Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανώνυμη επιστολή-καταγγελία σε βάρος πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Πέλλας


Γρ. Στάμκος: Αν βρω ποιοι ήταν οι συντάκτες, θα τους κρεμάσω!

Μια ανώνυμη επιστολή-καταγγελία που στάλθηκε στις αρχές Ιουλίου 2016 σε δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πέλλας μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης. 

Η επιστολή στρέφεται εναντίον του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας και εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης Δεληγιαννίδη Κωνσταντίνου (φώτο), τον οποίο κατηγορεί ευθέως για παρεμβάσεις σε διαγωνισμούς ανάθεσης δημοσίων έργων αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων στις περιοχές Γαλατάδων και Καρυώτισσας. 

Οι συντάκτες την υπογράφουν ως ¨Κάτοικοι Γαλατάδων και Καρυώτισσας¨ με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2016 ενώ ως αποδέκτες φέρονται οι Εισαγγελείς Έδεσσας και Γιαννιτσών, ο Δήμαρχος Πέλλας και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πέλλας. 

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανάγνωσή της επιστολής από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Πασσαλή ως εξής: 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ 
Στους Γαλατάδες και την Καρυώτισσα του Δήμου Πέλλας, από το 2012-2013, επί Δημάρχου Στάμκου, εμείς οι κάτοικοι Γαλατάδων και Καρυώτισσας, έχουμε μάθει ότι δημοπρατήθηκε έργο χρηματοδοτούμενο από την Επιτροπή της ΕΕ-ΕΣΠΑ το οποίο το διεκδικούμε από χρόνια. 
Συγκεκριμένα αφορά έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Γαλατάδων και Καρυώτισσας προϋπολογισμού σε πρώτη φάση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια για άλλες εργασίες περίπου άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο σύνολο 7 εκατομμύρια ευρώ. 

Το έργο αυτό παρ΄ ότι θα έπρεπε ήδη να είχε τελειώσει, έχουμε μάθει ότι αιτία της καθυστέρησης είναι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας κος Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος που καθυστερεί επίτηδες το έργο, προτιμάει να χαθεί και να μην κατασκευασθεί ποτέ. Αν δε το πάρει ο εργολάβος, θα έχει ο ίδιος οικονομικό όφελος, συνήθης πρακτική του Δεληγιαννίδη από πληροφορίες μας. 

Μετά από αυτά ρωτάμε τον Δήμαρχο κύριο Στάμκο για ποιό λόγο διατηρεί για πολλά χρόνια τον Δεληγιαννίδη ως Αντιδήμαρχο Έργων και δεν τον αλλάζει; 
Κύριε Στάμκο ο Δεληγιαννίδης Κωνσταντίνος είναι αναντικατάστατος; Άλλα άξια στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι δεν υπάρχουν για τη θέση αυτή; Απ΄ ότι ξέρουμε και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ικανοί για τη θέση αυτή. Κύριε Δήμαρχε για ποιό λόγο ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή μας δεν προχώρησε και χάνονται πολύτιμα κονδύλια προκειμένου να αποκτήσει η Καρυώτισσα και οι Γαλατάδες αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικό; Δηλαδή οι κάτοικοί θα είναι αναγκασμένοι να ζουν τις συνέπειες της μη εκτέλεσης του πολύτιμου αυτού έργου για χάρη του Δεληγιαννίδη! 
3/7/2016 - Οι καταγγέλοντες 

Χρ. Πασσαλής: Απαράδεκτη η επιστολή

Ο Πρόεδρος του ΔΣ πήρε θέση υπέρ του Δεληγιαννίδη χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την επιστολή ενώ παράλληλα εξήρε το ήθος του τελευταίου λέγοντας ότι πρόκειται για έναν άξιο, ικανό και έντιμο άνθρωπο. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον ίδιο. 

