Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποποινικοποιείται η βλασφημία


Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί την αποποινικοποίηση του αδικήματος της βλασφημίας. Σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει: 

"Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα.

Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).

Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται".
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. TO YPOYRGRIO DIKAIOSYNHS.....................KALO
    ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ 30.000€ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΝΩΝ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ ΣΚΑΦΟΣ;
    ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ Η.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ.....ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ....ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΜΑΚΑΚΑΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.