Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένα στα τρία βενζινάδικα με πειραγμένες αντλίες


- Όργιο απάτης από τα πρατήρια βενζίνης
- Έβγαλαν στο δρόμο ένα "μυστικό" αυτοκίνητο το οποίο έχει 
"κρυφό" ντεπόζιτο
- Πως πιάνει στα πράσα τον "κλέφτη" πρατηριούχο
- Ένα πρατήριο μπορεί να βγάλει "μαύρα" έως και 750 ευρώ την ημέρα!

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Μετά από εφόδους στα βενζινάδικα μέσω ενός μυστικού αυτοκινήτου, η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας βρήκε ότι ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκε να κλέβει τους καταναλωτές από 7 έως και 15 λεπτά το λίτρο!

Σύμφωνα με το Έθνος, η κλοπή της μάνικας όπως την ονομάζουν είναι σε έξαρση. Ένα στα τρία πρατήρια βρέθηκαν να έχουν "πειράξει" τις αντλίες καυσίμων αδειάζοντας από 5% έως 11% τα ρεζερβρουάρ των οχημάτων.

Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Το όχημα ήταν παροπλισμένο για πολλούς μήνες αλλά ξαναβγήκε στους δρόμους και άρχισε να "σαρώνει" τα πρατήρια καυσίμων. Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Ταύρο και Νίκαια, οι αποκλίσεις στις αντλίες έφταναν το 11%!

Για παράδειγμα, στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο, ο οδηγός χάνει από 3,5 έως 8 ευρώ. Υπολογισμοί που κάνουν άνθρωποι της αγοράς, θέλουν ένα πρατήριο να πουλά ημερησίως 5.000 λίτρα. Σε μια ημέρα τα χρήματα που μπορέι να βγάζει κάποιος με "πειραγμένη" αντλία, είναι από 350 έως 750 ευρώ.

Τους κλείνουν και αυτοί ξανανοίγουν!

Μπορεί το υπουργείο με την βοήθεια του μυστικού οχήματος να εντόπισε και να επέβαλλε πρόστιμα ή και αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων που έκλεβαν, ωστόσο, οι επιτήδειοι, μέσα από τα "παραθυράκια" της νομοθεσίας ανοίγουν ξανά τα πρατήρια με άλλη επωνυμία, ενώ δεν διστάζουν να σκηνοθετήσουν και κλοπή για να αφαιρέσουν τις δεσμευμένες για έλεγχο αντλίες - δηλαδή τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ετοιμάζεται ωστόσο νομοθετική παρέμβαση από την αρμόδια υπουργό, θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να κλείσουν τα παράθυρα επαναλειτουργίας των πρατηρίων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΚΑΙ ....1 ΣΤΑ 3 ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ -ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ....ΚΑΙ....1 ΣΤΑ 3 -ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ- ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!!!....ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ???...ΚΑΙ....ΚΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κανουνε και στα πρατητιρια της αριδαιας κανα ελεγχο και στα γυρο χωρια. Και για της αντλιες αλλα και τα καυσιμα γιατι πολυ νερο πρεπει να πουλανε....καποιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ. ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ Ο ΤΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΤΟΝΙ ΠΗΓΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ. Ο ΔΗΘΕΝ ΦΤΗΝΟΣ ΜΕ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΗ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΛΙΤΡΑ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? ΤΟ ΠΕΤΟΝΙ ΗΤΑΝ 4 ΛΙΤΡΩΝ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ " ΦΤΗΝΟ "ΤΟ ΕΔΕΙΞΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟΤΑ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ -ΠΡΑΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαζι με τον ελεγχο της ποσοτητας,ας κοιταξουν λιγο και την ποιοτητα των καυσιμων ιδιαιτερα του diesel κινησης γιατι καταστρεφονται κινητηρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.