχίσει η εργασία για την ανάδειξη της αρχαίας χάραξης της Εγνατίας οδού ( διασώζονται τμήματα της) σε αντιδιαστολή με την «κλοπή» της στους σύγχρονους χρόνους που έχει καταδικάσει την Πέλλα στην συγκοινωνιακή απομόνωση. 

Την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και την αξιοποίηση της για βιώσιμη ανάπτυξη Πέλλας και Φλώρινας

Την ασφαλτόστρωση του αεροδιαδρόμου στο ανεμοδρόμιο Παναγίτσας.

Επενδύσεις για την επέκταση του χιονοδρομικού του Καϊμακτσαλάν  και τα κάτω ( και προς Έδεσσα και προς Αλμωπία)  και υλοποίηση των υποβληθεισών δράσεων  μέσω του ΙΝΤΕRREG. 

Συνολικό σχέδιο αξιοποίησης όλου του ορεινού όγκου Έδεσσας – Αλμωπίας. 
Σύγχρονο υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά Πόζαρ και ένταξη όλης της περιοχής σε τουριστικά πακέτα στην ενδοχώρα και στο εξωτερικό. 

Θρησκευτικός, αθλητικός, σχολικός τουρισμός, τουρισμός βουνού

Η επιτυχία των επισκέψεων αυτών θα κριθεί από τα αποτελέσματα τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Και σε αυτό το πεδίο όλοι μας θα κριθούμε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Όσο και αν προσπαθείς να καπελώσεις τη Θοδώρα όλοι ξέρουμε ότι τον Κουρουμπλή και την Κουντουρά τους έφερε η Θοδώρα. Εσύ απλά όπως πάντα ακολουθείς και αντιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαννη μου φαινεται εσυ μονο για να ψηφιζεις εισαι η ντορκα κανει ολο το κουμαντο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επισκεψεις υπουργων? βολτιτσες? Σαν την επίσκεψη του Κουρουμπλη στην Μήλο χθες? Έτσι θα γίνεται Γιάννη μας. Όπου πάνε θά τους διώχνουν... θα σας διώχνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ; ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

      Διαγραφή
    2. Αυτό που είδα εγώ Γιάννη μου είναι να μη συμμετέχει ο κόσμος. Μη παρασύρεσαι από το φιλότιμο και την.....καλοσύνη ορισμένων, ΜΟΝΟΙ σας μείνατε και θα το διαπιστώσεις σύντομα!

      Διαγραφή
  4. Είστε ανεπιθύμητοι ΌΛΟΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας παλιός σου σύντροφος, που από τον Σεπτέμβριο την έκανε γι’ αλλού.10 Ιουλίου 2016 στις 9:13 π.μ.

    Γιάννη μην το κουράζεις, έχεις και κάποια ηλικία, μην προσπαθείς να γίνεις Κομανέτσι γιατί από τις πολλές κωλοτούμπες θα σπάσεις τη μέση σου. Άσε τα στοιχήματα και τις κεφαλαιοποιήσεις, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Ούτως ή άλλως έχασες την αξιοπρέπειά σου. Τουλάχιστον κοίταξε να περάσεις καλά, γιατί βουλευτιλίκι δεν ξαναβλέπεις. Δεν ήρθες μαζί με τις μαντόνες στο φεστιβάλ των λουτρών, να λέγαμε στο Παπακωνσταντίνου να σου αφιερώσει το τραγούδι: το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο.
    Ένας παλιός σου σύντροφος, που από τον Σεπτέμβριο την έκανε γι’ αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.