Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επί ένα χρόνο σχεδίαζε την επίθεση ο μακελάρης του Μονάχου


Επί ένα χρόνο σχεδίαζε την επίθεση ο 18χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο Αλί Νταβίντ Σονμπόλι σύμφωνα με αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, δηλώνουν οι αρμόδιες
αρχές στη Βαυαρία.

Ο 18χρονος είχε επισκεφτεί την ιστοσελίδα από το μακελειό στο σχολείο της δυτικής Γερμανίας κατά την οποία έχασαν τις ζωές τους 15 μαθητές το 2009 και έκτοτε ξεκίνησε τα σχέδιά του για την επίθεση. Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ακόμα ότι τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο δεν ήταν συμμαθητές του δράστη.

Ο επικεφαλής της βαυαρικής αστυνομίας Ρόμπερτ Χαιμπεργκερ σημείωσε ότι το υλικό που βρέθηκε στο δωμάτιό του δείχνει ότι ο δράστης έπαιζε φανατικά βίαια βιντεοπαιχνίδια.
Υπνεθυμίζεται ότι όπως ανέφερε το Σάββατο η βαυαρική αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου, ο δράστης είχε 300 σφαίρες στο σακίδιό του, ενώ κατά την έρευνα που έγινε στο δωμάτιό του, εντοπίστηκε ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μαζικούς πυροβολισμούς.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι ανακριτικές αρχές δε στάθηκε δυνατό να ανακρίνουν τους γονείς του δράστη, ενώ το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση, είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο, στο λεγόμενο «σκοτεινό δίκτυο», που είναι προσβάσιμο μόνο με ειδικό λογισμικό.

Ο δράστης δήλωνε θαυμαστής ανάλογου μακελάρη, του 17χρονου που το 2009 σκότωσε 15 συμμαθητές του στο σχολείο Βίντεμπεργκ στη Γερμανία, αλλά και του Μπρέιβικ στη Νορβηγία.

Ο 18χρονος γερμανο-ιρανός, γιος οδηγού ταξί, μεγάλωσε σε μια «φυσιολογική» οικογένεια, δεν είχε ποινικό μητρώο, ούτε είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, ενώ η αστυνομία απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είχε σχέση με τον ISIS. Ωστόσο, βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πηγή: cnn.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.