Κ. Δεληγιαννίδης: Αρνούμαι οποιαδήποτε σχέση ή εμπλοκή

Ο πρώην Αντιδήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση ή εμπλοκή του ιδίου ή του ονόματός του στην υπόθεση λέγοντας ότι οι μόνοι αρμόδιοι για την ανάθεση των συγκεκριμένων έργων ήταν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πέλλας και η Επιτροπή αξιολόγησης προσφορών. Τόνισε μάλιστα ότι η Οικονομική Επιτροπή είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτά τα δύο έργα. Καταδίκασε την επιστολή ως μια αήθη επίθεση εναντίον του και επιπλέον δήλωσε ότι αποτελεί ωμό εκβιασμό προς σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή με αιτία τη σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων. 

Όσον αφορά τα επιμέρους, ο  Δεληγιαννίδης είπε ότι ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη επιστολή στις 7 Ιουλίου 2016 από τη συνάδελφό του Ζωή Κουτσοκώστα. Την επομένη επισκέφθηκε την Εισαγγελία και ζήτησε προστασία, ενώ έχρισε εν λευκώ εξουσιοδότηση για να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του ιδίου όσο και μελών της οικογενείας του από 1/1/2011, όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον καλλικρατικό Δήμο Πέλλας, μέχρι και σήμερα. Τα στοιχεία, δήλωσε επίσης, ότι θέτει ενώπιον οποιουδήποτε ενδιαφερομένου. Τέλος, ζήτησε από τους συναδέλφους του να κρατήσουν τη στάση του Προέδρου του ΔΣ Χρήστου Πασσαλή τον οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξή του. 

Στήριξη Δεληγιαννίδη από συμβούλους της αντιπολίτευσης

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στήριξαν τον πρώην Αντιδήμαρχο καταδικάζοντας την επιστολή, την οποία χαρακτήρισαν ανυπόστατη ενώ η κα ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ζήτησε να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη, όπου διαβιβάστηκε το έγγραφο, ώστε να κρίνει και να δώσει απαντήσεις στους συντάκτες του. 

Γρ. Στάμκος: Αν βρω ποιοί ήταν οι συντάκτες, θα τους κρεμάσω!

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του, επί χρόνια στενού συνεργάτη του, Δεληγιαννίδη Κωνσταντίνου λέγοντας ότι ¨είχε ιδιαίτερο ζήλο, κάναμε πολλά μαζί, ωστόσο είχαμε προαποφασίσει να αλλάξουμε τους Αντιδημάρχους¨ ενώ τόνισε ότι η επιστολή αυτή στάλθηκε όταν είχε ήδη γίνει η αντικατάσταση του. 

Ακόμη, κατηγόρησε τους συντάκτες ότι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και απάντησε ότι ο Δήμος του προωθεί πάντοτε διαγωνισμούς έργων με πολλούς διαγωνιζόμενους ώστε να υπερισχύει ο ανταγωνισμός και όχι να αποκλείονται συγκεκριμένες εταιρείες επειδή το θέλουν ¨κάποιοι¨. 

Ακολούθως, σε ερώτηση του κύριου Καστερίδη για το ποιοί είναι αυτοί οι ¨κάποιοι¨ που καθυστερούν τις αναθέσεις έργων, ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στους συντάκτες της ανωτέρω επιστολής, απάντησε με οργή πως ¨αν βρω ποιοι είναι, θα τους κρεμάσω!¨.

Σ.Χ.

Δείτε βίντεο από τη συνεδρίαση της Τετάρτης:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Τι κάνει ΚΑΡΤΑ _ ΚΑΡΤΑ στα κεραμίδια. Πάντως το να ασχοληθεί το Δ.Σ με μία ανώνυμη επιστολή μάλλον δεν σας τιμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΤΟΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ31 Ιουλίου 2016 στις 2:12 π.μ.

