Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γιάννης Σηφάκης καλεί τους αγρότες της Πέλλας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης οπωροκηπευτικών


Γιάννης Σηφάκης:  Να ενταχθούν οι Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας στο φετινό  πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης 7800 τόνων ροδακίνων και νεκταρινιών σε ευπαθείς ομάδες (λόγω Ρώσικου εμπάργκο)  που υπογράφηκε χθες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  
Να μην συμβεί η περσινή ολιγωρία των αγροτών της Πέλλας με την οποία έχασαν εκατομμύρια ευρώ  

Συναντήσεις του βουλευτή με Ομάδες Παραγωγών για την οργάνωση της ένταξης τους στο πρόγραμμα

Να ενταχθούν οι Ομάδες Παραγωγών στο πρόγραμμα και για άλλα προϊόντα ( μήλα, δαμάσκηνα κλπ) 

Μπορούν να ενταχθούν και μη μέλη Οργανώσεων Παραγωγών 

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών. 

Οι ποσότητες που θα ενισχυθούν ανά κατηγορία ( μαζί με την κατανομή των συμπληρωματικών ποσοτήτων) είναι : Ροδάκινα και νεκταρίνια 7800 τόνοι, 1000 τόνοι μήλα και αχλάδια, 5100 τόνοι δαμάσκηνα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια, 3500 τόνοι πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια.

Οι ποσότητες που θα ενισχυθούν θα διατεθούν στο πλαίσιο της δωρεάν διανομής σε δικαιούχους- ωφελούμενους οι οποίοι είναι : δικαιούχοι κάρτας σίτισης, όποιοι παίρνουν (ή θα πάρουν από 01/01/17) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και άλλοι. 

Αποδέκτες για την δωρεάν διανομή οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, οι κοινωνικές υπηρεσίες Περιφερειών, δημόσια σχολεία, παιδικές κατασκηνώσεις και κοινωνικές συμπράξεις για την εφαρμογή του προγράμματος. 

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες της απόσυρσης. 
Ο Γιάννης Σηφάκης θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας ( ή υπό σύσταση ομάδες παραγωγών) με στόχο να μην επαναληφθεί η περσινή απαράδεκτη κατάσταση η Πέλλα να μείνει εκτός από την διαχείριση του προγράμματος, να πειστούν οι αγρότες της Πέλλας να κάνουν αιτήσεις και να διεκδικήσουν μερίδιο της πίτας.  

 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Γιάννη μου μάλλον επαναλαμβάνεις τον Αποστόλου. δεν χρειάζεται να μας λές 2 φορές τα αυτονόητα. Θεωρώ ότι είμαστε οι αναγνώστες πιο έξυπνοι από εσένα. ή είσαι ακόλουθος του ελληνικού ρητού : Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως, ή της παροιμίας: Λέγε λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις παει καμια κλουβα ροδακινα σηφακη σε κανα συνεταιρισμο και να κανεις κανα χρονο να πληρωθεις;;;Εσυ 1 του μηνος κανεις αναληψη διχως καπιταλ κοντρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΡΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΟΛΑ;
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1,2 ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Νο3 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟ 60+% ΟΧΙ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ@@@@Α ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Γιάννη, δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπεις εσύ; Προσγειώσου. Μην παρασύρεσαι από ενθουσιασμό. Γίνε ρεαλιστής και όχι αυταπατεώνας. Είναι δυνατόν να μπουν σήμερα στο Πρόγραμμα; Όταν πουλάνε επιτραπέζια 35΄στο χέρι και οσονούπω θα πάει 50΄, θα τα δώσουν στην κοινωνική απόσυρση για τα μισά λεφτά; για να πληρωθούν μετά από μήνες;
    Είπαμε μας θεωρείς κοιμισμένους εμάς τους αγρότες αλλά είμαστε και αχόρταγοι στην αρπαγή. φιλανθρωπία δηλαδή δεν θα κάνουμε. Εντάξει οι ομάδες το ένα φορτίο θα το διπλογράψουν, θα το πενταπλασιάσουν, για την πάρτι τους.
    Εσύ όμως μπορείς να κάνεις κάτι να μας δώσουν, όπως μας έδωσε ο συντοπίτης μας και συνάδελφός σου; Τάλλα άστα, μην εκτίθεσαι, γελάνε από πίσω σου. Και στο λέω με διάθεση ειλικρίνειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποσο μακακες μας περνας Σηφακη;;;;Δεν ειμαστε ολοι μακακες ψηφοφοροι ΣΥΡΙΖΑ που εδιωξαν τον παλιο Τζακρη και εφεραν τον καινουργιο εσενα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σηφάκη τελικά αυτό το e-mail σούπα ήταν κακκαβιά ή χελιδονόψαρο; Ήταν πάντως πολύ νόστιμη. Μπορείς και συ να μας δώσεις άλλη μία; Θα σ’ ευγνωμονούσαμε όπως ευγνωμονούμε τον Καρασμάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.