Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο



Το σύνολο των νεκρών της επίθεσης στο Μόναχο ανήλθε σε εννέα, μετά την ανακάλυψη ενός ακόμη πτώματος μέσα στο εμπορικό κέντρο Olympia, όπου νωρίτερα ένοπλοι άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με την αστυνομία της μεγαλούπολης αυτής της νότιας Γερμανίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μονάχου, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν η σορός αυτή ανήκει σε κάποιον από τους τουλάχιστον τρεις δράστες.

Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα εντοπίστηκε στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Olympia του Μονάχου, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, η οποία πρόσθεσε ότι ερευνά εάν πρόκειται για κάποιον από τους δράστες ή για τον ένατο νεκρό της επίθεσης.

«Είμαι Γερμανός!» ακούγεται να φωνάζει ένας εκ των υπόπτων της επίθεσης σε βίντεο που κυκλοφόρησε τα τελευταία λεπτά, ενώ, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε υβριστική έκφραση για τους ξένους, «παλιοξένοι» σε ελεύθερη απόδοση και ότι φορούσε στρατιωτικού τύπου αρβύλες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι δράστες είναι μέχρι τρεις και ότι η αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκονται στο "στενό κύκλο" της πόλης του Μονάχου. Σε ερώτηση για τα όπλα των δραστών απάντησε "ουδέν σχόλιο".

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις περί ισλαμιστικής τρομοκρατικής ενέργειας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, σύμφωνα το περιοδικό Focus. «Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο της έρευνας», εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Στο μεταξύ o δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild στο Μόναχο Γιούλιαν Ρέπκε σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για πιθανόν «δεξιά» κίνητρα των δραστών της επίθεσης.

Στο Μόναχο έχουν μεταβεί ειδικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ πάνω από την πόλη πετούν πολλά ελικόπτερα της Αστυνομίας, σε κάποια από τα οποία επιβαίνουν ελεύθεροι σκοπευτές.

Οι αρχές απομακρύνουν πολίτες, πελάτες και εργαζόμενους, από το εμπορικό κέντρο Olympia, ωστόσο πολλοί άλλοι πιστεύεται ότι ακόμη κρύβονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία μετέδωσε επιπλέον ότι το Μόναχο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνεργάτες της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχουν συγκεντρωθεί στην Καγκελαρία, από όπου παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Μόναχο και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλα τα μέλη της κυβέρνησης τα οποία έχουν κάποια σχετική αρμοδιότητα βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ η Άγγελα Μέρκελ δεν βρίσκεται στην Καγκελαρία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος βρισκόταν σε μια πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου θα έκανε ολιγοήμερες διακοπές όταν διαπράχθηκε επίθεση ενόπλων στο Μόναχο νωρίτερα σήμερα, διακόπτει το ταξίδι του και επιστρέφει εσπευσμένα στο Βερολίνο, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).
«Η δολοφονική επίθεση στο Μόναχο με συγκλονίζει βαθύτατα. Η σκέψη μου βρίσκεται σε όλα τα θύματα και σε όλους όσοι είτε πενθούν, είτε φοβούνται για ένα αγαπημένο πρόσωπο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και πρόσθεσε ότι συμπαρίσταται «σε όσους βρίσκονται σε υπηρεσία προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπους και να σώσουν ζωές».

Την ίδια ώρα οι αρχές του γειτονικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έθεσαν την αστυνομία της σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, ειδικά για την προστασία μαζικών εκδηλώσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται απλά για «αντίδραση στα γεγονότα του Μονάχου».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ ότι ο ένας από τους δράστες φέρεται να αυτοκτόνησε, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Bild.
Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για μια ευρεία επιχείρηση σε «πολλές» περιοχές του Μονάχου.

Προσωπικό στο εμπορικό κέντρο κρύβεται ακόμη μέσα στο κτίριο, είπε μια υπάλληλος μιλώντας στο Ρόιτερς τηλεφωνικά. Ακούστηκαν «πολλοί πυροβολισμοί, δεν μπορώ να πω πόσοι, πάντως πολλοί», είπε η εμποροϋπάλληλος αυτή. «Όλος ο κόσμος που βρισκόταν έξω μπήκε ουρλιάζοντας μέσα στο κατάστημα και είδα έναν άνθρωπο να κείτεται στο έδαφος που ήταν τόσο βαριά τραυματισμένος που είναι βέβαιο ότι δεν σώθηκε», συνέχισε η ίδια.

