Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εφαρμογή για τον σχολικό εκφοβισμό με συμμετοχή της Εδεσσαίας Μαργαρίτας Μπίντση


Μία πολύ σημαντική εφαρμογή για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) ανέπτυξε μία ομάδα τεσσάρων φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, μεταξύ των οποίων και μία Εδεσσαία, η Μαργαρίτα Μπίντση του Νικολάου.

Η ομάδα AMANDA δημιούργησε μία εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας ο χρήστης ενημερώνεται για το bullying και μαθαίνει τρόπους για την αντιμετώπισή του. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με την αξιοποίηση των τελευταίων επιτευγμάτων της νευροεπιστήμης και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ οι φοιτητές της ομάδας AMANDA συνεργάστηκαν με ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην εφαρμογή τους.

Η AMANDA θα συμμετάσχει στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού "Microsoft Imagine Cup 2016" που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε "Πίσω από την Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, υπάρχει μία άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της καινοτομίας, της σκληρής δουλειάς, των νέων που δημιουργούν. Είμαι υπερήφανος που σε αυτή την Ελλάδα οι Εδεσσαίοι, όπως η Μαργαρίτα Μπίντση, έχουν δυναμική συμμετοχή. Εύχομαι καλή επιτυχία στους παγκόσμιους τελικούς, αλλά κυρίως εύχομαι καλή συνέχεια στη δημιουργία και την καινοτομία, γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά έχουν να προσφέρουν πολλά ".

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.