Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πωλούνται: Βόρας και εκτάσεις στον Άγιο Αθανάσιο και στη λίμνη Βεγορίτιδα


Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, το  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) πρόκειται να εισάγει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας και εκτάσεων γης στον Άγιο Αθανάσιο και στη λίμνη Βεγορίτιδα, μέσα στους προσεχείς 12 μήνες. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Μια μοναδική ευκαιρία για επενδυτές που επιθυμούν να επωφεληθούν αυτού του συγκροτήματος ακινήτων υψηλού επιπέδου και μοναδικής τοποθεσίας.

Ως μέρος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επεκτείνει το πρόγραμμα εκμετάλλευσης των δημοσίων ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει να εισάγει έναν διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού θέρετρου μαζί με μία έκταση γης μεγάλων διαστάσεων στο γειτονικό χωριό και μία περιοχή δίπλα στην παρακείμενη λίμνη.

Ακίνητα του Συγκροτήματος

Η ιδιοκτησία του Βόρα είναι μία μεγάλη έκταση γης στο Όρος Βόρας (τρίτο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, με υψόμετρο 2.050 – 2.500 μ.) και περιλαμβάνει ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Η ιδιοκτησία του Αγίου Αθανασίου αποτελείται από δύο τεμάχια γης κατάλληλα για ξενοδοχειακή και οικιστική εκμετάλλευση που βρίσκονται γύρω από τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό. Το χωριό εκτείνεται στην βόρεια πλαγιά του Όρους Βόρα (σε υψόμετρο 1.200 μ.), μόλις 16 χλμ (20 λεπτά με το αυτοκίνητο) από το χιονοδρομικό κέντρο.

Η ιδιοκτησία της Βεγορίτιδας βρίσκεται στις βορειοδυτικές εκβολές τις Λίμνης η οποία είναι ονομαστή για το αγνό φυσικό περιβάλλον της. Απέχει 15 χλμ από την ιδιοκτησία του Αγίου Αθανασίου και 28 χλμ από την ιδιοκτησία του Βόρα.

Μέγεθος/Πιθανή Εκμεταλλεύσιμη Περιοχή του Συγκροτήματος

Βόρας: 13.541.000 μ² / 1.194.000 μ²

Άγιος Αθανάσιος: 3.108.000 μ² / 2.630.000 μ²

Λίμνη Βεγορίτιδα: 392.000 μ² / 30.000 μ²

Πρόσβαση στο Συγκρότημα

Οι ιδιοκτησίες βρίσκονται 40-50 χλμ από την πόλη της Έδεσσας (πλησιέστερη πόλη) και είναι εύκολα προσβάσιμες από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (150 χλμ, 1 ώρα και 30 λεπτά οδικώς), μέσω της εθνικής οδού Ε86 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

Τρέχουσα Κατάσταση

Από το 2000, ο Βόρας αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και γρήγορα αναπτυσσόμενα χιονοδρομικά κέντρα. Είναι γνωστό στους κύκλους των Ελλήνων σκιέρ, snowboarders και αθλητών που ασχολούνται με σπορ του βουνού για την καλή ποιότητα χιονιού και για την μεγάλη περίοδο λειτουργίας του (από αρχές Δεκέμβριου έως αρχές Μαΐου).

Προσφέρει 10 χιονοδρομικές πίστες διάφορων βαθμών δυσκολίας και 4 πίστες για διαδρομές cross country με συνολικό μήκος κλίσης 14 χλμ. Τα 6 λιφτς (ένα διθέσιο λιφτ, δύο μονοθέσια λιφτς, ένα διθέσιο συρόμενο λιφτ και δύο παιδικά λίφτ) μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 3.500 επισκέπτες κάθε ώρα. Διαθέτει επίσης σύστημα τεχνητού χιονιού.

Το γραφικό χωριό του Αγίου Αθανασίου κατατάσσεται πολύ ψηλά στην κλίμακα των χειμερινών θέρετρων της Βόρειας Ελλάδας και είναι πολύ κοντά στην Λίμνη Βεγορίτιδα, την Τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας ως προς το μέγεθος και το βάθος της. Η λίμνη έχει διαμορφώσει ένα αναμφισβήτητα μοναδικό τοπίο και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για οικοτουρισμό. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πολιτισμική και φυσική ομορφιά.

Το ευχάριστο θέαμα του Όρους και της Λίμνης προσελκύει επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Πέρα από το χιονοδρομικό κέντρο, οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν τον καταρράκτη Κάρανο στην Έδεσσα, το υπαίθριο μουσείου νερού και την αρχαία πόλη της Έδεσσας περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια της.

Δυνατότητα Εκμετάλλευσης

Το Συγκρότημα του Βόρα παρέχει στους επενδυτές την μοναδική ευκαιρία να τοποθετήσουν το κεφάλαιό τους στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και προσφέρει σημαντικά περιθώρια θετικής εξέλιξης μέσω της ανάπτυξης μιας μεγάλης μερίδας της περιβάλλουσας έκτασης γης όσον αφορά δραστηριότητες φιλοξενίας/αναψυχής και εξοχικές κατοικίες. Επιπλέον, το ειδυλλιακό τοπίο της Λίμνης Βεγορίτιδας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που μπορούν να ερευνηθούν περαιτέρω και να μετατρέψουν την Λίμνη σε σημαντικό πυλώνα όλου έργου με την προώθηση σημαντικών υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής όπως το κολύμπι, το ψάρεμα, οι περιηγήσεις με βάρκες, η ιστιοπλοΐα, η ιππασία και η πεζοπορία. Ένα δυνητικό πλάνο εκμετάλλευσης του Συγκροτήματος Βόρα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει:

πολυτελή ξενοδοχεία 60.000 μ²
70,000 μ² εξοχικών κατοικιών και & βίλλων-ξενοδοχείων
κέντρο συνεδρίων/αποκατάστασης 12,000 μ²
1,000 μ² εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και οικοτουρισμού
Έχοντας σε λειτουργία μία τουριστική βιομηχανία με καλά θεμέλια και με ανοδική πορεία, το Συγκρότημα αυτό παρέχει μία εξαιρετική ευκαιρία κέρδους ιδιαίτερη από μία ιδιαίτερη επένδυση με σημαντικό περιθώριο θετικής εξέλιξης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Αυτο ρε παιδια ειναι χρονια αναρτημενο στην ιστοσελιδα του ΤΑΙΠΕΔ, τωρα που καταργηθηκε το ΤΑΙΠΕΔ το θυμηθηκατε; πριν 3-4 χρονια το ειχε προκηρυξει, δεν βγηκαν ενδιαφερομενοι και η διαχειριση του χιονοδρομικου γινεται απο τοτε απο την ΕΤΑΔ ( εταιρια ακινητων του δημοσιου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛ ΙΚΛΟΥΣΙΒ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ.
      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙΟΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΑΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

      Διαγραφή
    2. 7:21 μμ για πες μας ποιός προσπάθησε; η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που, μαζί με την ΑΝΠΕ, το απαξίωσαν και το ρήμαξαν; πόσοι ακόμα κατηγορούνται για αυτό και θα πάνε στα δικαστήρια; υπήρξε καμιά σοβαρή πρόταση που να μην την ξέρουμε;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.