«Δεν έχουμε καμιά επιπλέον πληροφορία, κρυβόμαστε στο πίσω μέρος, στον χώρο αποθήκευσης. Δεν μας έχει πλησιάσει κανένας αστυνομικός ακόμη», συμπλήρωσε η υπάλληλος.

Οι αρχές του Μονάχου ανακοίνωσαν ότι έχουν διακοπεί όλες οι συγκοινωνίες στην πόλη, λεωφορεία, τρένα και τραμ, αλλά και ότι έκλεισε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και απομακρύνθηκαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.
Το εμπορικό κέντρο Olympia βρίσκεται δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, όπου ο Μαύρος Σεπτέμβρης είχε πάρει ομήρους και κατόπιν σκοτώσει 11 ισραηλινούς αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972.

Η σημερινή επίθεση διαπράχθηκε μία εβδομάδα αφότου ένας 17χρονος που είχε αιτηθεί ασύλου τραυμάτισε επιβάτες ενός τρένου επιτιθέμενος με τσεκούρι. Ο νεαρός έπεσε νεκρός από πυρά της βαυαρικής αστυνομίας, αφού τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους από το Χονγκ Κονγκ και έναν κάτοικο καθώς προσπαθούσε να αποδράσει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας επισήμανε, σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild και προφανώς έγιναν από τη σημερινή επίθεση στο Μόναχο, ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία παραμένει ένας πιθανός στόχος».

Η επίθεση των ενόπλων στη Γερμανία ακολουθεί την επίθεση στη Νίκαια την ημέρα της εθνικής επετείου της Γαλλίας, όταν ένας Τυνήσιος έπεσε με ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος και σκότωσε 84 ανθρώπους. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την επίθεση.

Εξάλλου, σήμερα συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη σφαγή που είχε διαπράξει στη Νορβηγία ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος θεωρείται ήρωας από πολλούς οπαδούς της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΙΡΑΝΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ("ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...." ΕΛΕΓΕ Ο ΓΟΝΙΔΗΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΕΝΕ "ΕΝΑΣ ΙΡΑΝΟΓΕΡΜΑΝΟΣ...."!!!), ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΤΩΝ ΑΛΑΜΑΝΩΝ.....ΑΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΟΙ ΔΙΚΟΙ "ΜΑΣ"!) ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ "ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΦΟΡΙΣΟΥΝΕ ΣΤΟ Deutschland....ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ... "ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΝΟΣ!!!"....ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΕ ΣΤΕΛΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεαρός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Οι αρχές δε βλέπουν καμιά σχέση με πρόσφυγες και ISIS. Βλέπουν εντούτοις σχέση με την επίθεση του Breivik πριν λίγα χρόνια στη Νορβηγία. Όλα τα στοιχεία φανερώνουν ως τώρα ένα διαταραγμένο άτομο που ήθελε να μιμηθεί δολοφόνους αυτού του είδους. Κρίμα για τους νέους ανθρώπους (σχεδόν όλοι ως 20 ετών) που σκοτώθηκαν τόσο άδικα.

      Διαγραφή
    2. ΒRΕΧΙΤ : "Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διαπράχθηκαν σχεδόν 6.200 εγκλήματα μίσους τον τελευταίο μήνα, μετά την επικράτηση της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, καθώς ένα από τα ζητήματα τα οποία κυριάρχησαν στην εκστρατεία ενόψει της ψηφοφορίας ήταν ο περιορισμός της μετανάστευσης.
      Τα συνηθέστερα αδικήματα ήταν παρενόχληση, επίθεση και άλλες μορφές βίας, όπως η εξύβριση, το φτύσιμο ή το σπρώξιμο....Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, μουσουλμάνοι και ανατολικοευρωπαίοι καταγγέλλουν συχνά πως γίνονται στόχος επιθέσεων.....κλπ κλπ"

      ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ=ΒRΕΧΙΤ) Η' ΕΝΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ Η' ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ (ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΑ!!?)....ΘΑ ΔΟΥΜΕ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.