      Αφηστε τους αποπροσανατολισμους με το ΚΑΡΤΑ-ΚΑΡΤΑ και παντε στο ΔΗΜΟΥ-ΔΗΜΟΥ. Οντως το θεμα δεν ηταν για δημοτικο συμβουλιο. Γελαω ομως σε τρεις περοπτωσεις. Πρωτα με την τοποθετηση Δεληγιαννιδη που ζηταει να ανοιχτουν οι λογαριασμοι του απο το 1/1/2011 και μετα, ενω δηλωνει 26χρονη θητεια στην αυτοδιοικηση {προφανως πριν το 2011 δεν διατηρουσε λογαριασμους σε καμμια τραπεζα!!!}. Δευτερον με την τοποθετηση του δημαρχου που αν βρει τους συντακτες της επιστολης θα τους κρεμασει. Δημαρχε στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι. Ψαξε λιγακι στο γραφειο σου και θα τους βρεις ευκολα {μην τους κρεμασεις ομως ολους αλλα αρκεσου στους μισους!!!}. Και τριτον με την τοποθετηση συνολικα της αντιπολιτευσης που αντι να παει στον εισαγγελεα, εδωσε συγχωροχαρτι στον Δεληγιαννιδη. Η μονη σωστη τοποθετηση της Παπαδοπουλου {Λαικη Συσπειρωση} που και αυτη στο τελος εκανε γαργαρα την πρωτολογια της. Παντως η διαφθορα και η αδιαφανεια στον Δημο Πελλας εχει γινει πλεον ορατη και νομιζω οτι η αντιπολιτευση επιτηδες κανει την "παπια" για εκλογικους και μονο λογους. Το φρουτο ωριμασε πλεον και θα πεσει διχως ιδιαιτερη προσπαθεια. Η τυπικη δηλωση απο τον Ελευθεριου, τον Μηλωση, τον Καστερτιδη, η αφωνια απο τον Αρνακη, η απουσια απο τον Παπανικολαου, και γενικα η μη συμμετοχη ιδαιτερα της μειζονος αντιπολιτευσης στα Δ.Σ σηματοδοτει ενα πραγμα: οτι καθε ψαρι στον καιρο του κι ο κολιος τον Αυγουστο. Πιστευω οτι μεσα στον ερχομενο χειμωνα θα γινεται της κακομοιρας σε καθε συμβουλιο και οτι τον Σταμκο τον εχουν δεμενο απο παντου. Οσο για τους συμβουλους της συμπολιτευσης που προχθες ηταν κατ εντολη αλαλοι, δεν εχω να πω τιποτε περισσοτερο απο το να τους εκφρασω την συμπονοια μου.

      Διαγραφή
    2. ναι Κατερίνα, εγω!

      Διαγραφή
  2. na plirosi aytous pou xrosta o dimos kai oxi na plironi mono toys kolitoys toy o stamkos kai tous sigkenis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χουμε πει.Μην φοβάσαι τους έξυπνους εχθρούς σου αλλά τους ηλίθιους φίλους σου.Αυτό πληρώνει τώρα ο Στάμκος.Κι έρχονται πόσα ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ηταν μεγαλη μας τιμη να μας τιμησετε με την παρουσια σας στο επομενο Δ.Σ και να μας τα πειτε απο κοντα,για να γελασουμε ολοι μαζι κυριε ΧΟΝΤΡΟ-ΤΟΤΕ! Αλλα αυτο προυποθετει αντρισμο ο οποιος μαλλον δεν υπαρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσκληση για να παραστητε στο Δ.Σ ειναι για εσας κυριε που εκφραζεται την συμπονοια σας οπως αναφεραται στο σχολιο σας,θα χαρουμε πολυ να σας δουμε, εμεις θα ειμαστε εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις εντυπώσεις παντως στο πλάνο κερδίζει ο υπάλληλος της Τ.Υ. που παρακολουθεί συνοδεία με υπαλληλο της περιφέρειας-δημοσιογράφο τη συνεδρίαση. Α ρε γλέντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το παραμύθι με το άνοιγμα των λογαριασμών πρέπει να τελειώσει! Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι τα χρήματα της μίζας ο εργολάβος του έργου θα τα βάλει σε καταθετικό λογαριασμό? Κι όταν τον καλέσει το ΖΔΟΕ τι θα πει μου τα έστειλε ο θείος μου από το Σικάγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ.ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.