VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καρασμάνης: Εθνική ανάγκη τα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις τρίτεκνων - πολύτεκνων εκπαιδευτικών‏

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα την «Εθνική ανάγκη τα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις τρίτεκνων - πολύτεκνων εκπαιδευτικών». Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  
ΘΕΜΑ: «Εθνική ανάγκη τα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις τρίτεκνων - πολύτεκνων εκπαιδευτικών»

Μια πρακτική αντίθετη προς κάθε λογική αλλά και προς το εθνικό συμφέρον, φαίνεται πως επιλέγει φέτος το Υπουργείο Παιδείας, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα των διαδικασιών αποσπάσεων των εκπαιδευτικών συνολικά και, ειδικότερα των τρίτεκνων και πολύτεκνων διδασκάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για την επικείμενη σχολική περίοδο 2016-2017, έχει ήδη εξισώσει τα οργανικά με τα λειτουργικά κενά, με προφανείς τις δυσμενέστατες – οικογενειακά, κοινωνικά αλλά και εθνικά – συνέπειες αυτής της ακατανόητης απόφασης:

Κατ’ αρχήν, με αυτήν την απόφαση, δεν πρόκειται να  ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και, κυρίως, εκείνων που έχουν ζητήσει απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης. Τούτο δε, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 10.000 εκπαιδευτικοί και, στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν μόλις 272 μόνιμοι διορισμοί/αναπληρώσεις συναδέλφων τους! Και όλοι γνωρίζουμε τί αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη χώρα μας!

Επιπλέον για τους εκπαιδευτικούς γονείς με τρία ή και περισσότερα παιδιά, στη νέα σχολική χρονιά, εν μέσω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, μεγιστοποιείται ο κίνδυνος, να δουν την οικογενειακή συνοχή τους να διασπάται και να επιδεινώνεται δραματικά η οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους.

ΕΠΕΙΔΗ, η ικανοποίηση των αιτημάτων απόσπασης εκπαιδευτικών τρίτεκνων και πολύτεκνων – όταν μάλιστα πρόκειται για περιπτώσεις συνυπηρέτησης – αφορά άμεσα στην εφαρμογή μιας εθνικής δημογραφικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας...

ΕΠΕΙΔΗ, αδήριτη και επιτακτική είναι η ανάγκη, η τρίτεκνη και η πολύτεκνη οικογένεια να στηριχτεί με κάθε τρόπο...

ΕΠΕΙΔΗ, διανύουμε ήδη το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και χιλιάδες δάσκαλοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, αλλά και  γενικότερα όλοι οι εκπαιδευτικοί ζουν με την αγωνία της ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών τους μεταβολών, ώστε να προγραμματίσουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή…

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

1. Αν προτίθεται να λάβει υπόψη τα  κοινωνικά κριτήρια συμπεριλαμβανομένου και αυτού της  συνυπηρέτησης ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα και κυρίως ορθολογικά οι αποσπάσεις των τρίτεκνων και πολύτεκνων εκπαιδευτικών;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των αποσπάσεων των δασκάλων και των άλλων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων  και πότε αυτό θα ανακοινωθεί, ώστε οι οικογένειές τους να προετοιμαστούν αναλόγως;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης 
Βουλευτής Πέλλας
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Κύριε Καρασμάνη επι κυβέρνηση Σαμαρά ζευγάρι τρίτεκνων εκπ/κων δεν πήρε απόσπαση και διαλύθηκαν οικονομικά γιατί ο ένας υπηρετούσε στην ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.Τώρα ενοχλεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και τώρα επί Τσίπρα και οι υπόλοιποι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάλλον ο κος Σαμαράς θεώρησε ότι ένας εκ των δύο ήταν πακιστανός μετανάστης. Προφανώς της Καλαμάτας.
  ο ένας = κανένας. ο Τσίπρας όμως, συλλήβδην δεν επιτρέπει σε κανέναν την απόσπαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…