VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκδοση ΑΕΠΟ για τα Λουτρά Αλμωπίας

Θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τ.Κ. Λουτρακίου, πως εκδόθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) των Εγκαταστάσεων Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε..

Ενδεχομένως, τα Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε. να είναι πλέον αν όχι η μοναδική, αλλά μία από τις λίγες δημοτικές εγκαταστάσεις υδροθεραπείας στην Ελλάδα που διαθέτουν πλέον ΑΕΠΟ. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό και τι προοπτικές ανοίγουν μπροστά για την επιχείρηση.

Ο «μελετητικός αγώνας» διήρκησε περίπου 4 χρόνια και ήταν αρκετά απαιτητικός. Η συμβολή μου ως μελετητής ήταν καθοριστική σε πάρα πολλά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία που προηγήθηκε της έγκρισης. Για όσους δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι απαιτείται για την έγκριση μιας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Υποκατηγορίας Α1, τονίζω πως απαιτούνται εξειδικευμένες και ανωτάτου επιπέδου γνώσεις, πράγμα το οποίο σημαίνει πως τέτοιου είδους μελέτες δε μπορούν να γίνουν από τον οποιονδήποτε. Επιπλέον, θέλω να τονίσω πως για την έκδοση της ΑΕΠΟ δεν πραγματοποιήθηκε «πολιτική παρέμβαση» οποιασδήποτε βαθμίδας.

Επομένως, ως μελετητής, αλλά και ως μόνιμος κάτοικος του Δήμου Αλμωπίας, είμαι πολύ περήφανος που συνέβαλα σε μια τόσο σημαντική εξέλιξη που αφορά στον τόπο μου και δηλώνω «παρών» σε οποιαδήποτε νέα «μελετητική πρόκληση».

Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω τη βοήθεια και την άψογη συνεργασία που είχα με την επιβλέπουσα της μελέτης κα Παπανδρέου Κατερίνα, υπάλληλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία και ευχαριστώ για τις εύστοχες παρεμβάσεις της.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Ιωαννίδη Γιάννη, πρώην Πρόεδρο, τον κο Κώτσο Γιώργο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κο Βέσκο Δημήτρη, νυν Αντιπρόεδρο, των Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε., καθώς και τον κο Πασόη Δημήτρη, πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, σε ό,τι αφορά την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά και την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Κοσμάς Β. Κανονίδης
Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…